Honda CRX ED9 - dnevnik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

ohlins?

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Ove opruge su Apex. Inače, ima preko 10 proizvođača opruga, samo što je naše tržište siromašno, pa ni ne znamo šta i kako. Od tih 10 mora da valja više od jednog ili dva proizvođača.

Comment

• V-Tec
        CBC Senator XXL
        • 30.06.2006
        • 1615
        • Beograd
        • '89 Civic d16a6

Bane, sta bi?

Gde su slike spustenog auta?
        shuto-expressway.com

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Nije još spušten... radim na tome

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Prozivao sam Nemana i Đuru što mesecina nisu stavili opruge, pa ja na kraju ispao isti ...

Evo konačno sam ih stavio. Što se slika i utisaka tiče, ako nekoga interesuje, moraćete još malo da pričekate.

Nemam jednu gumu, pa mi je auto još na ćopvacu ... ako nisam prešao 500km sa njim, uključujući put do NS i nazad ...

Ako sve prođe kako treba, vrlo brzo ću staviti gume, pa ću ga onda slikati i malo poterati.

Ovako na prvi pogled, što se visine, deluje OK, možda još 5-10mm bi moglo dole, a da se ne naruši civilna svakodnevna upotrebna vrednost CRXa. Manje spuštanje od ovog pitanje da li bi bilo vredno para, a značajno veće bi već izazvalo grebanje i kačenje ukoliko neko ima točak za broj veći (ja nemam).

A što se udobnosti/tvrdoće tiče, jedva da se nešto oseti, na ovoj kraćoj relaciji što sam vozio . To govori o dve stvari: ili su oni poliuretanski Energy Suspension silen blokovi toliko tvrdi da tvrđi auto ne može da bude ili je Apex odlično proračunao koju tvrdoću treba da imaju ove opruge i od koje legure da se prave. Biće da je i jedno i drugo (više prvo nego drugo).

Primera radi kada sam na auto sa 14icama stavio ceo komplet ES bushings auto je postao tvrđi sigurno 50%. Kada sam 14ice zamenio sa 16icama, auto je postao tvrđi još 5% i sad sa Apex -40mm oprugama možda još 5% ... eto toliko silen blokovi znače za tvrdoću automobila.

Što se mene tiče, tvrđi auto mi i nije trebao, naprotiv, već sam opruge kupio izgleda radi, a i nadam će se geometrije na trapu popraviti na još malo bolje ...

Za sada, to su pretpostavke... o konačnim utiscima otom-potom... Ja sam već srećan ... pogotovo što Koni ne radi opruge za CRX (sa nekih civica mogu da se stave, ali ne spuštaju ništa), a Eibach ima da se kupe -30mm (malo za CRX) za 240e... važi ...

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Rešio sam i "problem" s gumom. Uzeo sam dve nove Toyo T1R gume, 195 45 16 za 7100 din komad u AP Sportu na Voždovcu. Moram stvarno da ih pohvalim, nije mi prvi put da lepo poslujem s njima, iako mi nisu ni rod ni pomoz' bog . Koristan web sajt, dobra komunikacija putem telefona, zaista dobra ekipa koja tamo radi i odličan majstor na centriranju trapa.

Što se guma tiče, već sam u par navrata pisao o njima... jako mi se dopadaju.

Što se opruga tiče, vizuelno je auto čini mi se osetno lepši, a u vožnji se naravno osećaju poboljšanja, mada nisam stigao malo ozbiljnije da ga probam. A i povlačim reč da je neudobniji auto s ovim oprugama... možda je čak i malo udobniji

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Brate, ti si stvarno resio da vozis karting.
                U tvrdjem autu se nisam vozio
                Power of dreams !!!

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

ja jesam ali je lepo videti iz drugog auta baneta kako skakuce po lepim nasim putevima

btw ja moje opruge necu ni da stavljam dacu ih nikoli
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

E uvek si bio penzionjer

I love my

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Nemane, jebote, pa je l mita stavljao opruge sa pete generacije na četvrtu bezuspešno (one pašu ali ne spuštaju auto ni milimetar). Zašto bi se zezao s tom akrobacijom .

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Jeli Silvestere (Nemane), da li je bilo ludaka u tvojoj porodici ?

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Šta mislite o ovakvom stylingu za moj CRX (na crvene štrafte i crne felne).

Da ili ne?

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Hmmm ne znam kako ce na ove tvoje felne leci Nadji neke manje felne tj 15 sa rubom i udri.Znam da to necesh uraditi al reko da kazhem

I love my

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

Originally posted by Bane®
                              Nemane, jebote, pa je l mita stavljao opruge sa pete generacije na četvrtu bezuspešno (one pašu ali ne spuštaju auto ni milimetar). Zašto bi se zezao s tom akrobacijom .
                              nash drug mita je imao na svom ee9 eibah -7 ali mu je bilo nisko....sad je uspeo da stavi koni i selo je sve kako treba. Uglanom poenta je bila u soljama koje nisu bile na 4 gen.(tako nesto) kad se nabave one sve pasuje bez problema....mita vozi sa koni oprugama trenutno....
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Gde su ti ajbaci -7? Ima neka slika s njima, što mi ih niko nije spominjao

Comment

Working...
                                X