samara 1300s (valjda skraceno od sport :-) )

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolans78
    CBC Senator
    • 16.03.2006
    • 277
    • Vankuver, Kanada

samara 1300s (valjda skraceno od sport :-) )

Na zalost, nemam digitalac da posaljem slike, ali cu probati da opisem recima.
    Znaci, lada samara, 1300s, 3 vrata, 1989 godiste,

Kupio sam ova kola pre nekih 5 godina, od nekog tipa, cena je bila povoljna, za te pare sam mogao da kupim samo trulog stojadina, pa sam se odlucio za ovo. Auto je bio u veoma losem stanju, bio je havarisan (rekao bih da je bio na krovu) ali popravljen (ne bas najbolje), bio je pun blata, tapacirunzi vrata su bili otpali, enterijer mahom polomljen, motor je radio na 3 cilindra, akumulator los, gume jos gore, sedista losa, ma ne znam sta je bilo dobro na njemu, ali nije bio truo, pod je bio skroz ceo i zdrav a i ostatak karoserije. cuo sam od vlasnika da ga je vozio bez ulja pa su leteci lezajevi otisli pa ih je menjao. Znaci, auto je imao veoma tesku mladost. Onda je doslo na red sredjivanje. Motor je popravljen (jedan ventil je bio napukao). Manje vise sam ga vratio u solidno stanje a to je ukljucivalo:

novi akumulator i gume
    Ugradnja gasa
    Promena celog itisona u kabini
    Pravljenje zadnje police od metalnih profila i lima pa presvuceno itisonom
    Sedista su promenjena-sva, i prednja i zadnja, ubacena iz forda eskorta '92
    Volan je manji, sportski
    Ubacen obrtomer
    Muzika alpine + zvucnici 16cm blaupunkt
    svi polomljeni delovi enterijera popravljeni
    ugradjeno svetlo u prtljazniku
    bezbrojne sitne popravke na enterijeru i motoru(instrument tabla, tapacirunzi vrata, svetlo na plafonu, retrovizori, branici...)
    Nedavno je uradjena limarija (solidno) i farbanje(lose) ali sta da mu radim. Verovao sam pogresnom majstoru.
    ubaceni beli zmigavci napred i sa strane
    ubacen sat u kabinu od korse
    ofarbani branici u crno
    sirena dvoglasna

Sve ovo sam radio manje vise sam tokom godina tako da ga znam u sraf i nije mnogo kostalo. Cim nabavim digitalac, poslacu slike.
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Svaka cast! Lepo zvuci. Voleo bi to i da vidim, ako ne uzivo onda bar na slikama. Reci mi gde si nasao bele migavce za nju.

Ja sam moju kupio pre nekih 5 meseci i sredjujem je polako. Tu su:
    - Plava svetla u instrument tabli,
    - Osvetljenje za sve prekidace (Takodje plavo),
    - Osvetljenje kontakt brave kada su otvorena vrata
    - Odlozeno gasenje svetla u kabini
    - Zvucna signalizacija upaljenih svetala kada se vrata otvore
    - Maglenke napred
    - Centralna brava sa daljincem (Mogu ti reci da je veoma lako ugraditi je)
    - Naravno plinski uredjaj sa toro bocom
    ....

Ima tu jos dosta da se radi, ali polako...

Bitno je da se radi.

Pozdrav.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• nikolans78
      CBC Senator
      • 16.03.2006
      • 277
      • Vankuver, Kanada

Ja cu se potruditi da pozajmim od nekog digitalac pa da uslikam. Trenutno sam u frci oko diplomskog. Prednje bele zmigavce sam kupio na najlon pijaci, jedno vreme ih je bilo ali je posle nestalo, nisam ih skoro video. U stvari, prodavali su cele farove sa belim zmigavcima ali sam ja hteo samo zmigavce, pa su ih demontirali i prodali mi. Mogu ti reci da mnogo lepse izgleda sa belim. One sa strane su takodje imali jer su ti zmigavci istog oblika kao za ladu 110 koja fabricki ima bele (ako se ne varam) ali je patent za montazu malo drugaciji. Ja ih tada nisam kupio jer su nesto bili skupi (mislim da su trazili 250 dinara za komad ili tako nesto) a posle nije bilo. Kasnije sam kupio bele zmigavce za juga, one cetvrtaste, pa sam ih zalepio silikonom. Takodje mi se svidja kako izgleda u odnosu na original zute. E sad, zadnja svetla su jos uvek original i nemam neku ideju za njih sem mozda blago zatamnjivanje. Verujem da montaza centralne nije neki problem, ali meni se i rucno jedva otkljucava, a mogu da mislim igranke sa centralnom
      Da li ti imas mozda neke slike svoje lade? Bas bih voleo da vidim

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Slikacu cim stignem, mada jos ostaje na njoj da se radi limarija i farbanje jer nije bas najlepsa. Sto se tice centralne brave mogu ti reci da se ni moja vrata bas nisu otkljucavala kako treba jer su cilindri kod njih boljka, ali to nema veze sa motorima koji se kace na drugo mesto. Zagolicao si me sa tim belim zmigavcima, moracu da se raspitam.
        Koje je boje tvoja lada, mozda je vidjam u gradu?

Pozdrav.

Comment

• nikolans78
          CBC Senator
          • 16.03.2006
          • 277
          • Vankuver, Kanada

Moja je plave boje (mislim da se zove montekarlo plava) onako pomalo drecava plava (sto mi kazu drugari da mogu da se udam u Kisac). Sto se tice centralne, imam troje vrata pa nije neki problem otkljucati suvozacu. U vezi enterijera, mislim da najveci efekat ima promena itisona, sedista(nema onog osecaja jeftinih sedista koja se klimaju) sasio sam novu navlaku od eko koze za menjac i ona zadnja polica zajedno sa onim plastikama sa strane(gde su rupe za zvucnike) Cilj-sto vise sakriti onu gadnu jeftinu plastiku kao i skripanje iste. Osecaj u kabini je mnogo lepsi nego u nekim drugim ladama u kojima sam sedeo. Za instrument tablu jos nisam nasao resenje- privremeno je da sam zalepio itison na gornju povrsinu i zavrnuo alu lajsne ali to resenje nije trajno, na suncu se i taj itison linja a i ko je video itison na instrument tabli .

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ta ideja sa zadnjom policom mi se svidja, ova moja me strasno nervira. Sto se tice sedista, meni se samarina bas svidjaju, ali mogu ti reci da sam razmisljao samo da ih presvucem sa nekim boljim materijalom. Razmisljao sam cak i o toj eko kozi jer mi se jako svidjaju kakav je osecaj sedet u foteljama presvucenim njom.

Koliki je problem zameniti etisone i koju boju si izabrao?

Pozdrav.

Comment

• nikolans78
              CBC Senator
              • 16.03.2006
              • 277
              • Vankuver, Kanada

moja sedista su bila propala i rasklimana. Itison nije skup jer ga ne treba mnogo tako da treba kupiti neki kvalitetniji. Mada sam ja uzeo jeftin, neki tamno sivi. Mislim, dobar je i on za pod jer sunce ne dopire do njega, ali na primer na zadnjoj polici je olinjao zbog sunca. Meni je trebao ceo dan da uklopim novi jer treba izvaditi sedista, skinuti onu plastiku izmedju sedista, lajsne kod vrata, pojaseve dole itd. Pored toga ima puno busenja, zasecanja, ukrajanja. znaci posla ima mnogo, ali je efekat vidljiv. Bar kod mene jer je originalan bio los. Sto se presvlacenja sedista tice, treba se bas dobro raspitati za materijal. Ja sam trazio materijal po celom gradu, hteo sam da bude materijal kao neki plis, i jedva sam nasao neki odgovarajuce boje. Uzeo sam taj, nisam pitao za cenu (bio je jedan od najskupljih te vrste) jer sam hteo kvalitet s'obzirom na utroseni rad za presvlacenje. Na zalost, nakon sto je ta sedista sunce par puta obasjalo, boja se promenila i pocela da vuce na crveno (bilo je teget) Posle toga sam izbacio ta sedista i ubacio ona iz forda koja sam kupio na otpadu. Znaci, kvalitet materijala je bitan pre svega. I itisona i materijala za sedista.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Imam jednu koleginicu cija se mama bavi presvlacenem namestaja i dobra je u tome, a radila je i sedista za kola, tako da cu najverovatnije izbor materijala posvetiti njoj a ja cu samo izabrati boju. Sedista su mi inace ocuvana. Jedino na zadnjim sam ja malo poderao naslon, ali od sunca su vec promenila mekocu (lako se paraju) ali nebi da cekam da se skroz isparaju. Inace kod mene nisu uopste rasklimana (ipak je predhodni vlasnik vodio koliko toliko racuna o njoj).

Reci mi jesi li menjao felne ili su jos uvek njene?

Pozdrav!

Comment

• nikolans78
                  CBC Senator
                  • 16.03.2006
                  • 277
                  • Vankuver, Kanada

na zalost, felne su jos njene i to u poprilicno losem stanju. Kao da ih je neka dubinska rdja uhvatila, kao da su stojale u nekoj vodi dugo vremena. Bas bi joj legle neke alu felne. Uz to jedna od njih je sira od ostale 3 :x Rezervni tocak sam uzeo onaj tanki od golfa jer mi je na mestu rezervnog tocka boca za gas. Za taj tanki tocak sam napravio drzac tako da je on sada pricvrscen za zadnji naslon i ne smeta uopste. Taj rezervni tocak sam morao da obradim da bi pasovao na ladu ali nije neki problem Izbusio sam 4 rupe sto idu na one srafice za centriranje i malo prosirio turpijom onaj centralni otvor. Koristio sam je vise puta, cak i na malo duze rute (oko 50km) i nema nikakvih nuspojava.

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ja se jos nakanjujem da kupim jedan takav tocak, a trenutno pregovaram sa kolegom da mi proda alu felne od jednog juga. Moje su takodje bas zardjale, a rezervni pogotovo.Uz to, vulkanizer kaze da su mi dve i pomalo krive pa mi zbog toga trese na odredjenim brzinama.

Pozdrav!

Comment

• Danilo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.10.2004
                      • 908
                      • Beograd, Dorcol

Postujem svaciji rad maximalno i uvek me je odusevljavalo kada vidim da neko od cuda koga su svi otpisali i koji bi vecina ljudi bacila na otpad napravi AUTO.
                      U neku ruku, i ja sam napravio nesto slicno, jer je i auto koji sada vozim bio jako, jako blizu da ga se otarase (polupana stakla, ukradena 2 tocka, preostale gume isecene, pocupani delovi elektro instalacije, cuknut sa prednje strane, ukradeni farovi... nema kraja ), a niko nije imao u vidu da ima 100% zdravu skoljku i motor od 20 000km... To je sada auto koji mi stoji u potpisu, postavicu slike.

Svaka ti cast na trudu, maximalno te podrzavam, samo nastavi tako i daj slike!
                      www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Miljan
                        CBC Senator XXL
                        • 18.01.2006
                        • 459
                        • Nis

Sta mislis o ovome ?

Задняя оптика ВАЗ 2108

Фара задняя ВАЗ 2108-21099,2114
                        3,399руб

Задняя альтернативная тюнинг оптика ВАЗ 2108, RS-02019
                        5,199руб

Ima jos puno stvari na ovom sajtu:

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da li ima sanse da se ovako nesto nabavi kod nas.

Posebno mi se svidjaju prednji farovi.

Ima kod nas na najlonu dosta rusa sto donose delove za lade, da li bi mozda vredelo pitati ih posto bi doneli neke od ovih delova.

Jedan cak ima i prodavnicu u temerinskoj ulici.

Pozdrav!

Comment

• Danilo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.10.2004
                            • 908
                            • Beograd, Dorcol

Ocu li jednom videti posteno spustenu samaru...
                            www.blindmanmotorsport.com

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Moju sigurno neces jer i ovako kada mi je boca puna a u rezervoaru imam vise od 20l goriva, jedva se spustim u garazu.

Pozdrav!

P.S. Inace mislim da bi samara jako lepo mogla da izgleda kada bi se spustila.

Comment

Working...
                              X