NOVI CLAN! Cisto malo da se predstavim!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vedran
    CBC Član
    • 26.12.2006
    • 39
    • Beograd-center

NOVI CLAN! Cisto malo da se predstavim!

Kad vas vec ima gomila ovde, da se onda I ja predstavim. Inace pratim Cannon I VG forum vec dugo al nisam se imao nesto mnogo da pitam, uglavnom sam nalazio odgovore u vec napisanim postovima.

Vozim 320i E30, ?84. god (mada u saobracajnoj pise ?89. !!!) I evo sutra ce napuniti 200.000 km (pravih!). Mada, radjeno osvezavanje motora pre godinu dana (uzeo sam ga pre 2 god.) tako da imam jos da se vozaaaaaaaaaam? Inace, kad sam ga uzeo imao je 145.600 km na satu (pravih!). I da, ima 2 vrata! 

Posto ce nekoga zanimati koliko trosi, evo: kad saltam na oko 2500 rpm I bas se obuzdavam da ga ne stisnem ni malo, mislim da je oko 11 L (eventualno, ali EVENTUALNO je mozda 10 umesto 11 mada sumnjam, nisam siguran), znaci skroz lagana voznja, penzionerska ali najbukvalnije. E sad, ostrija, ali I dalje normalna voznja uz cesci ostriji start sa semafora tipa prva-druga, u normalnim beogradskim uslovima saobracaja (koliko je to moguce) 13-14 L , znaci u prilicno zustroj voznji ali ne neko posebno cepanje. Uglavnom,onako kako bismo svi vozili po gradu, brzo al da nije suludo. Na auto-putu- 130-140 km/h oko 9-10 L. I da, vozim iskljucivo na benzin, ne ugradjuje mi se plin.

Sto se tice kupovine, ovo mi je prvi auto (posto imam 20g.). Uzeo sam ga pre 2 godine od nekog matorog koji ga je kupio preko Carine (verujem da je otuda I malverzacija oko godista). Matori ga je kupio za 1000e I automatski ga preprodao za 1700e, koliko sam ga I platio. E sad, problem je u tome sto je auto stajao na carinskom placu 2 godine I boja nije bas reprezentativna, tj. lak, posto je dosta posvetlela ali nije matirala, daleko od toga. Kad sam ga uzimao odem ja do majstora, proverim ga, sve ok sto se tice svega- ne duva nigde, ne trosi ulje, bla bla bla znate vec! Uzmem ga ja, kupim jos 5000 stvari koje su trebale, tipa gume, muzika, podizaci, pumpa za gorivo nova, itd? vozio ga jedno 5-6 meseci, vozio do besvesti, I pocne on odjednom da trosi ulje. Morali semerinzi da se menjaju, 300 nekih cuda al uglavnom sve sto ima veze sa gumenim delovima oko motora pa leteci lezajevi, karike I sta sve vec (imam negde zapisano sve). Dal od stajanja pa se sad razradio, pretpostavljam? I tako uradih ja nesto kasnije osvezavanje, koje me kostalo ko djavo ali je extra uradjeno + jos neke stvari mehanicke prirode aI sad stvarno nemam nikakvih mehanickih problema. Ni struja me vise ne zeza, mada sam bio izludeo oko satova na tabli, imali su lose lemove itd? al sve se sredilo I sad je super. Naravno cesto me zezaju neke sitnice kojekakve ali jebiga, ipak auto ima skoro 23 god!

Trudio sam se da budem opsiran za pocetak I naravno koga zanima nesto nek? pita, tu sam!

Pozzzz?

Moram da kazem da auto ovako izgleda ocajno kao najgori krs posto je prljav od zime a i mrak je....Al inace nije toliko los...

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Aj se zezni pa ga slikaj po danu ?
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vedran
      CBC Član
      • 26.12.2006
      • 39
      • Beograd-center

hehehhehhehe hocu naravno,samo da ga odvezem na pranje da ga upristoje i da opet nabavim neki aparatic pa cu da slikam,ove su sramota slike al ajde

Comment

• slobodan81
        CBC Član
        • 16.11.2006
        • 79
        • Negotin

operiga znas kako kazu da bar u novu godinu udje cist.
        nego sto imas prednje aluminijumske a zadnje celicne felne?
        audi a6 1.9 tdi
        uskoro neka benzinara

Comment

• vedran
          CBC Član
          • 26.12.2006
          • 39
          • Beograd-center

pa pozadi na celicnim su mi Wintere,s tim sto nisam imao kesa i za prednje jer moram i felne da kupim posto mi se ne smara sa skidanjem i stavljanjem kod vulkanizera svake sezone.Prosle zime mi je krajnje opustena kombinacija bila,ako ove godine bude bas padalo uzecu i prednje

Comment

• Hermes
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 1306
            • https://t.me/pump_upp
            • bemve

Ti stvarno verujes da je presao 200000km?

A sto se tice plina, prelistaj malo forum, upoznaj se sa plinom detaljno, pa vidi da li ces ili neces da ga ugradjujes.....mislim, greota da gledas na koliko obrtaja ga saltas, ovako ugradis plin, pa ga razvlacis, jes da malo slabije ide, al kad dodjes na plinsku pumpu, samo se nasmesis....
            ...pa onda i ti da se zalis kako ti trosi 16 u gradu
            https://t.me/pump_upp

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

@Hermes: ne mora da ide slabije, moj tenk ne ide slabije, samo srkne 2-3l vise plina nego benzina.....

prolupator.mojblog.rs

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Dobrodoshao imenjace
                Power of dreams !!!

Comment

• vedran
                  CBC Član
                  • 26.12.2006
                  • 39
                  • Beograd-center

Pa iskreno,da,verujem! Da kazem da je kad sam ga uzeo taman bio ofucan za tu kilometrazu a i bila je u motoru nalepnica iz neke nemacke garaze sa kilometrazom kad je menjano ulje,a i spod nje jos jedna sa 10.000 manje.Tako da kada se sve sabere mislim da nemam nekih razloga da sumnjam u cajger...

A sto se potrosnje tice stvarno mi,generalno da kazem,ne smeta.Mislim nije da je mala ali odvikao sam se od gledanja u obrtomer,stvarno ne vodim racuna o tome.U gradu vozim relativno normalno ali i tu ga vrlo,vrlo cesto razvlacim bar do 5000 rpm gde god da idem (ranije dok nisam imao blokadu kucao sam ga skroz do kraja kad god saltam prvu i drugu).Koliko puta sam samo isao kod drugarice u vikendicu na Tresnju (30ak km od Autokomande prema Mladenovcu) i stizao od Trosarine do tamo bukvalno za 10ak min,mislim to jeste prebrza voznja i pravo cepanje,bukvalno druga i treca jer trecom ide do 150 km/h.Zaista ali nikad mi se nije desilo da dodjem na cilj i da mi bude zao sto sam ga cepao i razvlacio.Jednostavno mislim da je to auto kome to "lezi" i tako ga i vozim iako znam da to vuce solidnu potrosnju (u ovom slucaju preko 20l/100).Jeste da svi ortaci misle da sam manijak iako vecina vozi solidna kola,ne racunajuci par extrema,ali pola njih gleda u cajger i salta na 2000 rpm,ali bukvalno najbukvalnije.Za mene tu nema nikakvog zadovoljstva jednostavno
                  A o plinu sam dosta razmisljao ali ne bih ga stavljao za sada,ako benzin (pu pu daleko bilo) dogura do 100 dindzi onda vec....

Pozzzz Honda,drago mi je da ima jos neki Vedran,privatno znam samo jednog (i sebe )

Eto,smorih ja skroz sa pricom al jebiga

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • bemve

@prolupator: mora da ide slabije, kod tebe postoji verovatno neki problem sa benzinom (prljave dizne, lambda se zbunjuje,itd.),a covek se navikne, pa ne primeti

@vedran: jeste da ti ne znam auto, ali ja ne verujem u tu kilometrazu, evo zasto: Prvo, auto star 22 godine da predje toliko malo- sanse su minimalne. Drugo, ta kilometraza je mala da se otvara motor kao sto si ti radio. Trece,auto za tu kilometrazu mora da bude u mnogo boljem stanju, osim ako nije imao neke bas teske kilometre. Cetvrto. ti si ko zna koji vlasnik, mozes samo da nagadjas sta se desavalo sa njim. Peto, izgleda da malo se@rem kad ne treba , pred Novu godinu, al ne uzmi mi za zlo, raspisao sam se?.Sesto, ne cekaj da benzin ode na 100 kinte

Ajd da nastavim : pre nego sto sam kupio sadasnjeg bemvejca, trazio sam ga mnooogo dugo, kao dekideki, flavioPO I jos neki sa foruma?.znaci, zacrtao u glavi sta zelim, par puta bio blizu kupovine, razocaravao se, krizirao, bio u iskusenju da na kraju kupim bilo kakvu kockicu?.i na kraju nadjoh mozda I bolju nego sto sam trazio?Poenta, video sam jednu kockicu sa servisnom knjizicom I predjenih stvarnih 90kkm za 15 godina, ali ona je bila ko nova, tj. Stanje je odgovaralo kilometrazi?.pa zamalo da kupim jedan 318is sa 160kkm, bez knjizice, ali stanje mu govori da nije presao vise, jer je strasno ocuvan?ali ili su preskupi ili neregularni?.I na kraju kupim regularan auto sa predjenih 185kkm, i kad je cist, on je kao nov (naravno, tu I tamo ima poneku ogrebotinicu)
                    I mogao bih ja jos da pisem ( I izmedju ostalog da hvalim svoj auto ), al nema potrebe?

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

@hermes
                      Slike su mu prilicno lose da bi se moglo proceniti koliko je auto preso ,a inace sve zavisi ko ga je vozio i kako ga je vozio moze da predje i 500000 a da bude u full stanju ,a moze i 50000 pa da bude najobicnija kanta! Samo jedna mala sugestija Hermes ako se neljutis ,a mislim da neces ,a i nebi trebalo:
                      Cemu tolika teznja za tim plinom?!
                      Svako zna sta radi ,ko god ima benzinca neko mu predlaze plinski uredjaj!? Svako zna da je plin jeftiniji ali to nekog neinteresujei neko ne zeli prisustvo tog pogona u svom vozilu!
                      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

@Hermes: Ih, kakav si, svakom nadjes neki problem
                        Dizne su ok, lambda k'o nova, inace bi mnogo gluposti bilo...
                        Zaista ide kao na benzin ili je razlika toliko mala da i ne primetim...
                        Doduse moj motor i nije neki zaletac, mozda je u tome caka. Kako god...

@Laki: Kad si toliko protiv plina, aj izvadi ceo uredjaj iz Lancie koju kupis
                        Ljudi preporucuju uredjaj iz ekonomslih razlika, a ekonomija je za svakog razlicita. Svi koji imaju plin znaju koliko se vise navozaju za iste pare, pa zato toliko i navaljuju. Po sistemu: kad valja meni mora i tebi

@vedran: slikaj auto po danu i cist i postavi, molim te, thumbnails....

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vedran
                          CBC Član
                          • 26.12.2006
                          • 39
                          • Beograd-center

Slikacu ga,ove slike bolje da se obrisu jer stvarno izgleda ko da je presao milion! Al bice normalnih slika krajem nedelje kad ga upristojim Kazem,ne mislim da je presao vise jer su i sedista tek kad sam ga uzeo pocela da se upropastavaju polako,mislim na levi bok sedista i vrlo,vrlo malo sedalni deo.Ali sam ih presvukao.S obzirom da su pojedini delovi sedista izbledeli i otvrdnuli od sunca vidi se da nije imao presvlake.Kazem opet,realno,izgleda generalno dobro- mehanika dobra,enterijer odlican (nije potamneo,ispucao,iskrivljen...) jedino je boja malo losija posto se lak dosta "istanjio" ali nije lupan....dok me neka dileja nije cuknula

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • bemve

Izvinjavam se, nemam nameru da svakom nalazim problem, al jednostavno stvari su takve kako sam napisao....automobili se uglavnom kupuju da se voze, retko koji malo prelazi, posebno ako je dosao iz inostranstva, a sto se tice plina, i kod sekvencijalnog postoji gubitak performansi, a posebno kod venturija bez lambda kontrole. Sad zvucim kao brick ( izvini, brick )....ma srecna nova godina bre

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

@hermes
                              Ma brate i tebi SRECNA NOVA GODINA ! Ti si bre prvi covek koji je razuman ,a da sam mu ja nesto prebacio !
                              @prolupator
                              Necu da vadim sistem zbog akanja ,mislim da je to nepotrebno ,a leba ne trazi da stoji kad je vec namontiran! Uveravam te da cu taj auto u 90% slucajeva voziti iskljucivo na benzin kao sto sam i do sad radio,plina uvek ima ali corbaka ni za leka pa kad trazim auto da idem da se mangupiram ja odem i natocim bezolovni ,ali bez zezanja iskreno govorim nekako mi mocan auto i plin neidu zajedno(MA BRE BENZIN JE BENZIN PA BIO I 100DIN )!
                              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

Working...
                              X