Alfa 75 bu Ja :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

kako ces znati koje su granice izdrzljivosti motora ako ih ne predjes malo?

*kad je beogradski Radio Pingvin svojevremeno trebao da krene, kupili su 350W predajnik i dve nedelje se dr*ali sa antenama dok nisu napravili tako dobar antenski sistem s kojim su pokrili ceo Beograd i okolinu. e onda su kupili 1000W*

Originally posted by Nigy
    I glupo mi da jednom Dori solim pamet, al' da probas da razradis malo motor pre neko sto zalepis pedalu gasa za asfalt?
    mozda ima neceg u ovome...

(ja sam inace radijski tehnicar, inzenjer za telekomunikacije, pa zato malo neprikladan primer za auto mehanicare... )
    .

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Kakve veze ima razradjivanje motora sa probijanjem dihtunga usled viseg pritiska?

Znachi po toj logici, vozi malo vishe da nabildujesh dihtung...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nigy
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2006
        • 921
        • BGD

Pa, kako sam ja skapirao, motor se stedi prvik 1k km, da sve lepo legne, pa se onda DOTEGNE GLAVA i zatim pun gas...

Originally posted by Jovana
        Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Motor je predvidjen za radni pritisak od 0.65 bara, ovde je bilo malo više pritiska, paljenje je bilo na malo ranije, protokomer je malo štelban, turbina je malo hibridirana da tovari rano sa pritiskom a vozilo se na preko 6000 obrtaja sa 4 ljudi unutra
          Sad znamo da to nije dobra kombinacija
          EGT je tu ali nije bio montiran, privremeni sati? koji meri boost je merio do 1 bar jer ne meri više tako da ko zna koliki je stvarno bio.
          Dakle nema veze sa razradom motora, jednostavno dihtung glave je slaba ta?ka ovog motora i to moram na neki na?in prevazi?i pa makar i super lepkom ili varenjem stublina

I šta ste se svi ubeda?ili odmah, vidiš kako komšije Hrvati malo malo pa im šišne dihtung na nekom driftu ili dragu i niko se ne uzbudjava, ko dobar dan
          Ovaj auto je uzet da se vozi pedala do metala a ne ko neki _autocenzura_

Daklem idemo dalje, sutra ide glava dole i vidaju se rane Bitno je da ebeni servo više ne curi
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

Originally posted by Dora
            Ovaj auto je uzet da se vozi pedala do metala a ne ko neki _autocenzura_

Daklem idemo dalje, sutra ide glava dole i vidaju se rane Bitno je da ebeni servo više ne curi
            Ako si ga uzeo za pedalu do dasku onda si definitivno trebao kupiti 3.0!

Taj turbac nije za to!

Ja moj auto poteram do blokade svaki dan bar desetak puta a on nista,imam osecaj da mi nekad sam govori daj bre skini mi tu blokadu ne mogu da se vrtim ko pravi nego me neko non stop koci!

V6 Power BEST OF THE BEST

Dignes haubu jednom u tri meseca da proveris da li ti je motor jos tu zatvoris haubu i pun gas!!!!!!

Ali uvek postoji ono ali kada posle toga odes na pumpu ponasas se ovako

I postoji jos jedna lepa stvar zbog koje zaboravis pumpu ,kad ga vide
            curice sve rade ('sisic')

STRASNO ME INTERESUJE TA STVAR OKO SERVO PUMPE, KOJE SI GUMICE STAVIO NA KRAJU I RECI DA LI SI UZEO NEKU VISKA??
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• superfly tnt
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2006
              • 609
              • Zagreb

i meni balavi servo pumpa, ali tamo na spoju kucista, ne na crijevima i ne na osovini, jel se to da sredit? ili da je otkopcam? inace servo radi ok vec dugo , cisto me zanima.
              TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
              nova stranica

Comment

• TOKYO
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2006
                • 1696
                • Beograd- NBGD

I meni je balavila na istom mestu na spoju a i cika Dori isto!
                Moras naci ovih sest o-ringa sa desen strane koji su se plastificirali od toplote i godina!
                Ako hoce neka ti Dora kaze dimenziju gumica pa zameni to,nije problem!
                MY ex RWD Alfa
                Drift & Donuts & Track

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

@TNT
                  Pošto smo nau?nom metodom skidanja serva oko 15 puta utvrdili da nisu kriti?ne tih 6 gumica nego ona velika u sredini, prešli smo na rešavanje problema.
                  Oring se prodaje u standardnoj dimenziji prema pre?niku ide i debljina.
                  Za ovih 6 sad se više ne se?am da li je unutrašnji pre?nik 12 ili 13 mm. Malo viri i taman kad se spresuje dobije se pravougaonik.
                  Umutrašnji kanal je dimenzija 2.4 sa 4mm ako se opet dobro se?am e to ej problem. Gumica pre?nika 36 je predebela kako god se okrene. Ako se stavi manji pre?nik koji može da udje, nema dovoljnu visinu da popuni kanal.
                  Zato sam napravio specijalan alat u vidu gedore neznam koji broj, na koji sam natakao gumicu, približio oslonac na stonoj brusilici na maksimum i obrusio gumicu na potrebnu debljinu. Onako iz ruke, polako okre?eš i skidaš višak...
                  I sad ne curi

@Tokijo
                  Ja sam materijalista, svake godine da dajem za stari auto 500+ evra za registraciju ne pada mi napamet a bi?e još gore...
                  Sa druge strane ovo je eksplozivan motor koji mi se jako svidja u saobra?aju i to pedala do metala se odnosilo na to. Ina?e nema potrebe da se vrti na 7K obrtaja kad maksimalni momenat daje na 2600 obrtaja, nego nije žvaka za seljaka, u?im polako

https.autogas.rs

Comment

• TOKYO
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2006
                    • 1696
                    • Beograd- NBGD

Originally posted by Dora
                    @Tokijo
                    Ja sam materijalista, svake godine da dajem za stari auto 500+ evra za registraciju ne pada mi napamet a bi?e još gore...
                    Sa druge strane ovo je eksplozivan motor koji mi se jako svidja u saobra?aju i to pedala do metala se odnosilo na to. Ina?e nema potrebe da se vrti na 7K obrtaja kad maksimalni momenat daje na 2600 obrtaja, nego nije žvaka za seljaka, u?im polako
                    Ma ja sam se malo nasalio,ne sumnjam ja u kvalitete sto auta sto tvoje, proradice to kako treba samo malo skole,para i vremena!
                    MY ex RWD Alfa
                    Drift & Donuts & Track

Comment

• superfly tnt
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2006
                      • 609
                      • Zagreb

uff previse posla za mene, tj morace mi auto stajat koji dan a to nemogu izdrzat. vozicu dok nebudem vise ima para da nadoljevam ulje

salim se ne gubim nista ulja nego jednostavno slini, pa reko da pitam.

jel problem ako iskopcam pumpu? jel treba ostavit malo ulja ipak u sistemu? nebih isao na obicnu letvu jer ima vise krugova lock-to-lock. ideja bez serva mi se cini super.
                      TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
                      nova stranica

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

servo letva ima za nijansu manji hod a ako je auto spusten sa sirokim gumama jako tesko se mota,zato sam ja i ubacio servo,meni curi na letvi pa cekam priliku da je skinem i zadihtujem,a ako skines pumpu,onda moras i da ispustis kompletno ulje iz sistema jer neces moci da motas zato sto ulje pravi klin i neda klipu da se seta
                        ko na nas krene iz mesta je naje&o
                        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Specijalno za DekiDekija i društvo iz ?oška

Ostatak sutra preksutra

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

blagodarim

(najlepsi enterijer Alfe 75, bez konkurencije je. koza volana moze da se ofarba, malo bolji obucari to rade, kosta skoro dz. a mozda ti volis da bude "s patinom", pa ja pisem bezveze... )
                            .

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Izlizan volan!

Zezam se malo, daj bre slikaj to preko dana - precicemo preko toga (barabe) shto si je podigao za par zuba da bi mogao sa njom ici na pecanje!
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Ma nije volan tako ofucan, to je blic uradio
                                Ima masa toga da se popravi ali jednostavno nemam vremena i zato su slike od no?as

Sutra slikamo na livadi sa patuljcima

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X