seat ibiza 1.9 TDI sport, 81Kw

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ibiza
    CBC Senator XXL
    • 16.03.2005
    • 304
    • Beograd
    • Renault clio sport 172

Originally posted by ferry
    @ibiza
    jeste bas kao brat blizanac dva brata razlicitog karaktera.
    Braca po materi

Comment

• ferry
      CBC Veteran
      • 31.01.2007
      • 101
      • Beograd

hvala svima na lepim zeljama i cestitkama

@ibiza
      tvoja ibiza je jako lepo odradjena, nista preterano a ipak vrlo efektno, veoma lep auto

@radja
      i ja se nadam da nisam pogresio, videcemo kad se predje neka kilometraza, posto jelte nikad se ne zna u kakvom je stanju motor, koliko god se cinio ok na prvi pogled. to mi je jedina briga posto nijednu vidljivu manu nema, a i s obzirom da nemam neko iskustvo sa dizelima, posebno ne sa VW

Comment

• ferry
        CBC Veteran
        • 31.01.2007
        • 101
        • Beograd

Hocu da promenim ulje, ali nisam dobio nikakvu knjizicu tj. uputstvo uz auto. Molim neku preporuku sta da kupim, da li neko zna sta je najbolje za ovaj motor?

Dakle ibiza 1.9TDi 81KW/110 KS 2001 god. koje je ulje najbolje sipati?

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

ako je pd motor onda bilo koje ulje koje ispunjava vw 505 01 specifikaciju. ako nije pd onda bilo koje 505 00.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• ferry
            CBC Veteran
            • 31.01.2007
            • 101
            • Beograd

Ok, kako da znam jel pd ili non pd motor, proguglah te nadjoh da su svi 1.9 TDI motori od 81 kw non pd, tj klasicni TDI motori.
            Ima li neki nacin da to proverim, tj. sta je siguran pokazatelj koji je motor u pitanju?

Comment

• vega
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2006
              • 324
              • Beograd

Pd-u fali bosh pumpa. Ako je prvo sto ugledas kad otvoris haubu bosh pumpa onda nije pd (kao sto verovatno i nije posto ne postoji varijanta sa 110 konja, a i autodata kaze da se tih godina nije ugradjivao). Znaci moze "normalno" ulje
              ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• ibiza
                CBC Senator XXL
                • 16.03.2005
                • 304
                • Beograd
                • Renault clio sport 172

Ja vec 70 000km koliko sam presao sa ibicom sipam samo Mobil i nikakvih problema nisam imao.Nadji koja gradacija ti je potrebna pise ti u servisnom upustvu koje si dobio uz auto i nemas sta da brines.

Comment

• ferry
                  CBC Veteran
                  • 31.01.2007
                  • 101
                  • Beograd

Utisci

Juce je bilo dva meseca od kad kupih auto, pa reko da podelim utiske sa vama.
                  Zamenih ulje i sve filtere par dana posle kupovine, a to je ujedno jedino ulaganje otkad je kupljen. Od tada je predjeno 3647 Km, juce sam proveravao nivo ulja i nema vidljivih promena, tj. nivo ulja je i dalje na maximumu kao i kad je sipano. Da dodam da je sipan Valvoline SynPower 5W-40 Full synthetic. Natoceno od tada ukupno 252 l goriva, a ostalo pola rezervoara jos 20-ak litara , znaci prosecna potrosnja oko 6.4 l/100 km, vozeno uglavnom po gradu, verovatno nekih 3k km, ostalo na kracim relacijama izvan grada dva puta do Novog Sada i jednom do Sapca i nazad. Sto se tice stanja vozila, sve je ok i perfektno funkcionise, klima, maglenke, brizgaljke za pranje soferke, elektrpodizaci, da ne nabrajam sve gluposti i sitnice koje poseduje vozilica, apsolutno sve ispravno i radi. Dodao bih jos jednu bitnu stvar, ja nisam dosad primetio nikakvu skrivenu manu, a verovatno bih da je ima. Inace automobil je veoma zabavan za voznju, odlicno lezi na putu, a posebno u krivinama i solidno podnosi neravnine i rupe, mada je pretvrd za moj ukus. Ipak navikao sam se i to njegovo poskakivanje na putu mi je jako zabavno. Jedina zamerka koju za sada imam odnosi se na buku koja dolazi iz prostora za motor, sve ostalo je jako pozitivno i mogu vec sad da kazem da sam veoma zadovoljan ovim automobilom. Sve u svemu ako bih ocenjivao automobil od 1 do 5, dao bih mu 4+

Za sada toliko.

Comment

Working...
                  X