Alfa Romeo GTV ( 1982 ).... Novo Poglavlje!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

Poskidano je sve sto valja i sto moze da se upotrebi Ostalo je jos da se skine menjac, de dion, glavcine,ramena...to stvarno nismo mogli da skinemo i pored dobre volje. Imali smo puno problema sa cerupanjem auta, puno srafova je zapeklo i nemoguce ih je bilo odvrnuti, tako da je primenjivana cista sila lomljenja i sakacenja ali bez posledica po zdrave delove. Sve u svemu, sada mi je terasa puna delova, a zauzeo sam i deo podzemne garaze
    Cim se poskidaju preostali delovi, skoljka ide u kocku.

Da se vratimo na primarni GTV, cekam pare da bih mogao da odradim lamelu, kocnice i jos neke sitnice. Od kompresora sam odustao do daljnjeg zbog prevelike zajebancije sa kupovinom istog. Ne znam da li sam spomenuo, pred more sam se ponovio sa gumama GT Radial Sampiro 195/50 15 u W indeksu. Gume su odlicne, a sve 4 su kostale 200e
    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Ma znas mene optimistu, mislio sam da cemo sve poskidati za 2 sata
        Sutra dolazi Zile, pa cemo da spaljujemo
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• luci
          CBC Senator XXL
          • 13.03.2006
          • 1103
          • odzaci

sve mi deluje da si posle ove operacije narocito popularan kod komsija...

Comment

• tamburski
            CBC Senator
            • 27.09.2007
            • 210
            • PANCEVO

Da se zna ko je gazda
            a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

@luci
              To je moje parking mesto,a radili smo posle 17h tako da nije bilo problema sa komsijama + ja sam predsednik skupstine stanara....

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• coda tronca
                CBC Član
                • 22.02.2008
                • 40
                • Podgorica

Originally posted by HEMI 426

ova alfa ima jako interesantan VIN broj, koji, po mom misljenju oznacava specijalno vozilo ( koliko specijalno, to ce deki da kaze kad uradi expertizu jer eper ne kapira stare modele )

VIN : ZAR 116 C 00 00009900

Znaci, u pitanju je Alfa GTV6 proizvedena 1982. godine (Tipo 116C. motore tipo AR01646). Odlikovali su je crni plasticni branici, plasticni detalji u unutrasnjosti, obrtomjer i brzinomjer ispred vozaca... motor V6, 2492 ccm, 160 KS... Uglavnom, osim sto ima interesantan br. shasije najvjerovatnije ne predstavlja nikakav specijalni model ili ltd. edition.
                www.oltretutto-arcg.com
                www.youtube.com/user/codatroncaSZ

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

R.I.P

Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• HEMI 426
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2005
                    • 1833
                    • Novi Sad -United States of Liman

znam o kom se modelu radi i sa kakvim specifikacijama ali ono sto je interesantno su silne 0 u vin broju. Koliko znam, sve 0 ne bi trebale da budu 0 nego druge cifre koje oznacavaju datum, fabriku, serijski broj i sifre motora, opreme i sl. To slovo C je oznaka verzije i 116 serija modela a C je verzija (Alfeta GT - A, GTV - B ( 2.0 l ) i GTV6 - C ( 2.5 V6 )). Sa druge strane, moguce je da je broj prekucavan, obzirom da nismo dobili papire uz nju kao i da je istorija automobila krajnje nejasna i kontradiktorna. Medjutim, broj nikako ne izgleda kao prekucavan i nema nikakvih tragova da se tako nesto desilo. Moguce je da je u pitanju samo interesantna koincidencija ali mozda je ova alfa zaista neka predprodukcijska serija, test auto ili sajamski model...Kada dekideki zavrsi sa istrazivanjem, sve ce mo znati... ko zna, mozda je trebalo restaurirati ovaj primerak mada je u takvom stanju da sredjivanje ne bi imalo od cega da se pocne...

Comment

• JaMaL
                      CBC Senator XXL
                      • 14.04.2007
                      • 448
                      • JaMaL

pazi da saznas sve o automobilu mozes preko istorijske arhive alfa romea...

ja npr. nisam nasao svoj auto u eperu... nepostoji po broju... jbg... rekoh da pitam... poslao im broj sasij ei motora... i lepo mi rekose da jeste njen originalni motor i kada je prodata i kada je napravljena i boja i sve... dakle postoji i slaze se... iako je eper ne vidi uopste...

adresa bese...

registrujes se i posaljes im mail preko flash mailera sa sajta... i za 2-3 dana dobijesh odgovor...

Comment

• coda tronca
                        CBC Član
                        • 22.02.2008
                        • 40
                        • Podgorica

Alfa GTV6 je startovala 1980. godine sa brojevima shasije od ZAR116C0000001001 pa navise. Vecina proizvodnje iz 1980. godine nije isla u prodaju vec su ostavljene za internu upotrebu, tj. press vozila, demonstratori, i vozila za pripremu za trke. Znaci sve GTV6 od 1980. do 1986. imaju brojeve sasije sa mnogo nula tj. pocinju od ZAR116C0000001001 do ZAR116C0000020400...osim modela za americko trziste (a od 1985. i za njemacko) sa katalizatorom koji pocinju sa brojem sasije ZAR11669000001001 pa nadalje... E sad, vozila koja su poslata na pripremu u Autodeltu nemaju posebne brojeve shasije nego su njihovi brojevi shasije ukljuceni u standardnu seriju, tako da mislim da je veoma tesko samo na osnovu broja shasije utvrditi da li se radi o standardnom vozilu ili nekoj spec. seriji. Uf, ala filozofiram...
                        www.oltretutto-arcg.com

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

E, to je pravo znanje...

Comment

• HEMI 426
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2005
                            • 1833
                            • Novi Sad -United States of Liman

@ JaMaL

puno hvala, vec sam ih kontaktirao

@ coda tronca

i tebi puno hvala, ovo su odlicne informacije!

Comment

• coda tronca
                              CBC Član
                              • 22.02.2008
                              • 40
                              • Podgorica

Nije bas neko znanje, vec je u pitanju knjiga "Guida da identificazione veicoli Alfa Romeo". Autor (Maurizio Tabucchi) je proveo nekoliko godina istrazujuci arhive Alfa Romea (znajuci italijansku preciznost cudi me da nije zavrsio u ludnici) i napravio knjigu koja pokriva period od 1910. do 1986. Vrlo je korisna jer daje osnovne podatke o modelima po godinama i broju shasije tako da se moze izvuci dosta korisnih informacija. Nije jeftina i tesko se nalazi ali se vec isplatila jer smo utvrdili tacnu specifikaciju i godiste GT Juniora i Giulie Super pa mozemo poruciti odgovarajuce dijelove...
                              www.oltretutto-arcg.com

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Pa nisam ni mislio da znas ovo napamet, ali je trebalo znanja da se dodje do pravog izvora.

Comment

Working...
                                X