zato je po meni bolje da das i tih 400-500e vise kad kupujes auto, nego posle da se zezas sa tim glupostima. ali to nekad i ne mora da znaci. u svakom slucaju, neka te sluzi sto duze i sto bolje
Sta cjes, placjam danak neiskustvu Drugi put cju bolje da gledam A sad kao za baksuz cju morati da cistim i dizne Naravoucenije: ne sipajte gorivo na Eko pumpama ni pod razno
Lep auto,brat vozi isti model kao tvoj isti motor,i bas ima mesta za tako mali auto a potrosnja smesna
Da te lepo sluzi,i mnogo predjenih kilometara...
Mislim da je potrosnja oko 9 litara plina u gradskoj voznji. Recimo da jednom nedeljno sipam 20 litar plina i da se vozim 5 dana na posao i nazad i jos mogu subotom uvece da odem u grad i da se vratim Za benzin nemam pojma jer ne vozim toliko na benzin, samo koliko moram ujutru kad je hladno dok se ne zagreje motor i jednom mesecno odem na posao i vratim se na benzinu
Pa to je bas zadovoljavajuca potrosnja. Znas kako vozio sam dve godine campus-a na plin, predhodnika clia, i odusevio se, prodao ga, a zatim kupio forda karavana TDi, ali je doslo do malih privatnih promena i opet mi treba mali auto. Jurim clia, i dvoumim se da li da uzmem 1.2, 1.4 sa plinom, ili 1.9 D... Pa sada idem unakolo i raspitujem se.
Uporedjujm potrosnju:
1.2 ili 1.4 sa plinom trose oko 9, 10 l sto ispada oko 500 din na 100 km
ili 1.9 d koji kazu da trosi oko 5, 6 l sto ispada 450 din na 100 km i kazu za taj motor da ima poduzi vek trajanja samo ako se ubode dobar .....
i bla bla da ne gusim vise, ali ako imas i imate neke informacije da me malo uputite nemoj da stedite reci....
HVALA
Evo jos "malo" troskova oko sredjivanja ovog auticja
- Zamenjene obe prednje viljuske sa silen blokovima i kuglama
- Zamenjen nosac menjaca i jos neke sitnice
- Kupljene i montirane 4 nove letnje gume
Sve ukupno me izaslo 8500 dindzi sa rukama + oko 12000 za gume sa balansiranjem i novim ventilima a sledi mi jos ugradnja balans stangle, manje intervencije na zadnjem trapu, zamena volana i onda prelazim na sredjivanje motora
Nadam se da cju do prolecja sledecje godine srediti auto do detalja a onda mu sledi farbanje Do sad ulozeno cirka 1300 evrova a trebacje jos jedno 1000 da se sredi kako treba
pa posto nemam jos jedno 1500 evrova u kesu da prodam svoj Clio i kupim nesto malo bolje onda ostajem pri ovome sto imam pa cju da ga sredim kako valja i da ga vozim jos koju godinu, ili se bar tako nadam
Comment