Moj ljubimac, FIAT TIPO 1.4 IE!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Jel SPI ili MPI?
    Ja ne verujem da ces dobiti neku snagu sa tim chip-tuningom na tom motoru. I mislim da je silovanje tog motora na taj nacin u toj skoljci prilicno neisplativo...
    Tu mi se vise dopada prepakivanje motora 1.6 sohc iz Tipa GT, sa 90 i nesto ks, to je sa multipoint ubrizgavanjem. Tu si vec na malo ozbiljnijoj razlici u snazi...
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• zaki
      CBC Veteran
      • 01.09.2006
      • 199
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9JTD

Ne znam stvarno koji je chip tuning u pitaju, samo sam se raspitao kod decka koji je ovde dao oglas.

Setio sam se jos nekih stvari sto sam menjao: promenio sam alternator (za njega nazalost nisam imao kesa za novi pa je uzet polovan maggeti mareli ako sam dobro napisao), sa njim sam takonje menjao i regler (on je uzet nov), bocni migavci beli providni od floride in, zupcasti, klinasti je menjan kad i alternator za njega sam se zeznuo uzeo sam good year ali je strasno los tek kasnije sam saznao da je to bio los izbor a i sam sam video.

E da ovo me je najvise nerviralo ZVUCNA IZOLACIJA. To sam donekle sredio, ispod haube je stavljena fabricka od disela koja je malo bolja, za patos sam takodje stavljao fabricku, tako da mi je sad na patosu dupla, na pocetku sam bio zadovoljan promenom ali sad hocu vise, tako da razmisljam da pojacam izolaciju na mestu koja odvaja kabinu od motora, samo ne znam cime strasno malo prostora ima.

Posto je u planu farbanje ako neko ima neki predlog za boju voleo bih da mi je predlozi...

pozz

Comment

• mirko
        CBC Senator
        • 18.05.2006
        • 202
        • Prokuplje

crvena
        'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Danilo
          CBC Senator XXL
          • 02.10.2004
          • 908
          • Beograd, Dorcol

Originally posted by zaki
          Ne znam stvarno koji je chip tuning u pitaju, samo sam se raspitao kod decka koji je ovde dao oglas.
          Mislim, tip ubrizgavanja na tovm autu, da li je single point ili multi point?

Boja... Definitivno crna.

Comment

• zaki
            CBC Veteran
            • 01.09.2006
            • 199
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9JTD

Mono injection, ili ti single point!

Comment

• Danilo
              CBC Senator XXL
              • 02.10.2004
              • 908
              • Beograd, Dorcol

Ne bacaj pare na taj "chip tuning" ondak...

Comment

• dare156
                CBC Senator
                • 07.03.2007
                • 282
                • Beograd

Originally posted by starac vujadin
                Zaki, posle svih promena imas nov auto... U svakom slucaju vrlo lepo izgleda, a i ti ga volis i pazis. Kada se finansijski oporavis stavi dvolitrasa, pa i da se provozas kako dolikuje u tom autu.
                Ma pusti dvolitrasa, ne znam kakve su tvoje ambicije, ali moje misljenje samo se opusti i uzivaj u voznji imas auto za duze vreme. Nastavi da ga volis kao i do sada. Jako lep primerak. Sve pohvale.

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Covek ima entuzijazma, bez obzira sto je to slozen poduhvat...nemojte mu seckati krilca

E, sad ozbiljno - to se ne bi nikako isplatilo. Onda bolje stedeti jos 1000-1500 za pravi Sedicivalvole ili dobar 2.0 Grandturismo.

Comment

• zaki
                    CBC Veteran
                    • 01.09.2006
                    • 199
                    • Beograd
                    • Fiat Stilo 1.9JTD

Za motor nije hitno, a sto se tice ovog drugog ne bih ga prodavao u skorije vreme, previse je tu ljubavi i novca ulozeno!

Sada cu prvo malo da radim na styling-u, prvo boja, pa neka mrezica na branik, pa zatamljivanje stakala, mozda malo sire gume...

Comment

• zaki
                      CBC Veteran
                      • 01.09.2006
                      • 199
                      • Beograd
                      • Fiat Stilo 1.9JTD

Evo da podelim sa vama vesti, odustao sam od farbanja, skupljaju se pare za Fiat tipa stranca, cena je oko 500 eura, od opreme klima, abs, servo, podizaci, samo me jos buni koji motor unutra, 1.4 ie otpada (preslab je), da li 1.6 ie, 1.8ie ili 2.0 ie, Plasim se za ovaj 2.0 da nije previse bucan ipak bi voleo da sacuvam komfor koji sam do sada imao, razmisljam! Drugari pomozite savetima!!!

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Nije logicno povezivati snagu i buku koju vozac moze da cuje. 2.0 motor u Tipu nije bucna masina.

Pri tome, vecinu vremena ljudi voze ne natezajuci masine do krajnjih granica, nego voze u nekom nizem i srednjem opsegu snage. Onda je uvek bolje imati jaci motor sa nesto vecom kubikazom koji ce rastereceno, bez muke i buke odradjivati posao, a na raspolaganju uvek moze da ostane dovoljna rezerva snage ako treba.

Comment

• 24v
                          CBC Senator XXL
                          • 11.12.2004
                          • 479
                          • Beograd, Karaburma

Ne razumem zasto bi bio bucan???
                          I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• zaki
                            CBC Veteran
                            • 01.09.2006
                            • 199
                            • Beograd
                            • Fiat Stilo 1.9JTD

Nemam pojma nisam se nikad vozio u njemu ali drugar koji ga je imao kaze da je dosta bucniji od 1.4. ocigledno da je se prevario!

Comment

• Danilo
                              CBC Senator XXL
                              • 02.10.2004
                              • 908
                              • Beograd, Dorcol

A tek sto je moj 1.1 bucan, dere kao nenormalan. Moram neki 1.6 da prepakujem da ga utisam malo...

Comment

• NemaN
                                CBC Senator XXL
                                • 29.11.2004
                                • 1560
                                • munze

taj tvoj je do 1.6....tako je bilo kad sam ga ja uzimao.....znaci da kad budes menjao motor moras i izduv
                                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                                X