Peugeot 406 coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikelle
    CBC Početnik
    • 22.05.2007
    • 6
    • Nis

Peugeot 406 coupe

Daklem, dugo citam ovaj forum pa resih da se registrujem i predstavim.

Do sada sam posedovao, redom od prvog auta:
    Golf 2 '89god GT 1.8karburator
    Golf 3 '95 GTI 2.0 16v edition
    Alfa Romeo 33 '94 1.7 quadofolio
    Renault Megane Couch '99 2.0 16v
    Tojota Avensis '01 1.8 Sol karavan
    Ford Explorer '00 4.0
    Ford Mondeo '02 2.0 karavan
    Skoda Fabia '02 1.4
    Crysler PTY '02 2.0aut
    BMW 318ci '01
    Svaki auto sam vozio po minimum godinu dana, a skoro uvek sam imao po dva istovremeno. Nemam slike svih. A sto se motora tice tu tek imam da se pohvalim sam da se otvori topic.

I konacno trenutno vozim:
    Citroen C3 '04 1.4hdi 16v
    Peugeot 406 '01 2.2hdi
    Jbg doslo vreme da se voze dizelasi

• BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Odlican auto, pravi lepotan.

Dobrodosao na cannonbal, zemljak

Comment

• GTI 16V
      CBC Senator
      • 04.02.2005
      • 236
      • Beograd

Oduvek mi se svidjao 406 u Coupe varijanti,pogotovo neki jachi benzinac,recimo 3.0 V6,na primer ,pa sam gotovo siguran da ce mi to biti sledeci auto koji cu voziti...

U svakom sluchaju, lep primerak,i da te dugoooo i dobrooo sluzi...

PozdraVW

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

406 coupe me je uvek odusevljavao. Jos samo da je zut ili crven - to bi bilo vrh. Lepo bi mu stajao neki 3.0 V6 ali se verovatno mozak ukljucio i rekao DIESEL. Mada 2.2 HDI bi trebalo da ume lepo da povuce.

U svakom slucaju - lepo da se izvozas u tom italijanskom Francuzu

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Mikelle
          CBC Početnik
          • 22.05.2007
          • 6
          • Nis

Ma u tom trenutku nije bilo nigde 3.0 V6, i izleteo ovaj 2.2hdi, i ....sada se uopste ne kajem kada se sa vozikam sa prosecnom potrosnjom od 6.4l/100km. A sto se povlacenja tice, malko je brzi od onog 2.0 na startu a maksimalna mu je za 5/7km/h niza, ali ko se danas vozi non stop na max, bitnije je da ga ja oduvam na startu.
          A sto se tice italijanskog francuza, za divno cudo ovaj auto nema nista zajednickog sa klasicnim italijanima ili francuzima. Dobro nosi peugeotov motor ali zavrsna izrada je za tri klase bolja od bilo kog drugog peugeota te generacije a jedno 5 puta bolja od fiata, alfe .... Ljudi auto se nije rastreso posle 100000km predjenih na nasim putevima. On je i dalje stegnut kao iz fabrike. Pa to je nemoguce i za Nemce.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Ja sam rekao "italijanski Francuz" zato sto se proizvodio u Italiji u Pininfarininim pogonima. Inace auto izgleda izuzetno (po mkeni mnogo lepsi od 407 coupe), agresivan i blag u isto vreme.

I ja ga merkam pa zato - pisi iskustva sa njime. I da - koliko je placen ako nije tajna?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• goxee
              CBC Veteran
              • 20.03.2007
              • 119
              • Beograd, Vozdovac

Re: Peugeot 406 coupe

Originally posted by Mikelle

Do sada sam posedovao...

A sada posedujes, po meni, jednog od najlepsih kupea ikada napravljenih
              Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Comment

• Mikelle
                CBC Početnik
                • 22.05.2007
                • 6
                • Nis

Auto je kupljen 2003god i placen tada 22000e, ina satu je imao 29000km i ja sam sa njim presao 111000km. Trenutno se dobri i ocuvani primerci krecu oko 10,5-11000e. Posle x promenjenih automobila a vozio sam i probao 10x kola, mogu vam reci da je ovo jedan od najkompletnijih auta koje sam vozio. Auto ima 140ks koji neverovatno dobro startuju 9.7s po fabrickim podacima mada ja sam par puta merio i brze od toga. Max brzina mu je bila 210km/h a sada nece preko 200. I uz sve to ovaj auto ima prosecnu potrosnju od 6.7l/100km pri brzini od 160km/h(toliko prosecno vozim po auto putu), a na obicnim putevima mozes ga gaziti oko stotke i da ti pri tom potrosnja bude oko 5.5l. Sto se odrzavanja tice, nije nista skuplje od odrzavanja 307-ce. Lezanje na putu se moze porediti sa mnogo skupljim sportskim automobilima(vozio neke pa uporedjivao), da ne pricam kako brembo koci na svim podlogama, a najbolje od svega je sto se posle 600 i vise km voznje ne osecas umorno uopste.
                Iako je dizel na semaforu se plase skoro svi a dobra vecina(pricam o serijskim automobilima) mu gleda u auspuh.

Comment

• Jovan HF
                  CBC Veteran
                  • 13.02.2005
                  • 145
                  • BGD-Karaburma

406 Cupe, jedan od mojih naj omiljenijih auta, a ovaj je koliko mogu da vidim odlican!!! Nek je sa srecom da lepo sluzi...

AUDI A3 1.8T-20V+CHIP
                  www.lovatogas.co.yu

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Zaista lep auto,pohvale za izbor.
                    Inace cesto sam ga vidjao parkiranog kod parka Svetog Save

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Da, da...vidjao sam ga i ja tamo u mom komsiluku....nisam prosao a da se ne okrenem

Comment

• Rendjo
                        CBC Senator XXL
                        • 26.06.2006
                        • 340
                        • Zadar HR

Originally posted by Mikelle
                        Auto je kupljen 2003god i placen tada 22000e, ina satu je imao 29000km i ja sam sa njim presao 111000km. Trenutno se dobri i ocuvani primerci krecu oko 10,5-11000e. Posle x promenjenih automobila a vozio sam i probao 10x kola, mogu vam reci da je ovo jedan od najkompletnijih auta koje sam vozio. Auto ima 140ks koji neverovatno dobro startuju 9.7s po fabrickim podacima mada ja sam par puta merio i brze od toga. Max brzina mu je bila 210km/h a sada nece preko 200. I uz sve to ovaj auto ima prosecnu potrosnju od 6.7l/100km pri brzini od 160km/h(toliko prosecno vozim po auto putu), a na obicnim putevima mozes ga gaziti oko stotke i da ti pri tom potrosnja bude oko 5.5l. Sto se odrzavanja tice, nije nista skuplje od odrzavanja 307-ce. Lezanje na putu se moze porediti sa mnogo skupljim sportskim automobilima(vozio neke pa uporedjivao), da ne pricam kako brembo koci na svim podlogama, a najbolje od svega je sto se posle 600 i vise km voznje ne osecas umorno uopste.
                        Iako je dizel na semaforu se plase skoro svi a dobra vecina(pricam o serijskim automobilima) mu gleda u auspuh.
                        Mora ići preko 200..nešto nije u redu s njim ako neće više..Vjerojatno je u pitanju loša nafta..čiščenje injektora i izmjena filtera nafte bi trebali pomoći..Nisu to nikakvi kilometri ni za puno jeftinije automobile..naravno ako su normalno održavani i kolko tolko normalno voženi..

Comment

• Ivvan
                          Moderator
                          • 29.09.2004
                          • 1574
                          • Nis
                          • SAAB 9000

Odlican auto i ova boja mu odlicno stoji

Mikelle dobrodosao
                          Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Jako lep autic, nisam znao da ovako nesto postoji.
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Mikelle
                              CBC Početnik
                              • 22.05.2007
                              • 6
                              • Nis

Pa preselio sam se. Zato ga nema vise kod parka SS.
                              Pa i moja pretpostavka je da mora vise od 200 ali ... kad u Nisu nemam kasvetnog majstora. Oni u peugeotu misle da ako posalju sustera na kurs od 3 meseca da ce od njega biti dobar mehanicar, al... cvrc. Dok mehanicari koji nesto znaju nemaju dijagnostiku za njega, i tako u krug. Sve sam probao.

Comment

Working...
                              X