I sve je pochelo (pochinje) ovakooo!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GTI 16V
    CBC Senator
    • 04.02.2005
    • 236
    • Beograd

I sve je pochelo (pochinje) ovakooo!!!

Posto je moj drugar Dzoni,koji je inache vlasnik ovoga auta(ako ga uopste tako mozemo nazvati, s obzirom da mu pola shasijskih delova fali) bio nemaran da se ovde predstavi ,a ujedno i rad je saznati sta i kako chiniti dalje,zamolio me je da predstavim njegovog "ljubimca" na 3-4 tochka (zavisi kako kad) ?!?!

Dzoni,sorry,verovatno ces da me kad vidis ovo...

Inache,u pitanju je Porsche 924,sa motorom XK 2.0 8V,"proshiren" 944 KIT-om,i zadnjim spojlerom "959 look",i kupljen je skoro u "nadi" (nadam se da nece sve ostati na tome,iako ga svi zezamo da je to nemoguce...DZONI IZVINI) da bude kompletno restauiran i sredjen...

A to izgleda ovako:

E ,zaboravio sam,kao sto i sami vidite,kad god se otpochnu neki "novi" radovi(nebitno limarijski,mehanichki...),uvek se "zagine" sa najmanje gajbom neke tekucine(ovoga puta red je pao na TUBORG)...

Presudite sami...

PozdraVW
  • GTI 16V
    CBC Senator
    • 04.02.2005
    • 236
    • Beograd

E,da,zaboravio sam da pitam (ale944 mislim da bi nam ti bio od velike pomoci),posto imamo jedan VR6 u "shteku",da li bi moglo da se nekako "upakuje",i sta bi sve moralo da se menja da to bude po PS-u.Naravno,interesuje nas i da li bi motor (VR6) fizichki mogao da stane u prostor ispod haube,a da ne zahteva "mnogo" limarijsko-estetskih prerada?!?!

Jos jednom pozdraVW od Dzonija("ponosnog" vlasnika) i mene

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

"Povuci - i pokreni zabavu" !

Comment

• GTI 16V
        CBC Senator
        • 04.02.2005
        • 236
        • Beograd

UpraVWo takoooooo!!!!

Comment

• GTI 16V
          CBC Senator
          • 04.02.2005
          • 236
          • Beograd

Ne znam shta mi je...Ajd' da sam vlasnik,pa da se ovoliko zbunim,ili "euforija" nekakva,ne znam sta je,ali jedna stvar je sigurna...Opet sam zaboravio nesto da priupitam:

Fale nam:

1)PREDNJA shoferka
          2)ZADNJA shoferka
          3)POKLOPAC,tj. navlaka prednjih farova

pa bih molio nekog,ako je rad da nam pomogne,i zna gde gde to mozemo naci, da me obavesti na PM.

hVWala

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ijjaaaaaoo, gnojev motor u Porsea, ccccc...

Ako, ako, samo skrnavite, dok god se kotrlja dobro je

Nisam siguran da neko sad tacno moze da ti kaze da moze ili ne moze da stane taj motor pod haubu, ali sudeci po velicini motora koji su isli u 944, i znajuci da je VR6 jedan prilicno kompaktan (dosta tezak, ali kompaktan) agregat, ne bi trebalo da bude previse problema.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

Originally posted by 206
              Ijjaaaaaoo, gnojev motor u Porsea, ccccc...
              pa i 2.0 8V je VW/audi motor

mjesta bi trebalo da bude dovoljno jedino moze da bude sez sa spajanjem na transaxle
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Gumetina
                Banovan
                • 12.12.2004
                • 1082
                • Novi Sad

motor u porheu je postavljen pod velikim uglom i tesko da ce moci bilo koji drugi ne toliko nagnut motor da ga zameni bez da se pravi Grbava Hauba

Comment

• GTI 16V
                  CBC Senator
                  • 04.02.2005
                  • 236
                  • Beograd

Hvala u svakom sloochaju,svaki savet je dobrodosao...Ischekujemo brze odgovore pravih znalaca ovog zanata,valjda smo zato i tu...

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

xexexe, svaka cast na entuzijazmu ))
                    pretpostavljam da je razlog za vr6 bas to sto ga vec imate
                    sve moze da se spakuje u sve, samo je pitanje imate li volje i zivaca za to... i grba na haubi bi mogla lepo da izgleda
                    samo prvo proverite da li motori vrte u istu stranu, da ne bude posle 5 brzina u rikverc i jedna napred
                    sad, oko pravljenja adapcionih ploca za zvono kardanskog tunela i motora bi 206 mogao da napise nesto vise, jer je upravo to on radio u njegovom m3 projektu...
                    naravno, nosaci itd, sve to morate sami osmisliti, kao i sam polozaj motora, da ne udara karter u traverznu itd....
                    naravno, pored dobre volje bice vam potebno i ne bas malo para, za sve propratne radove koji prate ovakve konverzije , za strugare, varioce, i ostale zanatlije
                    pretpostavljam da imate za taj vr6 i svu pratecu elektroniku ?
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• todor
                      CBC Član
                      • 31.05.2007
                      • 17
                      • BGD

Momci puno srece zelim! Video sam taj auto pre nego sto ste ga kupili i jedino sto je izgledalo OK na njemu je motor (sa karburatorom)

Comment

• Zule
                        CBC Član
                        • 07.05.2005
                        • 11
                        • Beograd

Moze u 924 da stane dosta veliki motor. Ameri ubacuju V8 motore pa pretpostavljam da moze da stane i V6. Doduse koliko ce prepravki trebati to je tesko reci dok se ne premeri sve lepo. Imas forum na www.924board.org gde ima cak i sekcija Engine Transplants, tu mozda dobijete neke ideje. U svakom slucaju ako uspete zovite da vidimo to cudo...

Da li taj auto ima svoj motor i da li taj motor radi?

Comment

• GTI 16V
                          CBC Senator
                          • 04.02.2005
                          • 236
                          • Beograd

Kao sto sam vec gore napisao,ima svoj motor, XK je u pitanju,znachi 2.0 8V,s tim shto mu je skinuta K-glava,i stavljen karburator...

E sad,da li radi,to ne znamo.Znamo da nije "zaribao" jedino.Ovih dana menjamo ulje i sve filtere,a hteli smo i kablove i svechice(ali svechice ne znamo da skinemo),ali posto su na nepristupachnom mestu,odustali smo.Mada svaka pomoc oko skidanja istih je dobrodoshla,tj. jer ne mozemo da ih odvrnemo od kosha... Evo i slika,pa molim za pomoc oko skidanja(ale 944 pomagaj):

A evo i slika gde je u 944 ubachen V8 motor iz Rovera:

A evo i linka,ko neveruje:
                          Iguana investigates a rather unique 944; this one has a V8 under the bonnet!

Comment

• ale944
                            CBC Senator XXL
                            • 20.03.2006
                            • 1457
                            • Beograd

nisam nikad nista radio na 924, pa ni svecice ... a da su zajebano postavljene jesu, medjutim moze se prici sa zglobnim kljucem... osim ako vam nije kljoknuo nosac motora pa se ceo motor priblizio kosu....
                            onda dizalica odozdo kod nosaca negde i malo pridignes i skines svecice
                            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Zule
                              CBC Član
                              • 07.05.2005
                              • 11
                              • Beograd

Au, pa mnogo lako odustajete ako vam svecice prave problem
                              Evo ja se dobrovoljno javljam da vam skinem posto sam se uvezbao na mom, skidao sam jedno 20 puta
                              Nije toliki problem kao sto izgleda, mogu se skinuti ako imas produzetak i ugaoni nastavak. Ako treba pomoc (alat i demonstraciono skidanje) vikajte

Comment

Working...
                              X