Originally posted by ToNcA
alfa.... i to prava
Collapse
X
-
pa luci, daj nam neku fotku da i mi uzivamo u tom auticu
Mozes li da napises neki mali review, koliko su te kostali servisi, koliko si presao do sada, kakav je u realnoj upotrebi.
Da li si sada po BG-u uspeo da vidis koliko trosi u gradu? Zivo me interesuje to, da vidim da li je Alfa veci potrosac od mog Audija, isto me interesuje i za autoput. Rekao si u jednom postu da si uspeo da ga spustis na 8l/100 km, pa me interesuje da li je tih 8l pri 80 km/h, pri 100 ili ? Interesuje me koliko trosi pri 160-170.
I ono sto me posebno interesuje, kakva su mu medjuubrzanja, i sada jedno klinacko pitanje, koliko mu treba do 200 i kolika mu je max. po cajgeru? Pretpostavljam da mu je 160-170 optimum na autoputu i da tu brzinu ne oseca.
Comment
-
-
na prosloj strani sam postavio sve sto imam, auto se vozi dosta pa je uglavnom prljav.. a pranje traje 3 sata tako da ga ne upraznjavam cesto samo u****m enterijer..... ovih dana nameravam da ga operem pa cu napraviti dosta slika pa cu postaviti....
sto se tice servisa nisam jos ni jedan radio, auto je presao ukupno 40 000 od toga 15 kod mene tako da je na redu zamena uljak oju cu odraditi samo da majsotr ima termin na kanalu, pa cu to sam srediti vec sam kupio ulje i filter... treba jos da uzmem vazdusni filter pa cu napisati cene...
sto se tice realne upotrebe, sta reci a ne upoterbiti neki klise, veliki je auto isto kao tvoj audi manje vise, nije nepokretan okretniji je od 146 koju sam imao pre nje... za ne verovati, ali 146 je imala sire gume i bila je spustena tako da je to zeznulo udobna je i tiha u kabini, na recimo 150 moze opusteno da se krstari bez zamaranja, a muzika se cuje bez greske cak i kad je prilicno tiha, preko toga se motor pocinje cuti malo, ali tek negde oko 180 i preko sve u u sustini kao na vecini automobila te klase, samo ovde je recimo volana malo tezi i motor se cuje u kabini od 4k obrtaja pa na vise, ali kad kazem cuje se, to je pravi zvuk, rezanje...
e sad sto se tice potrosnje to ispod 9 sto je cale spustio je stvarno penzionerska voznja znaci 110 autoput, ako se vozi do 4k obrtaja po auto putu sto je negde oko 150-160 potrosnja je oko 10,5 litara benzina, mesovito malo po selima malo otvoreno potrosnja je oko 13 litara plina, to po bg sot sam vozio je bila jako malo, isao sam samo u ugrinovacku u zemun tako da to je beznacajno, a po novom sadu nemam pojma iskreno nikad nisam merio a i retko idem u NS da bi to rekao, odzaci su malo mesto, tako da alfa uglavnom stoji u garazi, a yugo se djira...
medjuubrzanja zavise od obrtaja iz kojih se pocinje, ako krenes sa 2k u petoj vuci ce se ko prebijen a ako krenes sa 3,5k ili 4k cak i u petoj ces osetiti udarac u ledja, a nisam merio tacno koliko joj treba od koliko do koliko nikad mi nije palo napamet a i nemam puta nigde da je posteno rastegnem u petoj i sestoj...
do 200 treba jako kratko, nemogu ti reci tacko koliko opet nisam merio, ali cak do 230 penje neprekidno i moguce je dotle doci na mozda kilometar ravnog puta ako se krene iz nule... a nisam je terao do samog kraja ali d0 230 dodje jako lako max deklarisana joj je mislim 236, tako da ako cajger malo laze verovatno bi pokazao oko 245-250...
mogao bi ti slicno da napises za svog audija da uporedimo, mozes ovde slibodno... nisam bas upucen u performanse tvog auto tako da slobodno se raspisi ipak su to na papiru slicne masine pa da makar donekle uporedimo praksu...
Comment
-
-
Hvala to sam cekao ceo dan... a sutra radim od 8
Ukratko review za mog audija. To je 2.4 motor sa 170 ks da ne trazim sada koliko ima Nm, ali verovatno neki standard.
Zvuk nije kao u Alfi, probao sam 3.0 V6 166icu i takav zvuk definitivno nije. Dosta je kultivisaniji, sto verovatno nekom znaci, meni ne! meni je mnogo bolja varijanta kada auto rezi kao Alfa (kao taj 3.0 V6 koji sam probao)
Isto kao i kod tebe u petoj na 2000 obrt/min nece da vuce. Motor je elasticniji nego sto sam ocekivao, ali iskreno 2.5 TDI ima elasticniji motor i prijatniji je za voznju, iako ga ne bih nikad uzeo posto je dizel, ali cinjenince su cinjenice.
Okretan je prilicno, volan je lagan, hodovi menjaca su kratki a svidja mi se sto je i rucica menjaca jako kratka (to mi je na 166ici mana sto je menjac jako visok).
Potrosnja kod mene je oko 10-tke po bord kompjuteru na autoputu, a na autoputu vozim oko 160... sto se tice muzike, tih problema nema, tj. i na 180 je tih. Po gradu mi trosi 15l benzina, normalne voznje, znaci ne potezem se sa klincima i sl.
Ono sto mi se jako svidja kod mog automobila to je kvalitet zavrsne obrade i unutrasnjih detalja, to je ono sto me kod Audija osvaja. Znaci materijali, svugde na vratima, centralnoj konzoli, sedista... sve je extra kvalitetno. Verovatno u toj generaciji modela u toj klasi kod Audija su najbolji materijali... to je to za sada, kasnije nastavak
Comment
-
-
@ mikimazda, ako je tako doci cu 100%, nikad se nisam takvim stvarima bavio, ali sto da ne...
@ jovan..
dizel je dizel sto se tice obrtnog moment to stoji, ali u klasi sa tim 2.5 tdi je alfin 2.4 jtd, znaci uporedjujemo benzince...
sto se tice zvuka 2.5 i 3.0 su po tome isti identican je to motor... alfa je generalno malo glasnije od audija, ali ne dere se da kezes bucna je auto jednostavno tako je projektovana da se cuje motor u kabini... to za menjac stoji hod je malo duzi i rucica je po meni prevelika, to mi je u sustini jedina zamerka pre svega dizjanerska jer to ne utice preterano na fukcionalnost... lagan volan je meni mana, jer je samim ti i bez osecaja, alfa ova moja bi mogla po mom ukusu da ima malo tezi i osecajniji volan, ali je volan i dalje precizan i direktan toliko da kad se na njega naviknes svakim drugim autom ispravljas krivine...
Comment
-
-
Pazi i meni je mana sto Audi ima lagan i ne direktan volan. I mnogo mi je bolja varijanta kod Alfe. Medjutim ne svidja mi se ni kada je volan suvise direktan kao na 156-ici, osecaj u voznji jeste super, ali je, bar meni, dosta komplikovano manevrisanje, uparkiravanje uzduz, na 156-ici.
I jos nesto bih te pitao. Da li si resio problem CD sarzera u tvojoj Alfi, s'obzirom da je progresion (nikad mi nece biti jasno zasto CD sarzer nije bio standard).
Comment
-
-
resio sam narucio sam iz madjarske citac kartica, izasao me je nekih 200 evra sa kablom koji iz nekog razloga nisam imao provucen fabricki... nisam ga provlacio u gepek nego sam lepo izvukao u fioku i tu prikljucio... postavicu sliku ako te zanima, najobicnja aluminijumska kurija sa prorezom za SD karticu... funkcionise isto kao CD charger, ali je puno bolja varijanta jer cita MP3 pa stane vise muzike, a i manja je verovatnoca da ce se pokvariti sto CD charger zna da uradi...
a to zasto su postavili kasetofon umesto cd,a i onda jos nisu dali cd charger kao standard nego kao opciju...
Comment
-
-
ma to ti je onaj loudlink, rasravljali smo o tome ovde na forumu
ja sam uspeo da nadjem nekoga da mi donese iz madjarske i povezao sve radi kako treba.... nije bas jeftino, ali toliko bi kostao i CD charger a puno je jednostavnije naci mu mesto u autu
Comment
-
-
Originally posted by jovan30ne svidja mi se ni kada je volan suvise direktan kao na 156-ici, osecaj u voznji jeste super, ali je, bar meni, dosta komplikovano manevrisanje, uparkiravanje uzduz, na 156-ici.
Sto se tice parkiranja, naviknes se veoma brzo tako da posle toga ti svaki drugi auto deluje ko sleper kad moras da okreces do besvesti
Comment
-
Comment