ALFA 146 2.0 TI Red

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Majstor BOB
    CBC Senator XXL
    • 27.04.2006
    • 340
    • Zemun

Krenem danas u 1630 da odveyem auto do Deše i naravno stignem kod njega u 17:50 jer sam išao preko gazele..

......ebem ti i gužvu i gezelu i tetku... mislio sam da če da prokuva..

Elem sve će se menjati , gore pomenuto jedino što lambda nema ona od 5500 din nego ona od 8800 jbg.. ali to kad stavim ne razmišljem narednih bar 60.000km

ima da me bre košta al ću ako Bog da da budem miran i da narednih 80.000km sa originalnim kaiševima samo menjam ulje na 10.000.. bar se nada. Prelazim sa Selenije 20k na racing.

Inače kad sam izmerio ponovo ulje kod Deše nije se mrdnulo ni milimetar posle 2k km iako sam mislio drugačije.. merio sam na neravnom terenu.

Verovatno će sintetiku da srkne malo ali to je normalno naravno.

Detaljni izeštaj sutra!!!

Regardčina
    Astra GSI

Comment

• Majstor BOB
      CBC Senator XXL
      • 27.04.2006
      • 340
      • Zemun

Evo da se javim, dosta toga smo promenili na mojoj cici.. košta al je vredelo

pa kaže:

* Set zupčastog kaiša
      * Duplo nazubljeni kaiš
      * Španer duplo nazubljenog kaiša
      * Remont varijatora
      * Čišćenje dizni
      * Čišćenje ler motorčića
      * Čišćenje Protokomera
      * Dihtung ventila
      * Zamenjen Reostat i relej 1. brzine ventilatora
      * Zamenjena manžetna desnog unutrašnjeg hom. zgloba
      * Filter za vazduh
      * Filter za gorivo
      * Filter klime
      * Španer alternator kaiša
      * Klizač alternator kaiša
      * Originalna Lambda sonda
      * Ulje Selenija Racing 10w60

Ukupno 44.000,00 din.. jedva sam skupio kintu al ne žalim ni jedan jedini dinar.

Od sad DEŠA rules..
      Astra GSI

Comment

• sasa km
        CBC Senator
        • 23.10.2007
        • 241
        • kosovska mitrovica

Bravo Majstore na odabiru kola i na sredjivanju.
        To mu dodje kao polu generalka.
        Da pitam : kakvi su se pokazali FLENNOR kanalni kaisevi?
        ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• Majstor BOB
          CBC Senator XXL
          • 27.04.2006
          • 340
          • Zemun

hvala hvala

{to se Flenora ti;e stvarno nemam nikava iskustva ali znam jedno.

Originalni kaiš = garancija od majstora 60k kilometara!!! To sam i ja dobio.
          Astra GSI

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Aj kad malo izvozis,dopisi kako stojis sa potrosnjom Racinga-sobzirom da si presao na sintetiku .Inace,za radove : odlican (5) !
            I da,daj bre jos neku sliku vise !

Comment

• Majstor BOB
              CBC Senator XXL
              • 27.04.2006
              • 340
              • Zemun

eheeeeee čika Flvio, hvala hvala

Pazi nije mi trošio 10w40 ni gram posle doduše 2k, ali ovu bi trebao bar 100g-200g na 2k... videćemo.

Inače, ne mogu da verujem da ne čujem auto kad ga upali... prosto se pitam da li radi.. a l i ne čuje se .. naravno osim kad zaprede kad ga nagazim

Dođe mi da izbacim plin napolje.. nekako mi naprosto žao da ga teram na plindžu..probao sam ga naplin kad sam došao sa servisa.. gasi se.. verovatno malo ima manje vazduha jer ga je Deša utego maximalno .. sutra će ga štelnemo

Ranije je landaralo sve, mislim na usisnu grupu.. ono.. mogao si da pomeraš sve kako oćeš.. sad - ni makac..alal im vera stvarno

Će gi uslikam tutra a i možda snimim i zvuk

Još jedna interesantna stvar... očistili su mi koliko su mogli naravno motorni prostor... sve su prebrisali... na volanu me sačekao celofan

nemam reči...
              Astra GSI

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

*idi sredi gas ne glupiraj se. dobro utegnut motor = nema glavobolje. ako je samo podesavanje u pitanju... nemas brige. 10 minuta i "let let bubamaro..."
                .

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

!

Comment

• flugzeug
                    CBC Član
                    • 17.05.2006
                    • 98
                    • Beograd-Banjica

Majstor bobo,koloko si platio polovan Maf?
                    sto brze to bolje

Comment

• Majstor BOB
                      CBC Senator XXL
                      • 27.04.2006
                      • 340
                      • Zemun

80 Ojra AHCIH OJRO
                      Astra GSI

Comment

• flugzeug
                        CBC Član
                        • 17.05.2006
                        • 98
                        • Beograd-Banjica

Danke, danke! A kako si znao da je dobar Maf? Oni nekada dobro rade, nekada brljaju, a nekada crknu! Sta mislis o onom dodatku koji ugradjuje Kukoleca, koji kao ispravlja greske u radu Maf-a?
                        sto brze to bolje

Comment

• Majstor BOB
                          CBC Senator XXL
                          • 27.04.2006
                          • 340
                          • Zemun

Pa nakačili smo ga na dijagnostiku i video sam da je dobar . inače onom starom je falilo jedno 2/3 filma tko da sam znao da je neispravan..

O onom što kukoleca radi.. pazi nemam pojma ali pooojma nemam... može biti dobra stvar... ispravlja greške kažeš? Jel to neka elektronika a? ono.. nakači ga uz prodžu, flešne ga sa podacima tog motora i rokaj snimaj ha?
                          Astra GSI

Comment

• flugzeug
                            CBC Član
                            • 17.05.2006
                            • 98
                            • Beograd-Banjica

"Flow Master"

Šta je FLOW MASTER?
                            FLOW MASTER je mikroprocesorski kontrolisani uređaj koji koriguje signal protokomera vazduha.

Sa kojim vrstama protokomerima FLOW MASTER može da radi?
                            Uglavnom sa protokomerima sa vrelim slojem, novije generacije, iako ponekad radi i sa drugim vrstama protokomera.

Po čemu se može znati da neispravnost protokomera može biti korigovana FLOW MASTER-om?
                            Ako protokomer funkcioniše (menja signal u zavisnosti od protoka) ali signal nije dovoljno precizan - protokomer pokazuje preveliku ili premalu vrednost.

Koji su najčešći problemi protokomera koji ne mogu da se reše ugradnjom FLOW MASTER-a?
                            :: protokomer ne menja signal u zavisnosti od protoka, bilo da je ovaj signal prevelik ili premalen;
                            :: signal protokomera prekida ili je nestabilan - protokomer za istu vrednost protoka pokazuje povremeno različite vrednosti (prekida)

Šta se podrazumeva pod pojmom kalibracija FLOW MASTERA?
                            Postupak određivanja potrebne karakteristike korekcije signala protokomera. Različiti protokomeri trebaju različitu korekciju. S vremenom, protokomer menja svoju karakteristiku, i onda je potrebna nova kalibracija. Slično je kao i sa ljudskim vidom i naočarima: različitim ljudima potrebna je različita dioptrija. S vremenom, potrebna dioptrija se menja, i potrebno je zameniti stakla na naočarima.

Na osnovu čega se vrši određivanje karakteristike korekcije (kalibracija) FLOW MASTERA?
                            Ukratko, na osnovu korigovanog signala koji iz FLOW MASTER-a ulazi u upravljački uređaj motora. Cilj je da ovaj signal bude u granicama, koje je proizvođač vozila deklarisao za ispravan protokomer.

Šta je potrebno od alata za ugradnju i kalibraciju FLOW MASTER-a?
                            Standardni autoelektričarski alat za povezivanje na električnu instalaciju protokomera i instrument za serijsku dijagnostiku sa mogućnošću čitanja parametara za motor na koji se ugrađuje.

Koliko može da traje protokomer sa FLOW MASTER - om?
                            Od trenutka ugradnje, protokomer sa vrelim slojem počinje sa promenom karakteristike. U jednom trenutku, ova karakteristika izlazi iz dozvoljenih granica, i tada je potrebno zameniti protokomer, ili ugraditi FLOW MASTER. Za pretpostaviti je, da će protokomer i dalje starenjem menjati svoju karakteristiku. Posle nekog vremena trebaće ponovna kalibracija. Posle kog vremena, ili posle koliko pređenih kilometara, to zavisi od kvaliteta samog protokomera. Treba imati na umu i da rekalibracija ne može biti obavljana unedogled, no, sa stanovišta FLOW MASTER-a, dovoljno je produžiti vek trajanja jednog protokomera, pa da se investicija isplati.

Da li motor može potpuno jednako da radi sa starim protokomerom i FLOW MASTER-om i sa novim protokomerom?
                            ukoliko se ispravno provede kalibracija, rad motora je jednak kao sa novim, ispravnim protokomerom. To je direktna posledica kalibracije, kojom su signali sa protokomera dovedeni na isti nivo kao sa ispravnim protokomerom. "

E to pise na njegovom sajtu http://www.elekon1993.co.yu, a ne znam nikoga ko je probao to cudo. Da li to uopste radi?!
                            sto brze to bolje

Comment

• Bane
                              CBC Senator XXL
                              • 30.05.2006
                              • 344
                              • Konjarnik Bg

ajde jos malo OFF-a

to nije dugotrajno resenje jerbo protokomer postepeno crkava pa je potrebno cesto podesavanje (kalibracija)

ovo mi je ovaj nas guru(Desha) za alfe preneo svoja zapazanja

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

"chudo" nije bas dobro resenje, najblaze receno. preglabali smo o tome nasiroko pre neko vreme, nemam vremena da ti trazim, zavrsio sam s poslom pa begam kuci. potrazi i ne veruj reklami. Desha, iskustvo i vecina sa foruma misli drugacije.
                                .

Comment

Working...
                                X