Baš sam se dogovorio sa gospođom da je pazarim i hteo da pozovem Boba... Više nije u opciji, a pogotovo ne sa ovom cenom... Sad je i jasnija ugradnja venturi plina u TI Alfu...
@Darth: propustices odlicnu Alfu. jesi ti uopste procitao sta je sve Dinko (i kod kojeg majstora) odradio na njoj??? da bude jasnije - sve pobrojano onaj ko kupi nece morati jos dugo dugo da uopste dira. lepse je po tebi kupiti neproverenu lepu macku u dzaku stariju 6 godina, nego - prelepu crvenu Alfu u punoj opremi, dokumentovano odrzavanu kako valja i u punoj snazi?
jos jednom poruka za tebe: stavi sve na papir i bice ti sve jasno.
*ja sam mogao da kupim za manje pare samo dve godine mladju 155 sa mnogo vise opreme i plus imala je i gas ali nisam. zasto? jer poznajem bivseg vlasnika moje sadasnje Alfe i znao sam sve o njoj. svadjali smo se da li da mu dam vise para jer je zasluzio!
**skoro sve alfe sa metalnom granom koje sam video imaju najjeftiniji moguci gas. bruka ali tako je. pitaj Dinka koji gas bi on ugradio da nije imala ugradjen? pa nisu svi ljudi isti i nisu svi vlasnici Alfi Alfisti.
Deki, verujem da je Bob sve to odradio, ali kad se jednom uvuče crv sumnje...
Pročitaj šta sam sve izmenjao na mojoj, izračunaj koliko je sve to koštalo pa razmisli. Ono tipa, čišćenje, ovoga i onoga, nisam pisao, jer je nepotrebno. Kad se već rastura, glupavo je to ne odraditi. Pazi, auto sa 4 nove gume, novim zadnjim amortizerima, pre par meseci urađen ponovo veliki servis zbog lošeg kvaliteta kaiševa koji su bili prethodno, nov akumulator, nov cilindar kvačila, novi ležajevi zadnjih viljuški, novi samoventilirajući diskovi, pločice, paknovi, termostat, promenjeno ulje, ugrađen alarm, Kenwood MP3, svi filteri su menjani pri svakoj promeni ulja i razna čišćenja. Jedino nisam remontovao varijator, jer mislim da je to uzaludan posao. 145 je prodata za onoliko koliko je prodata, šta misliš da li je ta cena realna? Iz nekog mog iskustva, izvukao sam samo jedno pravilo, LIMARIJA mora da bude u dobrom stanju jer se ne može srediti! Ovo se ne odnosi na Bobovu, ona je ok. Sve ostalo se može srediti za veće ili manje pare.
Stvarno sam se odlučio za kupovinu, spremio se da dam 5000e i posle ovog odustao. Greška ili ne, pokazaće vreme...
Ja mislim da gresisi,za ovu si igrom slucaja saznao da je bila na taxiju sto nista ne mora da znaci.Alfa koju budes kupio je mozda u nekom periodu explatacije trpela i goru torturu od taxija(klinci itd)
Ja bih na tvom mestu detaljno pregledao kola,i tek onda doneo konacan sud,ako je ok auto sta te briga sta je bilo...ipak su ti u igri deset i vise godina stara kola sa nekiliko vlasnika iza sebe i jako je tesko znati sta se sve desavalo.Imao sam prilike da vidim fiata koji je bio u poplavi,auto deluje savrseno,a plivao je...
Nemoj da msilis da te ubedjujem u nesto,Boba cak i ne poznajem,ali to sto je rec o njegovim kolima moze samo da bude prednost,makar znas da auto nema skrivenih mana,siguran si da ne trosi ulje itd...
ja se izvinjavam za ovaj podatak koji sam izneo u pogresno vreme i uneo pometnju a komentar nije bio zlonameran,grizla me je savest sto sam uneo pometnju i krenuh da se raspitujem, malocas pozvah ortaka taxistu da vidim da li on nesto zna o ovoj alfi,posto vozi za istu sluzbu u kojoj je i ona bila i podatak da je vozena veoma malo u taxiju je tacan 100%,on zna tog lika i seca se te alfe,taj lik je valjda ostao bez auta trenutno,kako sam razumeo raspao mu se neki kadet i morao je nju da ubaci na par dana,inace alfa mu je bila privatni auto, dok ne uzme drugi tako da je 100% tacno da je privremeno vozena...
jos jednom se izvinjavam za pometnju koju sam uneo,iskreno ako je ova alfa toliko dobra i sve sredjeno na njoj kako sto kazete,a verujem da je tako,ja se ne bih razmisljao da je kupim da imam kesa ali kao sto rekoh ogranicen sam na 3000e pa ne mogu da je priustim,kad sam rekao da sam je gledao pre i odustao jer sam je video u taxiju to je bila istina ali kao sto vidite ni je nisam imao pojma koliko je vozena pa sam se prevario, a tada mi nije padalo napamet da se bolje raspitam
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Majstore Bobe ne ocajavaj zbog ovog, ne spustaj cenu i ne dozvoli da ove infomacije pokvare bilo sta......ljudi pa shvatite vec da auto star 10 -ak godina u Srbiji sa originalnom kilometrazom i to ispod 100.000 za male pare NE POSTOJI....to su bre gluposti...ali razumem, ta skepsa potice od toga sto nam je platezna moc takva kakva jeste.....nadam se da ce ljudi jednom shvatiti da nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftine i neproverene stvari.......izvinjavam se svima ali u krajnjoj liniji osecao sam potrebu da se obratim Bobu u njegovoj temi.......moje misljenje je da to sto je auto sa dosijeom ( i to pozamasnim) moze samo da mu podigne cenu, pa makar je i vozen taxi sa takvim autom bitno je da se zna koliko je to trajalo.....a ne verujem da se taksista bas nesto obogatio sa 2.0 ako ga je vozio neko duze vreme, budimo realni ...
zao mi je sto ne mogu recima da vam prenesem kakvi se automobili danas prodaju kod nas i cega sam se sve nagledao dok sam kupovao moj auto i tabanao po kojekakvim placevima....zar cinjenica da ima tri cetiri 155 vredne kupovine u celoj zemlji (ako ima i toliko ) ne govori dovoljno.....a verujte da i kod mnogo mnogo novijih i skupljih masina situacija nije uopste bolja ....to sto je auto proveren zlata vredi!!!!
Ja mogu da kazem da sam gledao Bobovu Alfu i sve je onako kako je on napisao, provozali smo se malo i vidi se da je auto utegnut i vuce kao nenormalna, cak i na plinu.
Enterijer je u jako dobrom stanju, posebno sedista, i sumnjam da bi to bilo tako da je bila duze na taxiju.
Bio sam ozbiljno zainteresovan, ali me sada kopka jedna 147 koju jos nisam probao, ali lomim se.
Treba imati u vidu da Ti verzija ne moze da se nadje bas svaki dan, pogotovo ne u dobrom stanju.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Mislim da ne treba vise da off-ujete oko ove teme,auto moze da se pogleda,covek je tu,servisi postoje,oterate pogledate,probate i to je to...
Da li je cena visoka ili niska,to ne treba da se spominje ovde,ako vam se ne svidja nesto,lepo zaobidjete temu...
Covekovo pravo je da stavi cenu za koju misli da njegov auto vredi,a kupac ce se eventualno javiti...
Sve prethodne komentare treba obrisati,pa cak i ovaj moj...
BTW koja je cena auta?
Originally posted by Sheta_Junior
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Mislim da srdjan treba i ZASLUZUJE da bude vlasnik iste
Svi znamo kako je odrzavao predhodnicu, a ovo je "klasa vise" zbog TI, srecno, i zelim da se sto pre resi finansijski problem. A mislim da ce i bob-u biti bolje, svi znamo da je lepse kada covek zna kome prodaje, bilo to stan, kola ili nesto drugo. . .
Comment