bakara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

@Marko001
    Ma nije valjda da tvoja omega nema to?
    pozdrav

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Omega je auto vise klase

a nema recimo esp ni u nagovestaju...

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Ocigledno nije dovoljno visoka klasa...
        Salim se naravno...imaj u vidu da ni ovo nije obicna skoda, vec top model u ponudi kada se fabia tek pojavila...znaci najskuplji model sa svom opremom koji se mogao kupiti kod nas.
        Fali joj jedino bocni air bagovi (mazda ih zacudo ima...) tempomat, koza i navigacija...
        pozdrav

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Aha, pa onda je jasno ta je fabia bila sa najboljim paketom opreme. Ali kao sto vidis sa Mazdom ces da prodjes mnogo bolje, uostalom imas ono sto je najbitnije, ja sve te zajebancije iz fabie nemam u mojoj Mazdi, a uzeo sam je prosle godine, istina imam osvovni paket, nisam doplacivao za sve te dzidza bidze, a za ventile stvarno neznam, javice se neko ko bolje zna o tom godistu i motoru(Vocko) .

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

- Imas grejanje retrovizora ako imas el. retrovizore, ukljucuju se zajedno sa grejacima zadnjeg stakla
            - Podesavanja sedista po visini... e za to nisam siguran dal' moj otac ima, ali ja imam
            - Neko mi je rekao da ima progresivni servo, ali bih morao da proverim tu informaciju, mada mozes i ti na onom HR forumu za koji sam ostavio link. Tamo je jedan decko ziva enciklopedija, dosta sam naucio od njega.
            - Sva 4 podizaca su rezervisana za najskuplji paket opreme, koju ni moj otac nema, ali blokadu imas za suvozacki prozor, posto je on na struju
            - Maglenke su bolna tema, cenu novih se plasim da izgovorim

Inace ima ABS i kontrolu proklizavanja, licno isprobavao da vidim kako radi

I slazem da je skromna, jer je prethodni auto ipak bio sa najjacim paketom opreme.

Za ventile moram da proverim sa ocem, kada ga budem video.

U koji servis ides sa Mazdom ?

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

- Imas grejanje retrovizora ako imas el. retrovizore, ukljucuju se zajedno sa grejacima zadnjeg stakla
              Nema grejanje retrovizora (prava steta), znam jer sam ih vec rastavljao i vidim da na ogledalu nema grejaca, izuzetno se lako skidaju stakla, moracu se raspitati dal` se moze posebno kupiti ogledalo sa grejacem, i onda ne bi bio nikakav problem to povezati sa zadnjim grejacem...

ali blokadu imas za suvozacki prozor, posto je on na struju
              hehe...ovo mi je najgluplji deo opreme, cemu u opste sluzi bloklada suvozacevog prozora a nema dugme za zakljucavanje svih vrata koje bi bilo svakako mnogo korisnije...ali napravicu ga ja.

Inace ima ABS i kontrolu proklizavanja, licno isprobavao da vidim kako radi
              Za abs znam, za kontrolu proklizavanja stvarno ne znam, jer treba da se upali neka check lampica na tabli za to?

Za ventile moram da proverim sa ocem, kada ga budem video.
              Vidi obavezno nemoj da zaboravis...

U koji servis ides sa Mazdom ?
              Mazda je (redovno) servisirana u profilu, kod mene je nepunih mesec dana i za sada sam promenio ulje, sve filtere i prednje gume.
              Sledece mi je na redu to stelovanje ventila, i verovatno zadnje plocice i diskovi...
              pozdrav

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

...ne zaboravi reglažu (štelanje) ventila svakih 30 kkm..
                Sto se tice retrovizora stvarno me cudi... Imaju da se kupe OEM retrovizor, ~100e je levi, mislim da je za desni isto. Imaju grejac, a to znam zato sto je na nasoj bio odvaljen desni i stavljen je bio mehanicki, koji nije mogao da se podesi kako treba, jer mu fabricki nije mesto tu
                Isti su retrovzori za BA (moju) i BJ (vasu)

Za kontrolu proklizavanj dizelke nemaju nikakvu lampicu, samo benzinci i to ne svi, a oni imaju i dugmence za iskljucene toga u sport opremi.

Nemas centralnu ?! Svasta... Ako spustis onaj "stift" trebala bi sva vrata da se zakljucaju.
                Doduse ugradnja alarma to resava, ali me u svakom slucaju cudi da nema.

Zadnji diskovi za zamenu !?! Pa jedino ako ti je auto presao 500000, a nije
                Kod mene i oca, na ~90k km, se jos ni prednji diskovi nisu pojeli da moraju da se menjaju. Zadnji diskovi se izuzetno malo trose, tako da mislim da je iluzorno davati pare na njihovu zamenu.
                Otac je zamenio zadnje plocice, jer im je bilo vreme za zamenu...

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

Da, sto se tice zakljucavanja trebalo bi da kad zakljucas vozacka vrata da se automatski zakljucaju sva ostala, tako je kod mene, noviji je model, ali sam se vozio u tom i imala je .

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Originally posted by Vocko
                    Nemas centralnu ?! Svasta... Ako spustis onaj "stift" trebala bi sva vrata da se zakljucaju.
                    Nisi razumeo, imam centralnu ali u autu ne postoji dugme na vratima ili inst. tabli koje vrsi tu funkciju, naravno mogu pritisnuti onaj stift ali deca su to vec ukapirala pa stalno diraju ( i lako im je da otkljucaju sami), a vrata i prozori se izuzetno lako otvaraju...verujem da ne vozis decu pa ne razumes o cemu pricam.

Zadnji diskovi za zamenu !?! Pa jedino ako ti je auto presao 500000, a nije
                    Kod mene i oca, na ~90k km, se jos ni prednji diskovi nisu pojeli da moraju da se menjaju. Zadnji diskovi se izuzetno malo trose, tako da mislim da je iluzorno davati pare na njihovu zamenu.
                    Pa u stvari nisam siguran da li su za zamenu, auto je stajao jedno vremena parkingu i nije vozen, koliko vidim plocice na zadnje diskove ne nalezu bas ravnomerno i cuje se ponekad cijukanje, tako da sam ja sam dosao do zakljucka da bi bilo pametno to menjati, ali ako ti kazes da je rano mozda bi valjalo samo obraditi diskove i staviti nove plocice...
                    Video sam na jednom mestu u gradu da vrse obradu diskova direktno na kolima, svraticu tamo da se posavetujem...
                    pozdrav

Comment

• bakara
                      CBC Senator XXL
                      • 29.01.2005
                      • 977
                      • nBGd

Originally posted by Vocko

Za kontrolu proklizavanj dizelke nemaju nikakvu lampicu, samo benzinci i to ne svi, a oni imaju i dugmence za iskljucene toga u sport opremi.
                      Kako da znam dal` ima kontrolu proklizavanja?
                      pozdrav

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

@Kontrola proklizavanja - daj mi da je probam
                        Salim se, pitacu drugara, pa cu ti napisati.

@Zadnji diskovi - moguce da ne nalezu zbog plocica, ali obrada nije skupa, pa mozda ne bi bilo lose i to odraditi pri zameni plocica

@Zadnja vrata i otvaranje - imas na vratima prekidac koji onemogucava otvaranje iznutra.
                        Za prozore nazalost nema resenja osim da ugradis i elektricne pozadi ili da skines rucice za otvaranje prozora.

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

za kontrolu proklizavanja kreni pod punim gasom tj probaj da se potpises i tako to... ako bude puno proklizavanja i skripanja tockova te trag na ulici znaci da je nemas, u suprotnom da imas... tako su abr meni objasnili, ja nisam imao pojma da je imam na omegi, a imam

i sta znaci to progresivni servo, ukruti se na vecoj brzini ili sta?

jbm li ga jel zna neko da li omega b ima progresivni ili neprogresivni?

Comment

• Darko
                            CBC Senator XXL
                            • 29.03.2005
                            • 528
                            • Beograd

A kakve veze to ima sa datom temom?

Ovu temu nadgledam od sad i brise se svaki offtopic. Za diskusije opsteg tipa postoji drugi podforum, ovo je Predstavljanje automobila clanova.

Hvala.

Comment

• bakara
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2005
                              • 977
                              • nBGd

Evo jos nekoliko slika, kao i slike unutrasnjosti:
                              pozdrav

Comment

• bakara
                                CBC Senator XXL
                                • 29.01.2005
                                • 977
                                • nBGd

pozdrav

Comment

Working...
                                X