Moja Godzila No.2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Moja Godzila No.2

Ne znam vise sta nisam pisao o mom autu i prvom i drugom,ali ovaj vocko navalio pa ajde(moderator pa moram da ga slusam )...
    i sada ja moram da predstavim moju godzilu...
    Mazda Xedos 9 2,5l V6 24V

evo je na valjcima posle nekih par dana od kupovine...sa prljavim filterom od vazduha
    rezultat:

ovo zadovoljstvo kosta :

merenje:

ovo mi se svidja ...

motor je komplet stock ,cak ni kn filter nisam ubacio...
    sada vec ima nekih 135000km,za nekih 6000km nedostaje nekih 200,300 grama ulja...smesno
    auto se vozi kao da je ukraden,ne stedim niti sam ikada neki auto stedio...
    mazda ko mazda predjes 700km,trkas se ,i ponovo 700km do kuce...dosadna a?
    poprilicno agilna kao da nema nekih svojih1500 i nesto kg...
    postoji model i sa 4ws,i sa solarnim krovom(pocetak proizvodnje 1993),sta reci osim u njemu je vise nego sto covek na prvi drugi pogled moze reci...apsolutno izbegavati modele sa automatskim menjacem jer poticu od forda i totalno su losi...
    manuelni menjaci su uradjeni poprilicno dobro,1,2,3 su dobile dodatne sinhrone...nazalost na xedos9 ne pase nijedan deo ni sa jedne mazde(ne mislim na motor) pa je zato odrzavanje malo nezgodno ako vam se nesto desi (saobracajka)...auto je apsolutno pouzdan,na prvom modelu sam ja kvario stvari tokom eksploatacije,i presao je nekih 270000km,dok ga nisam otvorio radi daljeg rada(ne zbog kvara) ...
    radilica je kovana,klipovi sa strane imaju oblogu sa specijalnim slojem radi smanjenja trenja....
    neki modeli poseduju samo TCS neki dodatno i LSD(KL_ZE motor)...
    nastavice se...
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Ja ovakvu mazdu nikad nisam video

@miki daj slike zadnjeg dela i enterijera.

Kakva je razlika izmedju mazde xedos i recimo 626?
    pozdrav

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

pa eno ti imas snimke od vrbasa...tamo iams i kako izgleda i zadnji deo enterijer...
      razlika izmedju xedos modela(6 i 9) i mazde 626?
      dovoljno je reci je da je xedos paleta ekskluzivna paleta od mazde...xedos 6 je bio vise sportski orijentisan,xedos9 je bio ono kao s klasa kod mercedesa...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Napisi malo vise detalja o ovom zaista retkom i vrlo lepom automobilu.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Xedos-9 je kao sto rece Miki, bio luksuzni brend Mazde, nazalost prestali da ga prave 2002. Koliko znam Xedos-9 je isao samo sa dva motora ovaj sto ima Miki 2.5l KL-ZE V6 od 149 kW, i 2.3l KJ-ZEM V6 od 162 kW ovaj je sa kompresorom.

E sad ima toga mnogo na netu da se nadje o ovim modelima, ali Miki sigurno to sve zna napamet pa ce to mnogo lepse da isprica.

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

U stvari vise me interesuje xedos 6, jer devetku nisam nikada ni video na beogradskim ulicama (sesticu jesam).

Znaci to bi bila neka luksuzna varijanta mazde 626...?

Steta sto nema vise tih xedosa po gradu...
            pozdrav

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Miki ti ces kao Shojic, da nakrivis kapce i vozis se sas ladju jer ovo je ladja (d i j se citaju odvojeno)

Mocno izgleda ali stvarno daj neke slike iznutra
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

Originally posted by JNC
                Xedos-9 je kao sto rece Miki, bio luksuzni brend Mazde, nazalost prestali da ga prave 2002. Koliko znam Xedos-9 je isao samo sa dva motora ovaj sto ima Miki 2.5l KL-ZE V6 od 149 kW, i 2.3l KJ-ZEM V6 od 162 kW ovaj je sa kompresorom.

E sad ima toga mnogo na netu da se nadje o ovim modelima, ali Miki sigurno to sve zna napamet pa ce to mnogo lepse da isprica.
                varas se
                verzije motora:
                klze samo prve godine proizvodnje(1993) i mozda neki rani modeli 1994(i ko naleti na ovaj motor je pravi sreckovic,inace i dan danas im je cena oko 1500 eura preko bare i dok stigne ovamo )...
                inace KL-ZE je pravi JDM motor(200 konja 8000 obrtjaja,moze da ide do nekih 9000 da se nista ne desi,tako bar tvrde ameri koji su ga sredjivali)...
                kl-de(kasnije verzije )detjunirani klze---samo 167 konja..(sada ga imam u xedosu)
                pa onda 2.0l v6 24v sa nekih 143 konja,isti kao i kl-de samo 2.0l zapremine..preslab za karoseriju
                kj-zem..posebna prica...ajmo na net i trazite mylercycle motor,negde sam vec pisao ovde o tome..mazda voli ove egzote da pravi pa to ti je..
                onda xedos9 je visok samo 1339mm
                nadjite mi limo koji je tako nizak..
                aerodinamika...0.28 je cw vrednost..
                ceona povrsina je samo 0,61m kvadratni...
                nastavice se...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

xedos nije luksuzna varijanta mazde 626 vec je zaseban model posebne palete koja sa opremom ide iznad 626...
                  apsolutno lepa sportska linija.

inace malo o sigurnosti tog auta...
                  moj prijatelj koji je godinama ziveo u svedskoj je davno kao novog imao xedos6...i na odmoru u srbiji je imao pokusaj otimanja auta(pre nekih 15 godina)gde je se sve zavrsilo sa njegovim prevrtanjem sa nekih 130kmh(obrenovacki put)i udaranjem u betonsku cupriju u kanalu..ovi sto su ga pratili su isto tako polupali se ali na zalost nisu preziveli...
                  prijatelj je izasao iz mazde ne ogreban...auto je totalno unisten...
                  ali da ne duzim dalje obradicu oba modela u forumu mazda modeli,pa malo imajte strpljenja

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Stvarno Mazda bas voli da koristi neobicne stvari Miller cycle evo malo o tome, znaci totalno redak nacin izvlacenja snage iz motora.
                    A sto se tice koeficijenta vazduha bas sam se iznenadio kad sam video na onom linku sto si postovao da Xedos-9 ima jedan od najmanjih koeficijenta otpora vayduha, a evo i link sa tabelom za sve zive modele i njihove koeficijente otpora.

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

Taj koeficijent je cudo, ja sam par puta naleteo na opise automobila, mislima da je jedan bio i volvo, koji su imali koef ispod 0,3 a kad ih pogledas pomislis ovaj zapinje na vetru samo tako
                      Ali xedos
                      Mikim jel imas info od cega je dobio ime?

btw JNC aerodinamicniji sam od tebe za 0,05

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

koje ime?
                        za nase (evropsko )ili za japansko ili za americko?
                        xedos9-evropa
                        eunos 800 japan
                        millenia-usa

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Ma sve je to OK - Mazda i uopste Japanci, ali Svabo je Svabo...

Moram malo Mikicu da zaebavam...
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

Sta znaci ja nisam nasao, znam da je Xedos ekvivalent Eunos-u u Japanu i Amati-ju u Americi ali tamo nikad taj brend nije krenuo sa radom. Ali da ne gusimo ovu temu, posto radim na pisanju i prevodu istorije Mazde tamo ce biti objasnjeno kako je doslo do xedosa i ostalih Mazdinih brendova.

Comment

• RedboX
                              CBC Senator XXL
                              • 28.11.2006
                              • 1537
                              • Novi Beograd

Malo o imenu...

The Eunos marque, which was the luxury, upscale brand compared to Autozam and Efini, was names for the ancient Greek "eu" meaning "good" and "nos", an abbreviation of "numbers" in English.

a xedos se cita ...

....according to Mazda, its pronounced 'Kersaydos' not 'Exdos'

Comment

Working...
                              X