Ne znam vise sta nisam pisao o mom autu i prvom
i drugom,ali ovaj vocko navalio pa ajde(moderator pa moram da ga slusam
)...
i sada ja moram da predstavim moju godzilu...
Mazda Xedos 9 2,5l V6 24V

evo je na valjcima posle nekih par dana od kupovine...sa prljavim filterom od vazduha
rezultat:

ovo zadovoljstvo kosta :

merenje:

ovo mi se svidja ...

motor je komplet stock ,cak ni kn filter nisam ubacio...
sada vec ima nekih 135000km,za nekih 6000km nedostaje nekih 200,300 grama ulja...smesno
auto se vozi kao da je ukraden,ne stedim niti sam ikada neki auto stedio...
mazda ko mazda predjes 700km,trkas se ,i ponovo 700km do kuce...dosadna a?
poprilicno agilna kao da nema nekih svojih1500 i nesto kg...
postoji model i sa 4ws,i sa solarnim krovom(pocetak proizvodnje 1993),sta reci osim u njemu je vise nego sto covek na prvi drugi pogled moze reci...apsolutno izbegavati modele sa automatskim menjacem jer poticu od forda i totalno su losi...
manuelni menjaci su uradjeni poprilicno dobro,1,2,3 su dobile dodatne sinhrone...nazalost na xedos9 ne pase nijedan deo ni sa jedne mazde(ne mislim na motor) pa je zato odrzavanje malo nezgodno ako vam se nesto desi (saobracajka)...auto je apsolutno pouzdan,na prvom modelu sam ja kvario stvari tokom eksploatacije,i presao je nekih 270000km,dok ga nisam otvorio radi daljeg rada(ne zbog kvara)
...
radilica je kovana,klipovi sa strane imaju oblogu sa specijalnim slojem radi smanjenja trenja....
neki modeli poseduju samo TCS neki dodatno i LSD(KL_ZE motor)...
nastavice se...

i sada ja moram da predstavim moju godzilu...
Mazda Xedos 9 2,5l V6 24V

evo je na valjcima posle nekih par dana od kupovine...sa prljavim filterom od vazduha

rezultat:

ovo zadovoljstvo kosta :

merenje:

ovo mi se svidja ...

motor je komplet stock ,cak ni kn filter nisam ubacio...
sada vec ima nekih 135000km,za nekih 6000km nedostaje nekih 200,300 grama ulja...smesno

auto se vozi kao da je ukraden,ne stedim niti sam ikada neki auto stedio...
mazda ko mazda predjes 700km,trkas se ,i ponovo 700km do kuce...dosadna a?
poprilicno agilna kao da nema nekih svojih1500 i nesto kg...
postoji model i sa 4ws,i sa solarnim krovom(pocetak proizvodnje 1993),sta reci osim u njemu je vise nego sto covek na prvi drugi pogled moze reci...apsolutno izbegavati modele sa automatskim menjacem jer poticu od forda i totalno su losi...
manuelni menjaci su uradjeni poprilicno dobro,1,2,3 su dobile dodatne sinhrone...nazalost na xedos9 ne pase nijedan deo ni sa jedne mazde(ne mislim na motor) pa je zato odrzavanje malo nezgodno ako vam se nesto desi (saobracajka)...auto je apsolutno pouzdan,na prvom modelu sam ja kvario stvari tokom eksploatacije,i presao je nekih 270000km,dok ga nisam otvorio radi daljeg rada(ne zbog kvara)

radilica je kovana,klipovi sa strane imaju oblogu sa specijalnim slojem radi smanjenja trenja....
neki modeli poseduju samo TCS neki dodatno i LSD(KL_ZE motor)...
nastavice se...
Comment