Mazda 323 1.6i 1988

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazda.ru
    CBC Član
    • 23.08.2007
    • 11
    • Ruma

Mazda 323 1.6i 1988

Mislim da nije loše otvoriti teme po modelima kako bi svi mogli lakše doći do informacija o svakom modelu pojedinačno.
    Model koji ja imam je hatchback verzija sa lošijom limarijom ali odličnim motorom s tim da imam i ugrađen gas. Imao sam zadjnih dana problema sa potrošnjom gasa ali evo danas sam zamenio kablove za svećice, počeli su da probijaju, očistio svećice i podesio zazor prema uputstvu i još samo da promenim filter za vazduh. Njega sam ustvari trebao još ranije da promenim ali sve ono sutra ću i eto prešao sam s jnim više od 10000 km a kad sam ga uzeo mislio sam da ga promenim posle 7-8 000 km.
    Nešto i ne kupujem bog zna koliko delova uglavnom su to sitnice-spona,termostat i sl. ali su problem ovi majstori u Rumi koji su svi redom duduci za japance a 80% njih hoće da te odere. Tako mi je jedan skoro zbog podizanja temperature motora hteo ravnati glavu i zveknuti 100 eura sebi u džep ali sam srećom još ranije imao u rezervi termostat.
    Ne znaju ni gde se menja ulje menjača !
    Sreća pa imam i originalnu tehničku dokumentaciju.
    Uradi sam !! Kad drugi neće..
  • mazda.ru
    CBC Član
    • 23.08.2007
    • 11
    • Ruma

Paljenje

Ujutro moram dva puta da krešem i to me nervira, verovatno moram da promenim filter za gorivo pa jel neko zna gde je nejpovoljnije. kažu da u Pazovi neko proizvodi filtere.

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

Ajde ti blago nama popuni profil jer se to ovde radi kao prvo pa ce i odgovori da stignu.
      A nije loše ni da se malo slikaš pa da nam se predstaviš.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Gatti.Gatozza
        CBC Senator XXL
        • 26.09.2006
        • 411
        • Zemun
        • Lybra 1.9 / XJ600S

Fradov metalni filter ti košta 150 dinara. Ja sam isto imao problema sa paljenjem. Kupio 4 nove sve?ice, i sad pali pre nego što okrenem klju?.

Daj da vidimo slike. (Ja ti kažem a sad vidim da ja uopšte nisam slikao svoj auto!!!)
        MAZDA

Comment

• gille
          CBC Senator XXL
          • 24.09.2006
          • 593
          • Belgrado

E, imam Haynes workshop manual za vaše Mazde u pdfu, posla?u Voji pa nek oka?i na sajt. Malo je veliki, 25 MB.

Comment

• ma[z]dafaka
            CBC Član
            • 24.08.2007
            • 97
            • Beograd, Zvezdara

Vojo jel si dobio ti taj Haynes workshop manual za mazde???
            Da ga preuzmem!
            Inace lep ovaj auto salim se naravno... gde su slike???

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• mazda.ru
              CBC Član
              • 23.08.2007
              • 11
              • Ruma

Svećice

Skoro sam skidao svećice i čistio, nema trunke ulja na njima niti su pregorele. Prešao sa jnima nešto više od 20 000 a NGK su, nije valjda da moram da ih menjam.

Comment

• mazda.ru
                CBC Član
                • 23.08.2007
                • 11
                • Ruma

Re: Svećice

Originally posted by mazda.ru
                Skoro sam skidao svećice i čistio, nema trunke ulja na njima niti su pregorele. Prešao sa jnima nešto više od 20 000 a NGK su, nije valjda da moram da ih menjam.
                Promenio i filter za vazduh i filter za gorivo i sad je još gore, moram tri puta da ga kresnem ujutro a posle pali ko lud. Menjao sam ulje i prešao na 15/40 mora da je zbog gustine ulja, ne znam šta drugo može biti.
                Imam kao nov zupčasti kaiš i zadnji amortizer ako nekom treba tu sam.

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Molio bih te da popunis lokaciju u profilu, jer pravila foruma tako nalazu!

Proveri paljenje i karburator kao moguce uzrocnike.

Comment

• mazda.ru
                    CBC Član
                    • 23.08.2007
                    • 11
                    • Ruma

Nemam karburator jer je 1.6 i (injection) svećice moram naručiti prem a katalogu samo ne mogu da verujem da moram da ih menjam već posle 20.000 Km. Ni NGK nije što je bio.

Comment

• sekula
                      CBC Član
                      • 03.07.2007
                      • 67
                      • Beograd

Ne moraju da budu sve?ice uopšte.

Po simptomima može da bude sklop za ler gas (kad je hladan ne pali, ?im se zagreje šljaka OK). To je najlogi?nije, mada ima još nekih sklopova koji druga?ije rade "na hladno" a druga?ije kad se zagreju.

Btw, zup?asti kada se jednom skine treba baciti. Svako ponovno montiranje je rizik da ceo motor ode u ...
                      Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• mazda.ru
                        CBC Član
                        • 23.08.2007
                        • 11
                        • Ruma

Auto sam kupio od jednog čoveka iz Progara koji mi je rekao da je zupčasti nov ali pošto me je slagao za neke stvari ja sam ipak uzeo nov i promenio i onda video da sam se zahebo. Ovaj skinuti je ko nov.
                        A to sa ler gasom mi nije najjasnije, gde se to reguliše ?

Menjao sam i zazor na svećicama možda je i to razlog, bile su 0.75 a sad sam stavio 1mm.

*Answer

It depends on what type of spark plugs you are using. For conventional plugs the gap of 1.0 - 1.1 mm (0.039 to 43") is correct. If you are running Platinum plugs, I like to gap at 0.005" extra (0.44 - 0.048"). I get good performance with NGK 7082 Platinum.*

C

Comment

• mazda.ru
                          CBC Član
                          • 23.08.2007
                          • 11
                          • Ruma

Originally posted by Vocko
                          Molio bih te da popunis lokaciju u profilu, jer pravila foruma tako nalazu!

Proveri paljenje i karburator kao moguce uzrocnike.
                          Paljenje štelovano sa stroboskopom.

Comment

• sekula
                            CBC Član
                            • 03.07.2007
                            • 67
                            • Beograd

Ako si sve?ice naru?io po NGK-ovoj specifikaciji za tvoj motor nisi trebao da menjaš zazor.

Ipak, da je samo do njih, mislim da bi imao bar manje smetnje i kad ti se auto zagreje.

Što se ler gasa ti?e ne znam napamet kako to izgleda na tvom automobilu. Ili skini manual sa neta (za tvoj model bi trebalo da ih ima svuda) ili daj oznake šasije i motora pa ?e ti neko od nas iskopati.
                            Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• ma[z]dafaka
                              CBC Član
                              • 24.08.2007
                              • 97
                              • Beograd, Zvezdara

Kod mene ima jedan mali sraf kojim se regulise ler gas.
                              Lako je , samo uzmes srafcigerom i odvrces ili zavrces(povecavas,smanjujes-ili obrnuto).
                              Uslikacu kad stane ova kisa pa da vidis kako izgleda otprilike!

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

Working...
                              X