Mazda 323 FastBreak BJ 2.0 Sportive

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sekula
    CBC Član
    • 03.07.2007
    • 67
    • Beograd

Mazda 323 FastBreak BJ 2.0 Sportive

Krenem ja tako da tražim novi auto i ve? posle 2 nedelje odlepim. Ne toliko što su svi automobili koje sam gledao bili krševi, ve? zato što su me njihovi vlasnici bezrezervno pokušavali da naprave budalom (i to sa najneverovatnijim pri?ama koje nisam imao prilike ni u vojsci da ?ujem). Moja prva želja je bila da "pazarim" Hondu, me?utim pošto su one deficitarna roba u Srbiji, a vlasnici malobrojnih su digli cene pod oblake, reših da proširim kriterijume i na Toyotu i Mazdu. Obzirom da mi je prethodni auto bio Toyota Celica 2.0 gti izbor je bio još suženiji jer je sve ispod bar 1,6 litara odmah bilo odba?eno.
    Kako to obi?no biva na Mazdu sam "natr?ao" slu?ajno, preko servisera koji mi je ranije održavao jednu drugu Mazdu, te odmah po dojavi otr?ah u Novi Sad kako ne bih dozvolio da auto "ode u oglase".
    Do danas se nisam pokajao (ako izuzmemo par zamerki na ra?un prethodnog servisa, ali o tome u nekoj drugoj temi).

Ina?e "suvi podaci" kažu slede?e:
    Model se proizv.: feb 2001 - avg 2003
    motor: 4 cilindra u liniji, 16 ventila, dohc
    zapremina: 1991 cm3
    kompresija 9,7:1
    max. snaga: 96 kW (130 pk) pri 6000 rpm
    max. o. moment: 171 Nm pri 4500 rpm

max. brzina: 203 km/h
    ubrzanje 0-100: 9,7 s
    potrošnja u gradu: 11,2 l/100km
    potrošnja na putu: 6,9 l/100km
    kombinovana potr:8,5 l/100km

dimenzije: 4,26 x 1,70 x 1,42 m
    me?uosovinsko: 2,61 m
    vešanje: napred McPherson, pozadi multilink
    dimenzije guma: 195/50 R16 (fabri?ka) s tim što je na mom vozilu sada, ipak preterana, 225/45 ZR16.

To je ujedno i prva stvar koju ?u na kolima da menjam (kompletni to?kovi). Prelazim ili na fabri?ku dimenziju ili na 205/50 R16, a stare to?kove ?u prodati u kompletu.

Ponašanje u vožnji (ovog puta samo kratko):
    Tih, miran, stabilan. Auto je odli?no izolovan i uživanje je voziti se u njemu i na dužem putu. Vešanje lepo amortizuje ?ak i neravnine na našim putevima, što realno nisam o?ekivao sa profilom gume 45. Sa druge strane performanse u krivini nisu žrtvovane pa auto u krivini odli?no "leži". Sam agregat je prijatan i ?ini mi se više prilago?en svakodnevnoj vožnji, pre nego trkanju. Ovo se ogleda u (namerno napravljenom) progresivnom razvoju dodavanja gasa tako da, sli?no nema?kim automobilima, prva tre?ina pritiska na papu?icu gasa (ne mešajte sa turom) ne daje neki rapidan odziv, te da bi auto "poterali" malo brže, neophodan je odlu?niji pritisak. Ovo svakako doprinosi "udobnosti" vožnje za svakodnevne korisnike, ali ja li?no više volim direktniju komandu gasa (ili sam se na to navikao u prethodnim vozilima).
    Prostora ima više nego dovoljno. Sam obilk karoserije koji je nešto izme?u karavana i he?beka, iako ?udan u startu, pokazuje svoje prednosti kada se u kolima boravi. Naime svi putnici imaju sasvim dovoljno mesta u svim predelima, a gepek je na solidnih 356 l (koji se mogu pove?ati obaranjem sedišta ili trpanjem stvari preko visine police).

E ja bih sad ovako mogao još dugo, ali posao zove, pa vam ostavljam par slika do slede?eg javljanja.

Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Pa posle vise gledanja ovog auta mogu reci da je stvarno odlican, mnogo lepsi od sedan varijante istog modela, a koliko sitnice znace na kolima bas se vidi na tvojoj Mazdi, sasvim drugaciji auto samo zato sto ima sport paket, i sve one dzidza bidze. Jedina zamerka su naravno felne, ali i to menjas pa ce biti odlicna.(sledeci put moram da ti uzmem auto da obrnem krug )

Comment

• ma[z]dafaka
      CBC Član
      • 24.08.2007
      • 97
      • Beograd, Zvezdara

Lepo izgleda auto ali isto mislim da felne uopste ne odgovaraju.
      Trokrake nikako ne idu na ovako lep auto. A kolko vidim planiras da ih menjas. Pa kad zamenis postavi slike da vidimo

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• sekula
        CBC Član
        • 03.07.2007
        • 67
        • Beograd

Prodaje se

Dragi moji i drage moje (ako vas ima na ovom forumu),

ovaj auto je trenutno na prodaju.

Ponuda je "oro?ena" a za više detalja pratite link: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=18132

Jeste da mi je malo žao što ?u se rastati sa jednim ovakvim GT-om, ali ako se to i desi mora?u da se zadovoljim jednom MX-5, što i jeste cilj ove prodaje .
        Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

toooo majstore, pravi si ljubitelj nema se sta reci, kako se ukazala prilika odmah je grabis svaka cast, ako treba ikakva pomoc ili sta god reci.

Samo cu jos reci ko god je zainteresovan da kupi auto, isti je bruka znaci u odlicnom stanju i ide za sve pare.

Comment

• Gatti.Gatozza
            CBC Senator XXL
            • 26.09.2006
            • 411
            • Zemun
            • Lybra 1.9 / XJ600S

Nadam se da ?e novi vlasnik F-a lepo da ga pazi. Ina?e....
            Lep provod u Italiji!!!!
            MAZDA

Comment

• ReDevil
              CBC Član
              • 28.08.2007
              • 66
              • Kamnik - SLO

Ti si mi pravi mazdaš, nadam se da češ što prije dobit tvoju MX5, jer to je stvarno "đoj mašin"!
              CARPE DIEM

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

Sta je Sekula, prva ljubav zaborava nema a?

Ajde nek je sa srecom sta god uradio a taman sam mislio da ti maznam motor
                I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• sekula
                  CBC Član
                  • 03.07.2007
                  • 67
                  • Beograd

Pa mazni ceo auto, sad ti je idealna prilika .
                  Taman da jednim udarcem rešiš i problem motora i malih to?kova.

Evo, za tebe posebna cena .

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Ma bih rado i boju bi oprostio ali gepekkkkkkkkkkkk

Ja sam covek sa brojnom familijom i kad kupujem kola prvo gledam gepek pa onda dal ima tockove hebiga.
                    Dovari nesto pozadi pa da pricamo

Comment

• sekula
                      CBC Član
                      • 03.07.2007
                      • 67
                      • Beograd

Aaaaaa, pa ja tebe nisam pakovao u gepek ? Pa što ?utiš?

Batice, samo 50 l razlike u zapremini pri tom se kod mene skida gornja polica a sedišta obaraju na 30 na?ina, pa ti vidi.

A ne bi rekao spolja ?

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

Pa bodjami nije 50 nego 100L sedanka ima 450litara,tako da ti mozes kod mene i da se ispruzis

Meni je glavno da mogu poprecno ugurati kolica, zna bakara na sta mislim, a od preklapanja nemam vajde jer pozadi moraju da budu decija stolica i veci klinac.

Mada da si me nalozio jesi.Jel ona forum cena vazi i za nas mazdase ili imamo rabat na djemdo

Ovako bi i ja morao da prodajem svoju pa bi smo napravili lep lanac
                        Ajd pitaj tog s mijatom jel mu treba sedan da se uokvirimo

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Ima vec 2. auto, tako da mu ne treba inace bi Miata bila davno u mom posedstvu tj Nikolinom

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

Originally posted by RedboX
                            Meni je glavno da mogu poprecno ugurati kolica, zna bakara na sta mislim, a od preklapanja nemam vajde jer pozadi moraju da budu decija stolica i veci klinac.
                            I meni se cinila hatch back verzija lepsa, ali otkako vozim sedana nesto se razmisljam da tesko da cu vise i kupovati verziju bez gepeka.
                            Recimo trojka mi je sada lepsa u sedan verziji od HB verzije...
                            pozdrav

Comment

• sekula
                              CBC Član
                              • 03.07.2007
                              • 67
                              • Beograd

Ako ?emo baš precizno 356 naspram 416 litara.

Comment

Working...
                              X