Moja makina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ReDevil
    CBC Član
    • 28.08.2007
    • 66
    • Kamnik - SLO

Moja makina

Da se vama još ja predstavim.

Dolazim iz Slovenije, iz Kamnika, to je 20 km sjeverno od našeg glavnog grada - LJ!

Sad sam več 8 mjeseci vlasnik ove mazde, koju sam dobio, kao što ste čuli, kad smu sa kolegom mazdohistom promijenili kola, nakon njegove gadne situacije na cesti.

Sad se ovaj auto polako sređava, ali uvjek su u pitanju financije i to mi za sad ne ide baš najbolje, jer ima još puno toga da se sredi na ovome autu.

Motor je ustvari 1.6 115 KS, godina auta 1991.

Za sledeču godinu imam u planu kompletno preuređivanje auta, te staviti na njega novu boju, koja sigurno neče više bit crvena, zapravo želim napravit unikat, vjerovatno ču i mijenjati svjetla odsprijeda, koje se dižu, za neke novije, alla Peugeot ili takvo nešto! Nadam se da če onda to ispasti ubitačna kola!

No to bi bilo za sad sve, sad se baš nalazim na poslu, pa nemam nešto puno vremena da pišem, ali ču se potrudit i ako koga nešto zanima, s radošču ču mu odgovorit!

Tu su sad jedne slike, sa utrke (dreg rejs) u Ljubljani, tamo sam u svojoj klasi osvojio nezavidljivo drugu poziciju!

LP!

Borut

CARPE DIEM
  • ReDevil
    CBC Član
    • 28.08.2007
    • 66
    • Kamnik - SLO

Eto sad još jedna il dvije slike sa aktualnim felnama (17), obojenima crveno, što se meni jako sviđa, slika je iz mazda mitinga u Austriji!

CARPE DIEM

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Autic super izgleda, a vec sam to rekao, pogotovo mi se svidja onaj pauk sa strane, jer je "prost", a opet daje na unikatnosti auta.

Molio bih te da se predstavis u ovoj temi
      http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... start=1800

kako bismo ispostovali pravila foruma, hvala!

p.s. da li si mozda razmisljao o svetlima sa RX7, posto verujem da si video da njene iskacuce menjaju sa fixnim (da ne kazem obicnim), mislim da bi joj to mnogo bolje cucnulo od nekog francuza

Comment

• ma[z]dafaka
        CBC Član
        • 24.08.2007
        • 97
        • Beograd, Zvezdara

Auto super izgleda. Svaka cast! Svidjaju mi se te crvene felne! Nek ti je sa srecom! Da je vozis jos 1000000000km

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

E auto je odlican, pauk bas lepo izgleda, nije napadno a fin fazon i sto rece Vocko, nemoj pezo svetla, nego RX.

Comment

• mazdohist
            CBC Član
            • 09.08.2007
            • 16
            • lj-slovenija

lepo pozdravljen desc lepo da si se tudi tukaj malo oglasu!!!!

avto je lep ko u nulo upam da ne zameris ker sm ze prej mal slik gor dav da so vidl kaj pa kako!!!!!
            moja mazda je se mlada o dregih nic ne ve,
            jo bo treba krstit se predno v pokoj gre...

Comment

• sekula
              CBC Član
              • 03.07.2007
              • 67
              • Beograd

Ideja: ako ve? razmišljaš o zameni farova pogledaj i varijantu sa dva manja dupla okrugla fara koja se izvla?e istim liftom (uz modifikacije naravno). Hteo sam svojevremno ja na svoju da montiram ali ne stigoh.

Po meni izgledaju sjajno, jer auto dobija još sportskiji izgled, a obzirom da se lift u tom slu?aju izvla?i duplo manje i silueta je bolja. Pri tom modifikacija nije skupa, i ne se?eš lim pa su ti svi delovi kompatiblni.
              Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• ReDevil
                CBC Član
                • 28.08.2007
                • 66
                • Kamnik - SLO

Ideja nije loša, iako sam namjeravao sasvim promjeniti izgled auta!

Kolko misliš da bi me koštalo takvo nešto i koliko treba radit oko toga da se to napravi, vjerovatno ne baš puno?

Samo nešto mi se ne sviđa, ja bih možda voljeo da auto više ne izgleda neki staromodan, ali šta ja znam!
                CARPE DIEM

Comment

• sekula
                  CBC Član
                  • 03.07.2007
                  • 67
                  • Beograd

Pa dobro, ovde ve? ulazimo u zonu ukusa, a oni se razlikuju...

Ina?e zamena je relativno jednostavna. Kupuje se kit sa sve novim polugama koje redukuju podizanje "poklopca".

Ova sli?ica je sa www.mx5parts.co.uk i tamo ceo kit košta nešto više od 300 funti. Me?utim ja se se?am da sam svojevremno nalazio i dosta jeftinije (recimo oko 200 ?).
                  Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• sekula
                    CBC Član
                    • 03.07.2007
                    • 67
                    • Beograd

Ako ve? nisi mogao bi da razmisliš i o farbanju "prstenova" oko ventilacionih otvora u neku hrom boju.

Smešan detalj ali ne veruješ koliku promenu unese u kokpit.

Ja sam svojoj to odradio za nekih 2 sata (mora da se vadi ceo "usmeriva? vazduha", što je pipavo da se ne bi oštetio, a kod mene je jedan zapekao), mada može sve da bude gotovo i za manje od sat. Od alata ti treba samo šrafciger, primer za plastiku i farba u spreju.

Imaš sve detalje na miata.net

Comment

• ReDevil
                      CBC Član
                      • 28.08.2007
                      • 66
                      • Kamnik - SLO

Nešto je već mazdohist radio oko toga, prije nego sam dobio auto!

Sad samo još treba isplanirat kakve farove ču da stavim!

Vjerovatno sad još ne znate, ali u utorak sam posudio auto kolegu i on je imao neku pizdariju na cesti, odoh sa ceste i razlupao prednji brani, te ću sad nešto novo dobit, kad ga dobijem, ču vam stavit slike da vidite ako dobro izgleda!
                      CARPE DIEM

Comment

• xami_coupe
                        CBC Veteran
                        • 04.09.2007
                        • 130
                        • Novi Beograd

Extra ti je makina i lepo mu stoje ove crvene felge...pauk je vrh znachi onako kulturno uradjen ne bode ochi..bash mi se svidja!!Shta josh planirash da radish na njemu?

Comment

• ReDevil
                          CBC Član
                          • 28.08.2007
                          • 66
                          • Kamnik - SLO

Ima puno toga što je u planu, treba auto da se malo proširi, straga neki dosta veliki wing, neke drukćije farove i sasvim promijeniti boju, planiram nebesku plavu!

Planiram takvo nešto, kao što se neće moći vidjeti svaki dat, ali ipak moram reći da jedno su planovi ali videt čemo šta če se ustvari desit, sad preko zime moram malo love da skupim i onda da se zbiva nekde u maju mjesecu ili možda i prije!

Inaće velika želja mi je da mi sledeće godine g. Dora montira plin, jer se jako puno vozim s tim autom, pa zbog toga mi ne ostaje nešto puno u novćaniku!
                          CARPE DIEM

Comment

• RedboX
                            CBC Senator XXL
                            • 28.11.2006
                            • 1537
                            • Novi Beograd

Pozdrav za mazdasa iz Slovenije, auto smo vec videli iz mazdohist-ove price ali naravno iz prve ruke je najbolje.Nebesko plavu sam video na mx-5 uzivo i mogu ti reci da je jako lepa tako da neces pogresiti.
                            I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• xami_coupe
                              CBC Veteran
                              • 04.09.2007
                              • 130
                              • Novi Beograd

Mislish neshto na ovaj fazon?

Comment

Working...
                              X