FIAT Punto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fox_mulder
    CBC Član
    • 21.11.2005
    • 74
    • Beograd, Srbija

FIAT Punto

Vreme je da predstavim svoj Punto. U pitanju je 1.2 60ks, sa troje vrata, koji je presao 92000km. Godiste je 2000. a ja sam ga kupio 2005. godine sa 69000km. Mislim da je tada stanje vozila bilo kao da je tu kilometrazu i stvarno presao.

Za vreme koje je proveo u mom vlasnistvu, jedini problem koji je iskrsao je kvar ventilatora na 80000km sto je prilicno cesta pojava za Punto 1&2 na bas toj kilometrazi koliko sam upucen.

Istakao bih udobnost, nizak nivo buke, gomilu pregrada za sitnice (veliki plus), nisku potrosnju na otvorenom putu i tokom leta: 5.5 l/100 km u uslovima visokih temperatura po gradu van spica, ili na otvorenom putu uz neko labavo pridrzavanje ogranicenja. Zimi, na dugim relacijama, uz laganu voznju potrosnja je oko 6.5 l/100 km. Po gradu je zimi prava katastrofa, jer se penje i do 8.5-9 litara uglavnom na kratkim relacijama (do 7-8 km) i po guzvi.

Motor je ok, zivahan je dovoljno za ostru voznju ako se poznaje grad. Sedista su dobro profilisana, i to mi jako odgovara. Jos jedna stvar, kada se sedista pomere da bi neko usao pozadi, kada se vrate u prvobitni polozaj ona pamte podesavanje tj ne mora se svaki put iznova odmicati sediste. Ovo isticem jer sam citao da na dosta vozila to nije slucaj

U principu, zadovoljan sam ukupnom slikom. Kao manu isticem onaj problem sa brisacima (koji sam sredio), i los kvalitet plastike.

evo i fotografija:

• stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

E bre, kada niko nece da pohvali ja cu.Vrlo lep auto, da te lepo sluzi.
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• fox_mulder
      CBC Član
      • 21.11.2005
      • 74
      • Beograd, Srbija

Hvala ti

Vec se blizi 93000 km, i uskoro ce i veliki servis, uz ciscenje brizgaljki i zamenu diskova.

razmisljam i o nekim fabrickim felnama, onim sa sporting modela

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Lep je punticj nema sta

Comment

• Rocky Balboa
          CBC Veteran
          • 11.06.2007
          • 165
          • Novi Beograd, BKII

Auto je lep i ocuvan. Nisam primetio toliku potrosnju kod tog modela ali nema veze bitno je da te sluzi i da si ti zadovoljan. Naravno da je plastika malo losija ipak je to relativno jeftin automobil, proizvodjac stedi na svemu na zalost.

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Blago tebi kada planiras ciscenje brizgaljki, meni se ciste na svakih cca 20,000 km.
            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• fox_mulder
              CBC Član
              • 21.11.2005
              • 74
              • Beograd, Srbija

Da budem iskren, to je odavno trebalo uraditi. Ali eto, nikako da odem u servis da se to odradi!

Sutra idem na zamenu prednjih paknova i kocione tecnosti koja nije menjana 7 godina a u uputstvu pise da treba na 2 godine.

Auto i dalje dobro koci, izvanrdno stavise iako nema ABS i ima sugave TG621 gume, ali cini mi se da bi posle 7 godina bilo dobro da se to obavi!

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

Dobar autic, posto i ja imam 60 ks mogli bi na neku crticu

shala, fora

Svidja mi se ova plava boja.

Comment

Working...
                X