mazda 323 1.6 dohc turbo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivica
    CBC Član
    • 22.09.2007
    • 52
    • Smederevo-Osipaonica
    • BMW 318IS, Pontiac

mazda 323 1.6 dohc turbo

vozim mazdu 323 bf dohc 16v turbo. 150hp slike trenutno nemam a bice
    fabricki spusena pa popucale prednja opruge i stavljene od standard
    turbina crkla i odstranjena
    felne 15tice zamenjene sa 14 ticama original

i tako dalje nema se para a auto propada polako

eto da se pozalim malo mada nedostaju mi dani kad je turbina bila ispravna
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Dobrodosao.
    Zao mi je sto cujem da jedna takva masina propada... Razumem da turbina nije ispravna, ali zar nije moguca neka reparacija ?

Comment

• ma[z]dafaka
      CBC Član
      • 24.08.2007
      • 97
      • Beograd, Zvezdara

Steta za takav auto...

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Bas steta. Jesi li razmisljao o otpadima i rezervnim delovim odatle pa da to ponovo dovedes u red?
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ta mazda je imala 143ks, ali to sad nije bitno, steta za masinu, sta si stvarno uradio sa turbom, nisi ga valjda bacio, ajde daj neke slike da vidimo masinu.

Vocko da nema Nikola neke delove za ovo(ne mislim za turbo) on rece jednom prilikom na nekom skupu da imate dosta delova za starije motore.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Za Mazdu 1500 iz 1969 i nesto delova za 626 iz 1982-84 (koliko se secam)

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Steta, ovakva masina je bas retka, a nebi trebalo da je skupa za odrzavanje.

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

A ja mislio moja mazda u losem stanju...
                Postoji jedna udarena mazda kao tvoja, covek pristaje na sve kombinacije samo da je se ratosilja, trazi 800 evra, valjda za 350 bi dao vesanje i motor... Vocko bi trebalo da zna nesto blize...

Comment

• Ivica
                  CBC Član
                  • 22.09.2007
                  • 52
                  • Smederevo-Osipaonica
                  • BMW 318IS, Pontiac

e ljudi izvinite sto se ne odgovaram odmah na postove eto nisam imao vremena.
                  turbinu sam rasturio u delove, nije bilo vise pomoci jer je pocela da gura mnogo ulja u usisnu granu i napravio se veliki luft na osovini i eto kopkalo me sta ima unutra ali delove sam sacuvao ako slucajno resim da je nosim na remont ili ko zna zasto. turbina je uvek davala 0,5 bara na usisnoj grani pa cak i kad joj je bio kraj a zvuk iz auspuha je uvek zvucao kao mnogo jako sistanje koje je privlacilo poglede prolaznika

delovi vesanja su isti kao na obicnoj mazdi samo sto su prednji diskovi veceg precnika i glavcine imaju malo duze pipke na kojima se strafe kociona klesta, posle nekog vremena diskovi su dobili par pukotina i zamenjeni su standardnim

pozadi su isto diskovi

amortizeri su isti ali opruge nisu, deblji je profil i vise krugova
                  ali nazalost obe prednje su popucale jedna po jedna

eto nekad imam volju da je popravljam polako kada novac dozvoli a neki put se iznerviram i dodje mi da prodam i kupim nesto drugo

evo nekih starih slika

Comment

• ma[z]dafaka
                    CBC Član
                    • 24.08.2007
                    • 97
                    • Beograd, Zvezdara

Tek sam sad video slike . Ne znam kako mi je promaklo.
                    Stvarno dobro izgleda auto, mada slike su malo lose ali se vidi da si se potrudio oko mazde. Sta je bilo na kraju jel si odneo turbinu na remont?

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• Ivica
                      CBC Član
                      • 22.09.2007
                      • 52
                      • Smederevo-Osipaonica
                      • BMW 318IS, Pontiac

e nisam je odneo, nema se para a i za prolece planiram kompletno farbanje, mozda i zamenu boje al nisam siguran i jos dosta handmade detalja na karoseriji. naprimer carbon fiber look na haubi i neki usisnik za vazduh, videcemo.......

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Znam za jedan u Sapcu, ali nemam vise telefon

Comment

• milannik
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2004
                          • 1455
                          • Niš

IMA KO ZNA To je mazda koju sam ja spominjao na pocetku teme:
                          MAZDA 323 BF 4 x 4 DOHC Turbo (88), havarisana. 064/127-7409.
                          Lik se zove Aca, trazi 800 evra, po njegovoj prici riknuli interkuler, krila, farovi, hauba, hladnjak... Ja sam cuo i da je krov malkice povukao.
                          Mene rece da bi dao motor, menjac, vesanje... za 350 evra, sad neznam.
                          Nalazi se u sabcu.

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Nalazi se u Sapcu, gledao sam auto... Imam slike...
                            Okacicu ih posle, ako ih iskopam... Tranzicija kompjutera...

Comment

• Ivica
                              CBC Član
                              • 22.09.2007
                              • 52
                              • Smederevo-Osipaonica
                              • BMW 318IS, Pontiac

heh sad mogu da se jedem od muke sto nemam trenutno para za to jer trenutno ulazem u neki posao ali zanimace me sigurno mozda od proleca da vratim sve na standard pa da se vidimo na nekom skupu da isprobate.

moja nema 4x4 al mislim da je to bas potrebno jer sam uvek imao problema sa proklizavanjem prednjih tockova u prvoj i drugoj brzini na suvom i losijem asfaltu a treca po kisi kad upali turbina i ako su gume bile 195/50/15

Vozio sam je najvise 210 km/h nisam smeo vise zbog losih amortizera a prosli vlasnik kaze da je isla i preko 220 km/h bez problema

ako neko kupi tu iz sapca rado cu mu pomoci oko mog iskustva u vezi motora i ostaloga jer sam dosta toga menjao kod moje a da bi turbina potrajala malo duze mislim da treba da se sipa kvalitetno sinteticko ulje jer prosli vlasnik je sipao castrol rs sinteticko a ja sam posle kupovine presao na castrol gtx protection + mineralno i mislim da sam pogresio jer posle 20000 km turbina je pocela da se davi u ulju

Comment

Working...
                              X