Opel Kadett 1.6i i Kia ProCee'd 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marcus
    CBC Senator XXL
    • 19.10.2007
    • 631
    • Novi Beograd - B62

Opel Kadett 1.6i i Kia ProCee'd 1.4

Ja sam Marko, a ovo je moj Kadett 1.6i

Kadet je '87 godiste, a kod mene je od '99... Prethodni vlasnik je bio moj stric, a pre njega neki svaba...Presao je oko 220000km, a od '99 do sada "samo" 40000km sto za period od 8 godina i nije mnogo... Treba da napomenem da je u zadnje 2,5 godine, od kako ja imam dozvolu,presao bar 20000 km Cale ga je vozio do maxija,rodica,tempa i slicno, pa zato nije mnogo ni presao od kako je kod nas...

Od stylinga nista preterano. Krivo mi jedino sto nemam alu-felne, al nadam se da ce se naci nesto pocetkom sledece godine...Zatamnjena su mu zadnja 3 stakla,promenjeni unutrasnji tapacirunzi i sad sam u fazi farbanja plasticnih krem delova da bi se sve uklopilo...
    Garaziran je u zadnjih 10ak godina pa nije bio izlozen spoljim uticajima, ali ipak ima
    malo izgrebanu haubu i levu stranu...Haubu ne znam zasto, a leva strana od bicikla u garazi

Pre 2,5 godine sam imao udes, neki lik sa alfom 145 se zakucao u moj zadnji desni deo, dok sam propustao vozila iz suprotnog smera, pa iako je sve uradjeno kako treba, zadnji desni tocak mi je za koji cm vise uvucen od zadnjeg levog...malo bzvz.... (bar moze da stane 205/50/15)

Cd/mp3 player je pioneer 3730, napred prvo tweeteri, zatim vraceni fabricki zvucnici,a trenutno 10cm pioneer, ne mogu tacno da se setim koja serija, al se fino cuje za dvosistemce
    Pozadi Alpine sps 690a od 250w/50rms.. Tu su jos i home made 10" bazooka i gelhard pojacalo od 220w/2x70rms, ali sam ih izvadio i sad stoje u garazi...malo me je glasnija muzika "smorila"

Cale ga je redovno odrzavao, u skorije vreme mu je radjen menjac, pa sad kobajagi ide bolje, mada nikad ozbiljnijih problema nisam ni imao sa menjacem, sem sto mi prvu (od 4) brzinu malo duze razvlaci...Radjeni su i oni standardni servisi na par hiljada kilometara, kao sto su ulje i ostale sitnice, amortizeri, hladnjak...Imam nekih problema sa zadnjim kocnicama, pa postoji mogucnost da oko decembra,kad prodju neki vazniji troskovi, umesto dobosa nabacim diskove pozadi...O tome jos razmatram sa caletom, pa nista nije sigurno...

Pozdrav 8)
  • Marcus
    CBC Senator XXL
    • 19.10.2007
    • 631
    • Novi Beograd - B62

Evo malo kako je izgledalo dok se radilo na staklima (kisa nam je padala samo tako,pa smo i dugo radili od 09 pa do.... ne znam,mozda 13,14h? ) i kako je ispalo na kraju Prednja stakla i traka na soferci ce malo da popricekaju (dok ne prodje zima)

p.s. Hvala Cvorketu sto mi je zatamnio sakla

Ovo sad je jedan od pokusaja da se ubaci digitalna tabla iz gsi u mog kadetta..

Prvi problem se javio kada se shvatilo da nemam pretvarac impulsa iz analognog u digitalni, da bi posle provere ispod haube, shvatili da taj deo imam (pricam u mnozini jer je zux bio taj koji je ovo sve povezivao, a ja sam bio vecim delom posmatrac)...iako taj deo postoji kod mene, na kraju ce se ispostaviti da nije odgovarajuci jer ne meri brzinu kako treba...
    Drugi problem su bile sijalice kojih nije ni bilo, pa se taj problem lako resio kupovinom istih na bubanj potoku!
    Na vec postojecu instalaciju za analognu tablu, samo su dodati konektori za digitalnu, tako da s obzirom na problem sa pretvaracem, na neko vreme vracam analognu, a kad uzmem drugi pretvarivac, opet vracam digitalnu zvuci komplikovano, ali i nije bas

Analogna napolje - digitalna unutra

Dijagrami i povezivanje zica ( koristite samo haynesove, bezite od ruskih )

Zice, zice i samo zice...kao sto rekoh ranije,ostala je instalacija za analognu pa mogu da menjam table po potrebi bez veceg cimanja

Povezivanje migavaca sa digitalnom tablom se pokazao kao jedan veliki problem, jer nam je to oduzelo dosta vremena...ja i dalje nisam siguran kako smo ga resili , al bitno je da sad sve radi...

Postavljanje digitalne table i vracanje plastike na mesto

I krajnji rezultat

Nisam odmah mogao da proverim da li indikator za kolicinu goriva radi, jer nisam imao goriva, al kad sam sipao, skala se povecala tako da i to radi...jedino sto jos nema funkciju, a svetli, je indikator za ulje, jer mi je za to potrebna T racva, al i to ce se srediti... Sve u svemu, zadovoljan sam Samo jos da vidimo da li je problem sa brzinom do pinjona, jer ako jeste, i to cemo popraviti, a ako nije, bojim se da ce digitalna ici u oglase, a analogna u kadju

p.s. Hvala Zuxu na pomoci oko table

Comment

• Marcus
      CBC Senator XXL
      • 19.10.2007
      • 631
      • Novi Beograd - B62

...Kad se radila unutrasnjost

1. Kupljena je eko koza, mnogo crne i malo manje sive...Jer tapacirunzi vrata ce ici u 2 boje...
      2. Kupljen crni sprej, plastic primer i smirgla p600 i p800

Par slicica... ( sve je crno, sem zadnjih delova pepeljare... )

Idejno resenje da bih lakse farbao - raznjici

Moja mala radionica i ostatak ofarbanih delova...

Sve sto je trenutno krem boje, farbam u crno...Jedino ce nebo ostati krem, al to mi je najmanja briga...

A zatim i "skoro konacan" rezultat mojih radova...

Zavrsio sam veci deo posla sto se unutrasnjosti tice, mada kad pogledam, ni ovo sto je ostalo da se uradi nije tako malo Svejedno, tapacirunzi vrata su svi gotovi i postavljeni, ali mojom nepaznjom sam neke plasticne delove malo ostetio i sje*ao crnu boju...nista drasticno, ali se vidi kada se pogleda iz blizine Farbacemo opet, bar boje imam dosta...

Kupio sam i neke presvlake sa eko-kozom, mada meni bas i ne lici na eko, bar kad uporedim sa onom na vratima...mad nije lose i lepo se uklopilo u enterijer...

Ostalo je jos da centralnu konzolu i sve (bar vecinu) delova u unutrasnjosti obojim u crnu boju i da malo bolje zategnem prednje presvlake uz sediste...

Evo i par slika "skoro" gotovog posla

I sad mi ovo mozda dodje kao neka vrsta izgovora sto sam imao par propusta, ali ja sam ovo sve prvi put radio i prezadovoljan sam Sledeci put kad se usudim na ovakve poduhvate, bar cu imati nekog iskustva i uradicu bar za nijansu bolje Mozda sam mogao malo bolje da zategnem kozu kad sam kacio na plocu, al moze da prodje...

To je za sada to...kad bude novosti, bice slika i teksta

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Bogami lepo izgleda! Svaka cast na ulozenom trudu i pomoci kolega iz OPCS-a. Jos jedan kadett-ic u klubu i to jako lep i ocuvan! Al' se mnozimo!!!
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ĆOMI
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2006
          • 1705
          • Braće Jerković,Vozd
          • Stilo JTD 16V

Pozdrav,dobrodosao na forum OPCS-a!

Super ti je Kadet,jedino mi se ne svidja to sto je automatik.
          I ja sam farbao moju centralnu konzolu i kasetu u mat crno,mnogo lepse izgleda,odradi to sto pre.
          Svaka cast na dosadasnjem trudu,samo tako nastavi!
          Ako zatreba neka pomoc oko Kadeta,tu sam,moj sam rasturao i sklapao uzduz i popreko,tako da sam ih "doktorirao"!

Srecno sa daljim radovima!
          OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Ganjabanshee
            CBC Član
            • 12.10.2007
            • 15
            • Beograd CHB

Welcome welcome.....opasan kadett ....shta reci sem da si stvarno brooka napimpov'o kolica,opako nema shta.
            K'o shto reche chovek...sve je fenomenalno samo automatski menjach napolje....ish ish fuj kakano :x LOL To bi bio moj prvi zahvat da se pitam.....al' kako god,sto ljudi sto cudi.

Taj rad.
            Corsa A GSi 1.6 (1989)

Don't drink and drive......
            Allwayz smoke 'n fly !

Comment

• Marcus
              CBC Senator XXL
              • 19.10.2007
              • 631
              • Novi Beograd - B62

Hvala na dobrodoslici i na buducoj pomoci

A to za automatik...pa da nisam imao njega, mozda ni ja ne bi voleo automatike...ali posle 2,5 godine voznje, svaki sledeci auto koji kupim ce biti automatik...mozda malo i navika, a mozda i moje shvatanje da je to bolji menjac... Al naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, s tim sto smatram da su nasi ljudi puni predrasuda kad je ovaj menjac u pitanju

Comment

• Ganjabanshee
                CBC Član
                • 12.10.2007
                • 15
                • Beograd CHB

Ma jooook,nije taj fazon uopshte....mislim za nashe guzve i kolapse saobracaja sigurno je manje cimanje sa automatikom i to....ali ako hocesh k'o chovek da uzivash u menjanju brzina kad ti zelish i kad hocesh tipa vishe neku sportsku varijantu kola sigurno ne uzimash automatik,na to sam mislio.
                Pretpostavljam da bi gomila likova isto mogla da kaze uuu brate karavan je zakon,a meni je karavan neshto najogavnije shto postoji na ovoj planeti ......taj neki rad.
                A ja iskreno.....nikad nisam ni probao da drajvam neki automatik....samo cenim da bi me jako smorilo shto ne menjam ja brzine.
                Corsa A GSi 1.6 (1989)

Allwayz smoke 'n fly !

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Kao sto si i sam rekao "sto ljudi sto cudi" Ja postujem svacije misljenje...

Ali ono sto se desava, a ne znam koliko ljudi to primecuju, jeste da mnogi traze resenje da se kvacilo izbaci iz upotrebe...mislim na ono klasicno kvacilo...

I da ne idem sad u neki off van svoje garaze, a ka menjacima....na nekim novijim automobilima je bukvalno ne moguce staviti manuelni menjac na npr. 4500ccm ili oko te cifre...zato je jedan Mercedes razvio 7gtronic da bi iskoristili punu snagu svojih motora... I dosta sportskih verzija novih mecki, bmw-ova i jacih marki su upravo automatici ( u vecini slucajeva)... Tako da odlicna brzina i ubrzanje + automatik na novijim automobilima nisu vise san, nego su postali stvarnost... Jer ono sto danasnji automatici pruzaju, nisu ni blizu onih krseva iz 70ih i 80ih...ovo je sada veoma sofisticiranija tehnologija koja ti pruza mogucnost da osetis punu snagu motora...i da ti ne bude zao sto ne menjas brzine

Comment

• Ganjabanshee
                    CBC Član
                    • 12.10.2007
                    • 15
                    • Beograd CHB

al' brate shaltanje brzina ???
                    Corsa A GSi 1.6 (1989)

Allwayz smoke 'n fly !

Comment

• mlst
                      CBC Član
                      • 03.10.2007
                      • 22
                      • Nis

Pa vi ste svi moji idoli ... znaci exxxxxxxxtra ostao sam bez texta ////

Joj sredicu ja ovu moju ...

Comment

• Tikica
                        CBC Senator
                        • 27.06.2007
                        • 220
                        • Nbg blokovi

welcome
                        ocekujemo te na okupljanjima
                        A u Suzi uvek ludo...
                        Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

VRH BRATE !!! (... i sad ...ono ... ruke iznad glave...)
                          Dopada mi se .
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• driverGSI
                            CBC Senator
                            • 31.07.2007
                            • 252
                            • NISHCITY

sta reci nego uzasno lepo
                            svaka cast
                            pogotovo enterijer u 2 boje samo sto sam ja vise za crno crvenu varijantu

Comment

• Marcus
                              CBC Senator XXL
                              • 19.10.2007
                              • 631
                              • Novi Beograd - B62

Hvla svima jos jednom, trudim se da auto pocne da lici na nesto...

@tikica dosao bih ja i na onaj prosli, ali sam imao neke obaveze tokom celog dana...

@driverGsi Mozda se jednog dana auto prefarba u crno (ali o tome trenutno i ne razmisljam), pa bi onda ova kombinacija boja imala lepsi efekat...Za sada ostaje ovakav kakav i jeste

Comment

Working...
                              X