Bome si si dao truda, svaka čast!
MX-3 KLZE
Collapse
X
-
Evo malo voznje u masini, snimano je telefonom pa nije bas neki kvalitet.
Comment
-
-
OBAVEZNO ubaci onaj ecu sto je dosao uz motor...kada ga ubacis biche ti sve jasno..nema kick-a koliko ja vidim preko 4000 ( a ni tipichne promene u zvuku motora kada vris odradi svoje)...fali mu nesto...ok ide kao zmija ,ali treba jos bolje.
ako ti nije tesko napravi fotku sada kada je motor unutra,da vidim kako izgleda.
poz
miki"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
ok ti kazes...ja moram da budem gundjalo jer znam sta to mora da radi i kako da ide.
nema kicka-ja kazem,a vi kako ocete,ili se bar po snimku ne vidi.
a to za ecu daj da vidim...daj link.
cudno mi je to sto on ima mnogo laksi zamajac od mene,ali navlachi obrtaje istom brzinom kao i ja sa stock motorom i zamajcem."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Ima, Miki. Ja nisam imao pojma šta je vris i kako radi, (ne znam ni sad šta je ali znam kako se manifestuje) ali kad sam izašao iz auta nakon što sam provezao dva kruga na parkingu, rekao sam kako je super osećaj kada mi na oko 4200 obrtaja, auto dodatno zabaci glavu unazad.
Možda se na snimku baš ne vidi, možda i nije jačine koje treba da bude (to ne znam), ali se, svakako, oseća.
MAZDA
Comment
-
-
ne postoji "brze" otvaranje VRIS solenoida,vec samo ranije ili kasnije..
kao sto vidis iz tvojih odataka je i snaga i momenat isti.
Taj ECU(kl31,kl36)ide na motor iz MX6,jer je usisna grana drugachija.Vechina koja preko radi swap-ove nema mogucnost da iskoristi jedan motor iz Xedos-a ili Eunos-a 800,tako da ima veoma MALO ljudi koji znaju razlike u motoru,usisu,i ECU.
xedos-ov motor (eunos 800),prve generacije do 1994,ima apsolutnu istu snagu kao i klze motor iz mx6-ce samo...
kod mx6-ce je sva snaga gore,zbog drugachije usisne grane,drugachijih bregastih,i drugachijeg ecu-a..
znachi krajni rezultat je isti ,samo je kod mx6 taj spic mnogo visi u obrtajima nego kod xedosa,sto je i normalno jer je sam auto tezi,pa je i komp tako prilagodjen.
isto tako bi trebao da pronadjes da svi ti swapovi koji su isli u mx3 i kojima je ubacen usis iz xedos-a ,zajedno sa kl31 ili kl36 ecu-om,nisu najsrecnije resenje.
ti imas tvojom srecom,sve preduslove da to odradis kako treba.
ako mislis da su ecu isti kod xedos-a 2,5l i tvoj od 1.8l,onda jednostavno uzmi oba i odnesi da chitanje mapa.
Gumetina je chovek sa ovog foruma,i verovatno da on to moze.
tako ces i meni zachepiti usta ako jesu isti,ako ne mozda ces moci jos koji konjic da iscupas iz motora.
ajd da vise ne pametujem,moram ja koliko vidim napraviti sticky temu o tom motorusa sve podacima,koje ja imam i posedujem.
i daj napravi malo fotki motora,i koji klip ubrzanja,da se lepo vidi ceo tacho..i da ..jel palo vec nesto na ulici kao zrtva?"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Hteo sam reci ranije otvaranje, shvatio si to sigurno jer sam rekao 500 obrtaja ranije. Sto se tice ecu-a tvoj i moj nisu isti jer tvoj radi sa maf, a moj sa vaf. Svi preporucuju vaf(je-50) i to ces naci na svim forumima. Da bih tvoj racunar korisio moram imati i maf tvoj i prepraviti kabalcic jer maf ima 3 ili 4pina, a Vaf 5 pin-ova. Nepostoji nigde sema za prepravku. Meni treb RcunR A mx-6 kl31 ili kl36 jer je on vrsi istu funkciju kao i tvoj samo sto je prilagodjen za Vaf. Ta dva dela moraju ici u paru nemoze se kombinovati(to jos niko nije uspeo). Idealno resenje za mene je da mi samo neko odradi mapu novu za moj ecu jer cu dobiti i na snazi i na potrosnji rezultate. Sto se tice kontrole motora moj racunar radi isto sto i kl-31 i kl-36, samo oni imaju druge mape. Unutra su isti.
Pokusacu ovih dana da okacim slike i neki snimak ali sam u velikoj guzvi zbog posla.
a evo ti i onaj drugi sjt
Comment
-
-
da svi preporuchuju vaf jer idu na soluciju vaf +kl31...na zalost ni ja ne znam nikog ko je preradio kablove,zato sam ti i dao moje,jer mislim da sama prerada kablova ne donosi nista.kablovi+ecu+maf,to je kombinacija.
pa samo u mapama se i razlikuju.o tome ja i pricham non stop.
nista probaj odradi drugu mapu..i da..chuvaj taj motor NEMA ih vise..
na mom novijem xedos-u su druge glave,drugi ecu,videcu koje su bregaste..uglavnom totalno detjjunirani motor.do 200 ide ok,ali posle je ko mrtav,sto sa starim xedosom uopste nije bio slucaj..
onaj ecu sto je kod tebe i ne moze sa vaf,kao i obrnuto.
na zalost i na ovom sajtu nisu potpuni podaci."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment