Kadett IDA 1.3S 85god.

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mare_Bg
    CBC Senator
    • 14.12.2007
    • 202
    • Beograd

Ako je masa, mislim da bih to primetio na naponu, ali sam svejedno proverio kablove. Jedino mi je čudno izgledao kabal koji ide sa - akumulatora na masu, ali nema nigde prekida...
    Posetio sam 3 električara, dvojica nisu ni pokušali da reše problem, a jedan se malo angažovao, ali ništa... Izgleda da ću ga voziti ovako, osim ako sam ne uspem da rešim problem.
    Za stare automobile izgleda da je najbolje biti sam svoj majstor.

Comment

• ĆOMI
      CBC Senator XXL
      • 31.08.2006
      • 1705
      • Braće Jerković,Vozd
      • Stilo JTD 16V

Potpisujem poslednju recenicu!!!
      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Mare_Bg
        CBC Senator
        • 14.12.2007
        • 202
        • Beograd

Pošto mi se juče na putu do skupa raspao zadnji lonac, danas sam zamenio oba lonca i stavio nove cevi.
        Nego mi se juče nešto poremetilo od kako sam ostao bez plina. Ler mi je nekako čudan (često pada), a čini mi se da motor šalje malo veće vibracije...

Comment

• broj 123
          CBC Senator
          • 29.08.2008
          • 221
          • srbija

prijateljuj to sto ti padaju obrtalji nije zbog toga sto alternatora slabo puni ili ako ti je slab akumulator jer ja vozim kadeta 1.3 koji je 86 godiste i radi na plin,kad god upalim svetlo,cd i jos nesto pali mi se lampica da alternetor slabo puno sto sam i meri da je tako i nikad mi nije menjao rad motora niti padali obrtalji,cak je i drug vozio kadeta kockicu 1.2 koji ja na plin kome je slabo punio alternator i nista od toga nije desavalo,zato ti vide da nije nesto drugo u pitanju!!!!

oce da se desi kad ti nestane plin ili malo vozis na benzin pa promenis na plin da se ler gas promeni jos ako si taze ugradio plin dok se membrane omeksaju i razrade ..

Comment

• Mare_Bg
            CBC Senator
            • 14.12.2007
            • 202
            • Beograd

Ne znam ni šta više da gledam... Možda je i karb u pitanju, ali u svakom slučaju sam se navikao na to (povećao sam mu ler na 1100rpm, pa kada popalim sve on padne na nekih 700rpm).
            Hvala što si pokušao da mi pomogneš, ali nemam pojma šta još da probam...

A za ovo što mi je nestao plin, verovatno je to što si ti rekao, jer mi se sada polako vraća u normalu.

Comment

• Mare_Bg
              CBC Senator
              • 14.12.2007
              • 202
              • Beograd

Evo, ubacio sam i video snimak mog problema.
              Prvo palim svetla, zatim ventilator na dvojku. Nakon ovoga više ne obara. Složićete se da ovo nije normalno. Nešto sam se razmišljao da mi možda i alarm pravi problem, zato što nije potpuno ispravan. Može li on biti u pitanju?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KY_xNFfxo9s[/youtube]

Edit - zaboravio sam da napomenem da obrtaji pomalo opadaju i kada držim gas na recimo 2000rpm.

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Starost elektro-instalacija i sl. Nista ozbiljno sto moze da smeta voznji. I kod mene se ponekad to desava dok je na leru, opadne za 50-ak rpm ali kao sto rekoh nista strasno. Samo ti nastoj da uvek imas TNG-a u rezervoaru i teraj, bitno je da te zbog toga nece nikad ostaviti na putu.
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• broj 123
                  CBC Senator
                  • 29.08.2008
                  • 221
                  • srbija

kad vozis auto na plin karburator ti je ko neka cevka kroz koju prolazi plin i nema nikakvu radnju sem leptir koji otvara i zatvara,osatli delovi su nebitni nebitno kad radi na plin!!!!

a jer isto tako padaju i obrtalji na benzin kad rad!!!

jer na benzin moze da radi i ako je losa struja,a za plin ti je najbitnija struja i vazduh!!!!

meni se dese da samo padne obrtalji kad ga mnogo razvucem i izbacim tad padnu na sekundu ali se vrate odam na normalu!!!!

Comment

• Mare_Bg
                    CBC Senator
                    • 14.12.2007
                    • 202
                    • Beograd

Ma ko ga *ebe. Pokušao sam da ga sredim i dokle god bude podnošljivo na leru, neka ga...

Edit:
                    Evo i jedne sveže sličice:

Comment

• gsmgsm
                      CBC Početnik
                      • 06.02.2008
                      • 9
                      • loznica

alternator 100000%, imao sam problem na jugu isti, zamenjen karb, regler, servo kocnica, nista od toga dok nisam alternator zamenio

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by broj 123
                        jer na benzin moze da radi i ako je losa struja,a za plin ti je najbitnija struja i vazduh!!!!
                        Struja je zajednicka stvar i za voznju na benzin i za voznju na gas, tako da je nemoguce da se normalno ponasa pri voznji na benzin a nenormalno pri voznji na plin ako je sve OK sa strujom. Da nesto ne valja oko tih stvari odrazilo bi se i na jedno i na drugo, a tacno je da je struja jako bitna za rad motora na plin.
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• broj 123
                          CBC Senator
                          • 29.08.2008
                          • 221
                          • srbija

""Struja je zajednicka stvar i za voznju na benzin i za voznju na gas, tako da je nemoguce da se normalno ponasa pri voznji na benzin a nenormalno pri voznji na plin ako je sve OK sa strujom. Da nesto ne valja oko tih stvari odrazilo bi se i na jedno i na drugo, a tacno je da je struja jako bitna za rad motora na plin."""

pa znas ne mora da znaci to sto kazes da mora da bude i jedno i drugo isto,na primer moj auto zimi na plin pali na pola kuljuc a na benzin upali jedva!!!

na plin ako je losa struja moze auto da ******** da puca a na benzin to nece da se desi i nikad nemoze da ti pukne auto ako znas na koje pucanje mislim!!!pa ti vidi

Comment

• Mare_Bg
                            CBC Senator
                            • 14.12.2007
                            • 202
                            • Beograd

Malo sam se igrao sa led diodama:

E sada instrument tabla uživo malo lepše izgleda (osvetljenija je) i ispala je otprilike kako sam hteo. Jedino mi se ne sviđa što su svetlija mesta gde su diode (ali ne kao na slici). Stavio sam samo 4 diode i namerno nisam više, zato što imam utisak da bi mi onda previše blještalo, a ovako je baš super. Sutra ću pokušati da odradim prekidače, pepeljaru i centralnu konzolu.

Comment

• P.S.Steva
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2007
                              • 955
                              • Beograd

Extra,svaka cast!!!Moraces i meni to da odradis
                              Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• Mare_Bg
                                CBC Senator
                                • 14.12.2007