'99 323s BJ-ka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: '99 323s BJ-ka

Evo nagovori moje, ni on ne brise zadnja 2 cm, a jedino mogu da ga slomijem...
    Koja je fabricka duzina za desni ?

Comment

• burazDalton
      CBC Član
      • 03.01.2008
      • 45
      • Ivanić Grad (CRO)

U biti dr. Mazdologije nije radio nikakve neobjasnjive stvari, samo sto on ima njeznije ruke za vijanje metlica brisaca, ja sam se bojao da ju ne potrgam... Stvar je sto te nove metlice nisu metalne punom duzinom, nego su na krajevima plasticne, pa vise muljaju nego sto brisu tih zadnjih centimetar ili dva, kako kod koga. Za tih zadnjih cm se nazalost nista ne moze uciniti..

Inace, tvornicka duzina metlica je 530 (525) mm lijeva i 480 (475) mm desna.

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

kod mene je ova boschova desna 450 a opet fuseri kraj ima da joj zabijem iglicu u kraj pa savijam do zeljenjog ugla
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• burazDalton
          CBC Član
          • 03.01.2008
          • 45
          • Ivanić Grad (CRO)

Eo, da i ja nabacim novost otkad nista ne napisah..

Ulica mi postala jednosmjerna, pa su jos ubacili i bocna parkirna mjesta, tako da je sad malo teze ulazenje u standardne parkinge, i cekao sam dan kad ce se desit da mi netko prasne u auto..

Nazalost ili nasrecu, prvi susjed je to napravio ulazeci ni vise ni manje nego s Opel Corsom na parking (covjek je polozio s 35 vozacki, i nazalost, los je vozac), i posljedica je razbijeni desni zmigavac, i pogreban prednji branik s te desne strane (nasrecu pa nije ulubljen)..
          Preko osiguranja smo to rijesili, s tim da je zmigavac promijenjen u ponedjeljak, a farbanje se ne isplati ni raditi, nego ce pricekati neko poliranje u privatnoj reziji i to je to. Slika nemam na kompu, niti mi se prebacuje.

Eto, bogu fala, pa nije vece zlo.

Zoom zoom!

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

E bas mi zao sto tise to desilo nabaci neke slike da pogledmo kolika je steta.Izem ti komsije a narocito te koji voze ko u luna parku. NIje za svakoga auto.

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Zato se vrtim 2 kruga oko kraja, trazim najpogodnije mesto za parkiranje...

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

garaza je najpogodnija.open space je na pomozi boze

Comment

• burazDalton
                  CBC Član
                  • 03.01.2008
                  • 45
                  • Ivanić Grad (CRO)

Prije nekoliko dana bio auto na servisu u ovlastenom.

Promjenjeno je sljedece:

1. ulje
                  2. filter ulja
                  3. antifriz
                  4. kociono ulje
                  5. disk plocice

Jos od lanjskog servisa imam napomenu da je ispusna grana probusena, mala rupica na spoju u jednu cijev (najvjerojatnije), s tim da je potrosnja normalna (vjerojatno sto pokrov stiti granu, tj. stiti sve oko grane) jer ocito vuce malo ili nimalo fals zraka.. Lambda sonda je u redu, velim, potrosnja je normalna.
                  E sad, konacno je ustanovljeno da ono sto mi lupka nakon prelaska vecih neravnina nisu ni spone, niti zadnji selen na vilici na vozackoj strani, vec prednji nosac motora (prolazi ispod grane) i da je on sigurni uzrok puknuca grana, posto masina radi pri svakom dodavanju gasa, vise nije staticno, i eto..

Nakon odmora na Jadranu bit ce sanacija toga, i sad trebam vidjeti ocu li se zezati s repariranim nosacem motora, ili cu u ovlastenom ugraditi novi, te ce ispusna konacno biti skinuta i zavarena (aluminijska je, nije gusnata - cisto za informaciju).

Kad god je s Mazdom nesto bilo, bila je u voznom stanju, i skidam japancima kapu zbog toga, ali da su auti nekada bili kvalitetniji, vjerujem da i to stoji.. Stoga me ponekad ljuti sto Mazda sto je starija, sve vise sitnica ima koje se na nekadasnjim autima nisu nikad desavale..

Bez obzira sto vozim Mazdu, sjetim se tugom Skale 55 iz '88, koja je (na srecu moje cijele obitelji napravljena u nekoj smjeni u koju su svi dosli normalni, te je bila nepoderiva) isla i isla i isla, i jedino sto je s njom bilo je da se razvodna kapa znala zalijati pa je znao auto trokirati.. A tad smo sanjali voziti Mazdu.. bome, zapitam se sad, auti su sve losiji, pa cak i japanski...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Elektronika, pa ekonomija... Tako ti je sa automobilima

Po onome sto mi je Gox rekao dodje ti ista cena da uradis nosac motora (kod tog nekog njegovog) koji ga napravi bolje nego fabrika (navodno) ili narucio od tntweb-a (posto je u ovlascenom servisu oko 20-30% veca cena).

Comment

• burazDalton
                      CBC Član
                      • 03.01.2008
                      • 45
                      • Ivanić Grad (CRO)

Problem je u tome sto u Mazdinim ovlastenim servisima prodaju samo nosace motora, bilo gdje drugdje gdje sam zvao, nemaju uopce zamjenske selen blokove za nosace motora.. A nemaju ni zamjenske nosace motora. Nazalost, samo je taj jedan lik u okolici kod kojeg to Gox nosi, a sad, i on mora kemijati s tom gumom i peci ju po predlosku.. tako da u globalu nemam nikakvu garanciju za reparirani nosac motora. Jedan sugradjanin je mjenjao kod tog lika, i nije uopce zadovoljan, ponovno mu lupa nakon manje od godine dana.. Tako da se odustalo od te ideje repariranog i otislo se na servis, uzelo se novi nosac i jbtga.. nadat se da ce potrajat preko nekoliko godina..

Usput je na jucerasnjem servisu skinuta, povarena i vracena ispusna grana, ociscen hladnjak te klima sad hladi bas brutalno, te je napravljena reglaza ventila... Do iduce godine i redovnog mijenjanja ulja ne zelim vise cut da nesto ne radi kako spada i drzim fige da sve bude b.o. .. jer se para nema...

Drzite i vi fige

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

A ti igraj loto pa kada te opekne imaces za rezervne delove
                        Reci mi kako si cistio hladnjak? jeli samo ciscenje hladnjak od necistoca ili je menjana tecnosti i ostalo sto ide?

Comment

Working...
                        X