Bolje sto si uzeo MPS nego RX-8, nije toliko atraktivan, ali te nece boleti glava, niti ce neko za deset godina da vadi Wankel, jer nema para i ne moze da ga popravi i da ubaci TDI u njega..
Ujedno, ovo je veca serija motora, 3 MPS, 6 MPS, CX-7, odmah znaci i jeftiniji delovi, nego da je samo za taj model napravljena..
Jedino mislim da je crna gusi boja, iovako je diskretna, imamo mi jednu crnu u NS, i bas sam je zagledao, jedva prepoznas da je MPS..Ima i jedna, sa spojlerima od MPS, ali nije, vec je 2.0, decko doplatio za branike..
Crvena joj stoji babarogasto, ali to je vec ukus, auto je bruka..
Slazem se da mu crvena lijepo stoji ali jbga crvenu mazdu sam uzeo u trecem mjesecu 2007, pa kad sam uzimo MPs-a onda aj reko da promjenim da uzemem crnu, mada je bila na lageru i crvena.
Sad sam prosao pored prve Mazde 3 MPS u Novom Sadu, i rekoh, da li da stanem, da se slikamo, rekoh, ajde zurim, sledeci put, u mom je komsiluku, nahvatacu je...
Neku noc sam se poganjo s jaranom ja s Mps on s M5 2007 god. 508 ks + uradjen tuning pa auto ima 600+ ks. Ustaru mu ne mogu nista ja slajdram a on se ispali ko metak nit slajdra nit sta sl. odma me ostavi 5 duzina. i tako me je sibno 4 puta al se desilo cudo i ja krenem kako Bog zapovjeda i uzmem ga za 2 duzine na relaciji nekih 500 m. Imam klip ali u 3gp formatu pa ne mogu ga dignut na youtube ali cim ga konvertujem dignucu snimak
Ma suti ludilo je bilo, mada ono da budemo iskreni nemam niakke sanse s njim posto ja dok slajdram on ode... ali lijepo je i na trenutak bit ispred njega
kao prvo..sa tim autom se ne krece iz mesta jer je prva i druga ogranicena preko elektronike(ecu)i motor ne isporucuje svu snagu(prvom oko 60%,druga oko 70%)sve zbog tog "slajdaranja"...
3-ka mps ide kako treba tek od trece...inace poteraj se sa njim od 80kmh pa na dalje...
Mazda 3 MPS ima bolje medjuubrzanje (80-120) nego neki veoma poznati i skupi auti koji pocinju na slovo"P"...ne zelim da ti popujem ali takav auto i treba da znas da vozis i sta da sipas u njega
kao drugo...benzin koji ti verovatno sipas ni u kojoj meri nece ti pokazati mogucnosti tog motora.verovatno 95 oktana sipas(toliko pise )ili 98oktana...sa 95 oktana benzinom ECU ima posebno podesavanje gde skida pritisak na turbini radi prevencija Knock-a,i samim tim ti vozis opet na nekih 70% iskoriscenosti tog motora.
ako imas gde da sipas ShellVpower ili OMV 1oo,sipaj pa vidi razliku,ako je to jos uvek to gorivo i ako nije "razblazeno".
inace posedujes jako zanimljiv auto
pazi na njega
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Comment