moj ljubimac w124 300e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nesa.bgd
    CBC Član
    • 20.01.2008
    • 13
    • Beograd

moj ljubimac w124 300e

da predstavim mog ljubimca u pitanju je w124 300e 1988 god, sa predjenih 280.000 km . podatci po WIN-u :

VIN WDB1240301A767345
    Model 300 E
    Chassis 1240301A767345
    Engine 103983 12 121042
    Transmission 722320 03 099565
    Order 0 8 219 01724
    Approx. year 1988
    Dealer Hamburg branch (219)
    Interior leather black / anthracite (271)
    Paint
    904 midnight (dark) blue (T) (с 01.01.1968)
    Options
    211 automatic limited slip differential (ASD) (с 01.07.1984)
    rear axle with automatic limited slip differential (ASD)
    240 outside temperature indicator (с 01.03.1982)
    260 elimination of model designation on rear lid (с 01.05.1968)
    280 steering wheel (400 mm dia.) and gearshift lever in leather trim; on W202 390 mm dia. (с 01.05.1984)
    412 electric sliding roof with tilting device (с 01.07.1983)
    420 automatic transmission, floor shift (с 01.01.1963)
    430 headrests in the rear (с 01.01.1977)
    506 outside rear view mirror, left and right, heated (electrically adjustable on the right) (l.h.d.) (с 01.10.1983 по 31.03.1989)
    outside rear view mirror, right, convex, taxi export version
    534 antenna, mechanically operated, without radio set (с 01.01.1963 по 30.11.1990)
    550 trailer coupling (с 01.03.1965)
    563 front seats, left and right, reinforced (с 01.04.1970)
    570 folding armrest front w202/210 stowage box front with armrest (с 01.04.1970)
    front folding armrest w202 - housing at front with armrest
    591 heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane, (single-sheet safety glass), Germany
    green heat-insulating glass all round, heated rear window, single pane safety glass - Germany (с 01.01.1972)
    600 headlamp wiper/washer (с 01.08.1971)
    620 emission control system
    vehicles with catalyst technique (с 01.03.1985)
    873 seat heater for left and right front seats (с 01.02.1984)

• Djux
    CBC Veteran
    • 10.08.2007
    • 133
    • Zemun

A....poznata masina Salu n stranu video sam uzivo auto, prilicno je dobar. Jos kad se setim zvuka motora Samo da se resi taj problem sa automatikom i eventualno izlakira ono krilo u orig. boju. Inace je perfektan auto,stvarno verdi uloziti to malo u njega.

E....eno ga u pozadini i jedan moj ljubimac

Comment

Lep auto. Svidja mi se. Lepa boja 904 kao moja. Business.

Fabricka kuka to je retka oprema pri fabrickoj ugradnji

Lajsne ste stavljali naknadno ako je '88 i kvake. Ja bih mu stavio i branike od novog tipa (sa hromom iznad)

Samo ova antena kao Yugo Tempo napred na krovu je

Comment

• Durango
        CBC Senator XXL
        • 01.02.2006
        • 590
        • Zemun, Srbija

Iako su slike losijeg kvaliteta, vidi se da je zategnuta kao gudalo.
        Imao sam priliku da se vozim u jednom kupeu sa ovim motorom i nisam bio odusevljen performansama. Ocekivao sam vise od sestaka sa 3 hiljade kubika. Mozda je ovoj motor bio los pa nije isla kako treba.
        Kakav je tvoj utisak u odnosu na 200E ako si vozio?
        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• nesa.bgd
          CBC Član
          • 20.01.2008
          • 13
          • Beograd

shaq u potpunosti se slazem sa tobom oko antene razmisljao sam sta da uradim sa rupom kada skinem antenu , glupo mi je da gitujem i farbam krov zbog te rupe a nisam nigde nasao neki lep poklopac za te rupe a mislim da bi i voda ulazula. ako imas neki pred;og slobodno reci.

Durango razlika je kao dan i noc (naravno kada mi je automatski menjac bio o.k. ta ubranja izmedje dva coska sa kickdown-om lepila su za sediste. Uskoro cu srediti menjac pa na nekom meetu mozes i da probas

Comment

Nebrini se, tvoj nije metalik kao ni moj, a i da jeste radi se 'uspricavanje' tog dela izasla je hemija odavno koja to odradjuje na metaliku.

Ko ti kaze da mora da farba ceo deo, znaj da te laze...

Znaci obavezno zavaris rupu, obrusis i zastitis temeljnom i kobitom iznutra, spolja se izbrusi, izgituje i ofarba samo taj deo oko rupe. Posle dan dva se ispolira i nista se ne primeti razlika tog laka i starog okolo

Svaki dan sam sa dobrim farbarima pa znam sve kako se radi

Toliko je prosto da bi mogao da uradis sam sprejom. U NS par farbara ti pune nijansu koju hoces u sprej, sigurno ima i u BG da ti ubace origigi 904ku

Comment

• Djux
              CBC Veteran
              • 10.08.2007
              • 133
              • Zemun

Nesho jel tebi menjan volan? Nesto mi se ne slaze...
              hmm jel ono nesto pretapacirano preko vozacevog sedista,na levoj strani naslanjaca?

Usput evo jedan oglas: stranac 300E mozda ti bude od koristi:
              http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=40346

Comment

• nesa.bgd
                CBC Član
                • 20.01.2008
                • 13
                • Beograd

Sta nije u redu sa volanom ?

To sto vidis na sedistu je deo pojasa , sva sedista su o.k.

A sto se tice onog stranca nas narod kaze ne kolji vola zbog kilo mesa sta bih ja radio sa kompletnim autom ? meni treba menjac, mozda bih nekom brzo uvalio felne ali sta sa ostatkom ? verujem da bi se dugo povlacilo po nekim oglasima obzirom da motor 300e nije bas popularan u ovim krajevima a limarije ima na dosta mesta vrlo povoljno.

Comment

• Djux
                  CBC Veteran
                  • 10.08.2007
                  • 133
                  • Zemun

Mislio sam na volan jer gore u popisu pise da je kozni,samo ne znam da li se mislilo da je samo rucica menjaca kozna. Vidim da ima onaj rub po sredini sto obicne gumene nemaju.
                  Dobroovo sto kazes je tacno nema sta...pogotvo sto ti treba konkretan deo, ali generalno ovi stranci mogu biti odlican izvor delova...naravno za one koji treba da sredjuju vise stvari.

Comment

• dr.benz
                    CBC Član
                    • 06.01.2008
                    • 73
                    • beograd

Po gore navedenoj opremi (VIN dekoder tako kaze) volan je fabricki bio kozni kao i rucica menjaca (kod 280),a i sedista su bila kozna,crna (kod 271). Meni ono na sedistu-levom- izgleda kao da je krpljeno, al* nema veze,vazno je da je cisto Jel si ti menjao enterijer,i jel ti i ova nova sedista imaju grejace,ili su ti samo prekidaci ostali?
                    Generalno fin auto,samo da mu stavis niklovane lajsne na branike i da prebacis brisac na levu stranu!
                    Posto vidim da vozis na benzin(pohvalno), zanima me koliko ti auto trosi po gradu, cisto da uporedim sa nekim mojim iskustvima sa tim 103 motorima?

Comment

• nesa.bgd
                      CBC Član
                      • 20.01.2008
                      • 13
                      • Beograd

auto sam kupio sa ovakvim enterijerom nista nisam manjao(mada je neko ocigledno zamenio kozna sedista pa je od koze ostalo samo zadnji nasloni za glavu i rucica menjaca) a siroku lajsnu i brave sam ja zamenio (imao sam srece da natrcim na istu boju lajsni sa bojon auta) dodatne niklovane lajsne stavljam cim natrcim na njih. plin nece NIKAD biti ugradjen u ovaj automobil a sto se tice potrosnje ona je u gradu oko 15 litara benzina mada zna nekad da bude i 17 litara benzina (zima ili cesca stani kreni voznja ). Sto se tice otvorenog puta a cesto putujem sa njim autoputem 130-150 km/h potrosnja je 12 litara, voznja 90 potrosnja 10 litara.

Comment

• nesa.bgd
                        CBC Član
                        • 20.01.2008
                        • 13
                        • Beograd

jos da dodam ja sam prebacio brisac na drugu stranu obzirom da mi se desilo da je jedanput zaglavio u krajnje levom polozaju i da nisam uspeo da ga odglavim dok nisam rasturio sav oklop oko motora brisaca (makaze su ostale u takvom polozaju da nije bilo sanse da ih pokrene motor vec sam to morao da odradim rucno) a napolju je naravno lila kisa pa sam morao nekih 5-10 km da vozim bez brisaca. predpostavljam da je problem u mikro prekidacu u motoru brisaca koji se iskluci u nezgodnom trenutku zbog otpora koje prave makaze mada je sve to lepo podmazano i nema nekog velikog otpora(ni skakavac ni makaze) mada neki ljudi kazu da im je to fabricka mana obzirom da je Mercedes prvi uspeo sa ovim tipom brisaca da postigne 85% cisccenja prednjeg stakla.

Comment

• Durango
                          CBC Senator XXL
                          • 01.02.2006
                          • 590
                          • Zemun, Srbija

Ovo sam nasao u halo oglasima:

ALUFELNE Ronal 16, 4 kom, za Mercedes, sa 2 GoodYear gume 205/55x16 i 4 Pirelli gume 195/45x16. nesa.bgd@gmail.com 063/823-5368

Posto mi je mail adresa identicna tvom nick-u, pomislih da ih ti mozda prodajes. Ako je tako, da li imas neku sliku da postavis, da vidimo kako izgledaju?
                          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• nesa.bgd
                            CBC Član
                            • 20.01.2008
                            • 13
                            • Beograd

moj oglas felne i 4 kom guma pirelli 195/45zr16 dobio u nekoj zameni naleze se i u podforumu oglasi .

Comment

• vaskemica
                              CBC Veteran
                              • 22.01.2008
                              • 108
                              • Srbija,Kragujevac

Super je auto,sve pohvale.Slike su vidim sa prvog okupljanja.Sledeće neću propustiti sigurno.
                              Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

Working...
                              X