Fiat Bravo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Topuz
    CBC Član
    • 04.12.2007
    • 59
    • Beograd

Fiat Bravo

Eto, kao sto sam i obecao, kacim slike novog mezimca. U pitanju je Fiat Bravo, 1.6 16V, '98god, nesto malo preko 180000 predjenih km, ima klimu, metalnu usisnu granu i plin. Ovo je stanje u kom je kupljen, nije cak ni opran, jos uvek nista nije dirano (sto ne znaci da nece biti ). Placen je 3500e.

Neke stvarcice koje bi trebale da se srede u skorije vreme: zadnji brisac zakacuje spojler i sav je izlomljen (ali motor brisaca radi srecom), treba uraditi dubinsko pranje, zameniti rezonator posto je pukao, naci onu sipku sto drzi haubu negde na otpadu. Razmatraju se i vise gume napred posto je mnogo nizak, strecam se svaki put kad nailazi na ivicnjak.
    Od stvarcica koje se ticu stylinga i detalja, skidam ime sa gepeka, farbam retrovizore u belo (mozda i lajsne), skidam UZASNE presvlake iz unutrasnjosti (plamenovi na njima vezeni na imitaciji koze u crveno crnoj kombinaciji, brr), i to bi bilo to za pocetak. Stvarno nikakvih obaveznih ulaganja nema.

Evo slicica:

• neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...lepo izgleda...

A, jel mu prednje i zadnje gume sada nisu istog profila ? Izgleda da nisu...
    Retrovizore je ok ofarbati, ali lajsne na belom autu ipak treba da ostanu crne...da ima neki kontrast...
    Ima tema o jednom belom Saxo-u, gde je ista dilema bila...i nije bas ispalo ok...
    A, sta ti sada drzi haubu ako ti treba sipka...Koliko se vidi na jednoj slici, neka sipka ima...

I, gde je ovo slikano ?
    Nesto mi poznat kraj...

Comment

• Topuz
      CBC Član
      • 04.12.2007
      • 59
      • Beograd

Napred su trenutno 185/55 a nazad 195/65
      U pravu si za lajsne, zato i ne volim da se zalecem dok ne cujem necije iskustvo ili slican mod.
      Sada ima neka sipka koja nije njegova cisto da ima nesto, rodim tele svaki put dok je namestim da stoji
      A slikano je na vrh Mirijeva, iznad okretnice 27E.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...neverovatno koliko kraj podseca na vidik sa Banjice prema Kanarevom brdu...

To za gume ti je najvaznija investicija...nisu istog profila, a nisu ni iste sirine...
        Mozes kupiti dve nove gume za 100-tinjak evra...mozda i manje...
        Ne secam se koje sam gume imao na Bravi 1.6...jedino znam da su bile 185...ne secam se za profil
        Uglavnom, fabricke su sirine 185...

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

hehe kako mi cudno bravo bele boje, nisam navikao ali dobro mu stoji !

sto se dimenzija guma tice idu fabricki 185/60/14 tako da prema tome dalje gledas za vece felne ..

ja sam na mom bravu ima 215/40/16 sto mu dodje na kraju kao te 185/60 ..

ove zadnje menjaj to je prevelika dimanzija, nije mi jasno ni kako ti ne kaci ..

1.6 najbolji izbor motora na bravu, pored JTD samo redovno odrzavaj predje taj jos toliko ako se normalno vozi i redovno odrzava !

Comment

• AlexRS
            CBC Senator
            • 27.10.2007
            • 234
            • Borca

Odlican Bravisa! Ja na mom imam 185/65/14 napred i 185/60/14 nazad Tigar Hitris i skroz sam zadovoljan. Ako ostavljas 14" bolje uzimaj 185/65 lepse nekako izgleda barem meni, a sa 185/60 se stalno tripujem da su mi ispumpane gume tako mi barem deluje.... Inace autic je super nije neki potrosac ali zna da povuce kad zatreba. Cene odrzavanja su isto ok, a za tu sipku ako hoces ima kod mene u kraju Fiatov Auto otpad pa mogu da te uputim.... Pozdrav

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

pa jeste i dostupnija guma, i bolja za nase puteve, ali tad cajger laze .. da kaci ne moze, imao sam i jednu i drugu dimenziju nema kacenja ..

Comment

• Topuz
                CBC Član
                • 04.12.2007
                • 59
                • Beograd

Alex, cek, ti kazes da imas napred visu gumu nego pozadi? To mora da cudno izgleda
                I bio bih ti zahvalan ako bi mi poslao tel. ili adresu tog Fiatovog otpada, moze na PM.

Dakle, koje gume je najbolje da stavim, recimo da cu sve 4 da menjam?

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

Fiat Bravo

Lep vocic,da ga vozis u zdravlju.Sto se guma tice najbojle su fabricke dimenzije.Samo tako ces sacuvati udobnost i tihu voznju,a i trap.Gume su lepe cak i fabricki,ne bi dobio mnogo na estetici koliko bi izgubio na funkcionalnosti.Ja sam pre desetak dana pazario 1.2 16v i jedino sto bih mu dodao su hromirani obruci na crhu celicnu felnu.Unutra sam morao da preskupo platim masku za radio (2400) ,na sve ostalo nemam primedbu.Uradi servis,ofarbaj retrovizore i puna kapa za pocetak.Srecno.
                  I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• bozam
                    CBC Član
                    • 12.09.2005
                    • 39
                    • NS

Topuz ja tu nebi ništa diro. Ok za gume i retrovizore ovako stvarno izgleda extra auto. Malo zatamniš stakla i neke lepe felnice i da vidiš kako će raja da se okreće za autom

Comment

• AlexRS
                      CBC Senator
                      • 27.10.2007
                      • 234
                      • Borca

Pa u pravu si cudno izgleda ali sta je tu je.... Kad sam uzeo auto menjao sam prednje gume i stavio 185/60, to je bilo zimus. Medjutim kazem ti stalno sam imao trip kao da su uzduvane kad je pogledam sa strane, odem kod vulkanizera proverim sve je u redu.... Pa sam sad pred novu godinu odlicio da zamenim i zadnje jer su bile dibidus, pa sam ove 185/60 bacio nazad a napred uzeo 185/65 i mnogo mi je bolji osecaj sa 65 - com nekako mi je meksi auto na rupama.... neznam....
                      E da kad budes radio servis zameni termostat i stalno pazi na nivo rashladne tecnosti jer ne daj boze da prokuva jednom ode glava, to se meni licno desilo na mom a i posle sam cuo da je Fiat slab na te visoke temperature...
                      A za telefon cu da vidim pa ti salje na PM

Comment

• Topuz
                        CBC Član
                        • 04.12.2007
                        • 59
                        • Beograd

Samo da javim, zamenjene su sve cetiri gume i stavljene 185/60 R14 Michelin napred, a pozadi neke zimske isto 185/60, pojma nemam koje. Polovne uzete, dali vulkanizeru stare i doplatili 50e za ove.

Medjutim, danas smo malkice overili prednju desnu felnu, letela je ratkapna pa ce morati i ona u skorije vreme da se menja, a i zadnja izgleda nije orginal.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...polovne felne za Bravo/a imas za oko 20-30 evra komad...Naravno, mislim na celicne
                          Ali, tesko ce ti neko prodavati samo jednu...Bar dve, a tebi izgleda i trebaju dve, tako da se poklopilo...

Comment

• Topuz
                            CBC Član
                            • 04.12.2007
                            • 59
                            • Beograd

Meni danas vulkanizer kod kog su menjane gume rece da dobija u ponedeljak felne za njega i da ce biti 1000din komad, to nesto mnogo jeftinije od ovih 20-30e
                            Nije mi bitno kako izgledaju felne, samo da su okrugle i R14 , ionako na njih idu ove ratkapne koje ih pokriju cele.

A inace, da upozorim vozace koji idu beogradskom ka slaviji, neposredno pre raskrsnice sa njegosevom iz asfalta viri "nesto" bar 5-6cm sto je meni danas ulubilo celicnu felnu i lansiralo ratkapnu. Btw, kad sam se vracao nazad, pokupio sam ratkapnu, nije joj bilo nista

-Da li neko slucajno zna na koji nacin se pomeraju elektricni retrovizori da li je jedan elektromoror ili dva? Meni desni nece da se mrda gore-dole a levo-desno hoce.

-Imam par pitanja i u vezi klime, jbg, nikad ranije nisam imao auto sa klimom, zapravo, nikad ranije nisam ni imao auto
                            Taster sa pahuljicom pali kompresor? A onaj pored njega, sta on radi?

-Da li ce mi za farbanje retrovizora trebati plastik prajmer i lak ili ce biti dovoljno samo par slojeva belog spreja sa sjajnim finisom?

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

...oko klime...

Taj sa pahuljicom naravno pali klimu [ kao sto si i rekao ], a onaj drugi sa slikom automobila i strelicom, je za autocirkulaciju vazduha...
                              Kada palis klimu, pritisni oba...Tako olaksavas posao klimi...
                              Ona ohladi vazduh, a onda samo taj isti vazduh [ vec dosta ohladjen ] provuce kroz filter klime, i vraca u kabinu...Tako nece stalno iznova vruc vazduh hladiti...
                              Isto kao sto u stanu kada ukljucis klimu, zatvoris prozor, da ne bi stalno ulazio topao vazduh...

To za felne...nije bas da '' samo da su okrugle i R14 ''...
                              Imas razne Fiatove 14-ce...Nisu istog oblika, i onda npr. neces moci da stavis iste radkapne kao na ostale felne...na one koje su bas sa modela Bravo/a...
                              Neces moci da ih stavis, cak ni ona plasticna veza nece pomoci...
                              Moraces da trazis radkapne koje ti pasuju na obe vrste felni...

Plus, kada ti budes prodavao auto, cim potencijalni kupac bude video da nisu fabricke felne, odmah ce da pomisli da je auto udaran, da mu je verovatno i trap pomeren i sl...Zato bolje nadji fabricke od modela Bravo/a...
                              Naravno, moraju biti bez trunke korozije na njima...

Cene od 20-30 evra sam video po oglasima...
                              Ali, te cene su bile za felne bas sa modela Bravo/a...totalno sredjene, ociscene....bukvalno kao nove

Comment

Working...
                              X