Moze li iko da mi pomogne oko sredjivanja 323f-ice...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Originally posted by CiCkObOy
    Pa sta bi, jel bi mi neko rekao neku "teoriju" kako treba razraditi motor posle generalne?
    niko jos nije stigao do generalke
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Golub.BG
      CBC Veteran
      • 04.02.2007
      • 103
      • Beograd

Originally posted by RedboX
      niko jos nije stigao do generalke

Samo je vozi opusteno nemoj da je teras u viskoke obrtaje a nemoj nikako ni da se muci, tipa 3/brzina - 30km/h, slusaj motor.

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

ako ces moje misljenje-a verovatno ga neces poslusati-od prvog kilometra gas i samo gas...sipaj prvo mineralno ulje-nikako sintetiku(kao prvo ulje koje ubacujes u motor posle generalne)koristi sistem daj gas do jedno 3500 obrtaja pa onda pusti gas i pusti da sam motor koci do jedno 1500...i tako kroz sve brzine..tako jedno 500km i imaces motor kao bombona,posle ovog tretmana ispusti ulje i siapj koje oces...e sada posto neces ovo poslusati radi kako oces
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• CiCkObOy
          CBC Član
          • 18.03.2008
          • 30
          • Beograd

miki e jesi lud lol

Headbangare2
          Aplauz iznad glave
          Ma opusteno batice, tako je i meni majstor rekao...
          Da skupimo sve na jedno mesto:
          1) rekao je da ga nikako ne gusim, takvom voznjom kao sto je rekao Golub
          2) znaci opusteno do 3-3500 obrtaja, ali da ne zadrzavam previse, tipa na autoputu da ga ganjam 3500 konstantno
          3) i tako prodjem 1k km, i onda na promenu ulja i filtera i pici kako oces (sto nikako ne mogu da docekam x)) )

4) STIGLA MAZDA JUTROS ) TAKO DA SAD UZIVAM ))) presrecan sam kako se cuje i kako radi uopste, vuce najmanje 3x bolje nego pre, i tisa je mnogo cime sam odusevljen

5) resio sam da okacim slike ljubimaca moje familije, a posto sam sad na poslu sutra cu to odraditi
          inace je to otprilike ovako:
          tetka i teca: mazda 626 '90 2.0i
          drugi tetka i teca: mazda 323 hatchback '89 1.6i
          cale: mazda 323 sedan 1.6 karburator
          ja: MAZDA 323 F(amozna) 1.6 karburator +1 konj vise x)))

i da, regovace se i moj ortak s takodje hatchback-om )
          tako da je to jos 4 nove mazdice ))

PozZzZZz braco kosooki ))))

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

Cicko da nemate vi neke akcije od mazda kompanije, mislim familijarno
            I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Golub.BG
              CBC Veteran
              • 04.02.2007
              • 103
              • Beograd

@CiCkObOy

Ocigledno nisi shvatio sta sam napisao, evo citiram samog sebe: "samo je vozi opusteno nemoj da je teras u viskoke obrtaje a nemoj nikako ni da se muci, tipa 3/brzina - 30km/h, slusaj motor." .

Gusenje motora tj. mucenje motora je pogubnije nego saltanje pri visim obtrajima posle generalke a i upsteno.
              Kad kazem visi obrtaji mislim na 4000-4500.

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

u chemu je fora onog razradjivanja motora kao sto sam napisao:
                pri davanju gasa karike se skupljaju i prave svoje mesto na zidovima cilindra,a pri oduzimanju gasa i kocenjem motorom one se sire i opet prave svoje mesto na zidu cilindra.kada se jednom motor ovako razradi svi su izgledi da ce izostati potrosnja ulja(ako je sve ostalo promenjeno),da ce imati bolju kompresiju i da ce bolje vucii biti dugotrajniji.zasto mineralno uljeotpomaze samo razradjivanje i leganje karika na svoje mesto.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• dark_rider
                  CBC Član
                  • 23.08.2007
                  • 37
                  • zagreb-dubrava(RH)

vis vis moram slusat mikija posto cu i ja stavljat motor na kojem je radena doduse polugeneralka
                  www.mazda-hr.com

Comment

• CiCkObOy
                    CBC Član
                    • 18.03.2008
                    • 30
                    • Beograd

@RedboX
                    hehehe ma pravimo mazda mafiu salim se, cista je slucajnost, jednostavno uzeli jedni tetka i teca, pa moj cale, pa ja, pa ovi tetka i teca kao ajde kad ste i vi svi, i mi cemo, pa da radimo sve kod istog majstora itd..kao laksa varijanta

@Golub
                    Skopcao sam te skroz batice, ne brini u pravu si totalno

@miki
                    Miki, majstor mi rece da ga teram slobodno do 3-3500, dok motor ne radi s lakocom, da nikako ne menjam nisko brzinu tipa, na 2000 itd, da se gusi onako..
                    E sad mi samo reci, mislis da je ok da se tera tako, ali i da kocim motorom, ili si te 2 varijante naveo odvojeno jednu od druge? Cini mi se da si hteo da kazes da treba terati normalno da razradim motor ljudski, ali i da takodje kocim motorom, da bi i "taj deo rada motora" razradio..
                    Jesam li te dobro razumeo?

Hvala svima
                    P.S. Mislim da je pocela da guzva asfalt odusevljen sam vucom

Comment

• Golub.BG
                      CBC Veteran
                      • 04.02.2007
                      • 103
                      • Beograd

Mislim da ces tek da se odusevis kako vuce, kada se karike i stubline naviknu jedno na drugo .
                      Meni je Pasat posto sam mu uradio generalku poceo da ide kako valje tek posle jedno 1000-1500km. Doduse dizel i taman sto se razradio ukradu mi ga

Koliko si presao od generalke?

Comment

• CiCkObOy
                        CBC Član
                        • 18.03.2008
                        • 30
                        • Beograd

aaaaa bre golube
                        moje saucesce
                        koji maler...

Pa..sto se tice mog mazdilaka, resetovao sam mu sat, tako da je sad na extremnih 120-130km hehehehe
                        imao sam nenormalnu zelju da kad uradim generalku stavim sve na "default"

Na benzin sam stvarno odusevljen kako vuce, i na plin vuce skroz super, mada malko slabije nego na corbicu ..standardno..sad bas merim kolko trosi po gradu...tako da cu da vidim za oko 70ak km..

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

prva gas do 3500 obrtaja,pusti gas pusti motor da sam zakochi do nekih 1500,onda saltaj u drugu,gas do 3500 opet pustis gas da motor uspori sam do 1500 pa u vecu brzinu i tako...znaci vozis ko slogiran nekih 500km,a posle vozis ko chovek okolini ce to biti smesno ali tebe glava nece kasnije boleti

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                          X