Audi - A6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maglev
    CBC Član
    • 02.04.2008
    • 27
    • Josefstadt

Audi - A6

u potrazi za dobrim temama o autima ,naisao sam na ovaj forum, pa posle nekoliko sati citanja, evo da i ja predstavim svoju limo!

kao sto stoji u Naslovu , to je Audi A6 iz dec.2000.god.! kupljen kao skoro pa nov,i kod mene je vec 6 godina! motor je 1,9 TDI ...namjerno izabran bas taj motor! dosad ,osim redovnih servisa ,vecih kvarova nije bilo! da kucnem u drvo! nadam se da ih ubuduce nece ni biti!

ako ima kakvih pitanja, slobodno pitajte!
    http://youtube.com/watch?v=weWmTldrOyo
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

a što 1.9tdi.

suviše mali motor zaa taj auto.
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• maglev
      CBC Član
      • 02.04.2008
      • 27
      • Josefstadt

pre nego sto ti odgovorim....reci mi molim te da li si vozio taj auto sa bas tim motorom, i koliko si kilometara si ga vozio!?

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

konkretno a6 nisam.

vozim fabiju sa istim tim motorom. fabiju kupio novu i sada je negde na oko 130k km.
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

slazem se sa jevticem...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Al79
            CBC Član
            • 21.02.2007
            • 33
            • Beograd

Slazem se i ja, medjutim taj motor, iako pomalo kilav i grub u odnosu na danasnje dizel motore, je pre svega dosta pouzdan, trajan i ekonomican u svakom pogledu (potrosnja, servis, delovi...).
            Ukoliko se uglavnom vozi po Autobahn-u (prepostavka u odnosu na becki 8. distrikt iz lokacije ) sasvim je dovoljan za svakodnevnu upotrebu.
            Kazes da vecih kvarova nije bilo. Sta te je onda namuclio od manjih kvarova? Imas li nesto od opreme, sta ti se konkretno dopada kod sestice, a sta ti smeta? Planiras li zamenu felni?
            Someday we'll be dead and none of this will matter...

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ovo je tacno ali isto tako sam video dosta istih koji su presli ne vise od 100k i bili u ne bas zavidnom stanju a glavni razlog je bio auto put i voznja 200km/h.

Comment

• Fiat stilo
                CBC Senator
                • 12.02.2008
                • 205
                • Beograd - Kumodraz

Mnogo mali motor za tako veliki auto............

Comment

• Al79
                  CBC Član
                  • 21.02.2007
                  • 33
                  • Beograd

Originally posted by zverko
                  ovo je tacno ali isto tako sam video dosta istih koji su presli ne vise od 100k i bili u ne bas zavidnom stanju a glavni razlog je bio auto put i voznja 200km/h.
                  Sa tim brzinskim prosekom i malo veci bi produvali...
                  Da se razumemo, uopste ne sporim da doticnom mnooogo bolje leze jace masine, ali za prosecnog vozaca, ova bazna motorizacija je taman dovoljna, ni vise ni manje od toga.
                  Meni mnogo vise smeta u konkretnom slucaju prisustvo prednjeg pogona u jednoj premium limuzini tih gabarita. Ne mora Quattro, ali da je barem RWD...
                  Someday we'll be dead and none of this will matter...

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ne zasto, A6 se savrseno ponasa na putu i sa FWD. evo neka rajmax potvrdi, on jos vozi karavan...

Comment

• maglev
                      CBC Član
                      • 02.04.2008
                      • 27
                      • Josefstadt

ovako...... pokusacu da svakome dam odgovor!

kad je auto kupovan- po savjetima momak koji rade u servisima motori 1.8T benzinac i 2,5tdi su u startu precrtani! na izbor su ostali 2.4 , 2.8 i 1.9Tdi !

probao sam sva 3 motora....i na odrenjenon dionici puta, 2.8 je trosio 17L ,a 2.4. 14L benzina! meni se to ucinilo puno,s obzirom na kilometrazu kou sam namjeravao napraviti!

na kraju sam probao 1.9 Tdi ,iako mi je on u ocetku bio zadnja opcija! i na probi je sasvim zadovoljio moje kriterijume!

dalje, ja sam DEFANZIVAN vozac, znaci vozim mirno i polako, na autoputu nikad ne vozim preko 150Km/h ! nisam neki zivcani vozac koji bi stalno preticao, uletao u makazice i meni jaci motor ne treba!

(ovom prilikom da iznesem veliku kritiku na saobracajnu NEkulturu u Srbiji)

Troskovi; troskovi za 1.9Tdi su duplo manji nego za 2.5tdi ili sestak benzinac! naci ce se neko ko ce reci suprotno, ali nek dokaze tu tvrdnju ako moze! + svi ostali troskovi, osiguranja, itd. su kod jacih motora veci!

Trajnost; kod mene je presao skoro 200.000km !a znam i za primjerke koji vrte i po 400.000 ! 2 glavna razloga za trajnost nekog auta su redovno odrzavanje, i neforsirana voznja! znaci, mjenjanje ulja u filtera na 8-10.000 km ! i ne oktretanje kazaljke obrtomjera u crveno!

moji utisci: A6 ionako nije za gradsku voznju! sa ovim motorom je malo kilav u kretanju tj. startu zbog velike mase! ali ja za gradsku voznju koristim drugi auto! A6 je na svome kad je na autocesti, na 150 km/h , i samo cujes hujanje zraka! motor se ne cuje puno! ujutro ,na hladni start brekce,ali kad se zagrije ,onda je ok,jer je izolacija dobra!

sto se tice RWD ili FWD , cinjenica je da autu ovog formata bolje lezi RWD ,ali meni FWD nikad nije smetalo,jer ionako ne vozim ofanzivno!

kod ovog auta najvise volim sto je udoban, stabilan,ulijeva ti neku dozu sigurnosti , te... napravis 500km u komadu i iza auta izadjes odmoran!

ah da , zaboravio sam kvarove! pa ovako, od kvarova sam imao crkavanje modula na fabrickom radiju , onda, klima me zadnje vrijeme zeza! i ,neki zamasnjak mi se sjebao! prednji kraj mi iskvrcan kamencicima sa nasih cesta po zimi, pa mi je i prednja sajba pukla! mislim da je to sve od nekih vanrednih "kvarova"!

zarulje, kocione obloge i ostale potrosne dijelove u to ne racunam!

Comment

• nijebitno
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2006
                        • 629
                        • Modrica

Fino autence

Ako jos nis promijenio taj zamajac (zamasnjak) uradi to na vrijeme jer moze da ti skrlja mjenjac, kvacilo i mozda jos po nesto.

Vise o tome OVDJE
                        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• GORAN 0211
                          CBC Član
                          • 30.03.2008
                          • 68
                          • feketic

dobar je
                          ide jako dobro sa 1.9tdi motorom
                          a mana im je menjac
                          NEZNAM MOZDA I NISAM U PRAVU

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

mana im je menjac
                            ovo prvi put cujem za audi pogotovo ako je 6 gang ... pa nije to saab bre da ima problematican menjac

Comment

• BGILLEGAL
                              CBC Senator XXL
                              • 22.05.2006
                              • 653
                              • Beograd

Jeftino, veliko, ne tera se u crveno, sluzi da preveze od tacke a do tacke b, ne moze da pretiche. U mom drustvu mi to zovemo AUTOBUS!

Moj ujak je kupio 2.5TDI i ne znam sta tom motoru fali pa ga svi precrtavaju? Iskreno i sa njegovih 150+ konja ( ne znam koliko tacno ima ) je trom i mrtav. Taj auto bez 2.8 nece da prica.... naravno, ako se koristi kao auto a ne kao autobus...

Comment

Working...
                              X