Dacu vam odgovore koje znam: auto je kupljen 1992 ali je proizveden nepunu godinu pre toga. Na njemu od 1. dana stoji pozadi S16 za sta ni ja nisam siguran da znaci. To sam video na mom autu i ni na jednom vise. Motor je 1.6 sa direktnim ubrizgavanjem, 8V i 75 kW (naveo sam 105 konja ali je to u stvari 101 ks (losa racunica), rekao sam da isti motori idu i na 3-ku).ETC sistem je sistem regulacije podizanja i spustanja klirensa vozila (kao kod Citroena) zavisno koliko brzo idete. Od jednog prijatenja koji radi u VW u Nemackoj sam saznao da su ovi sistemi ugradjivani i na CORRADA ali u samo nekoliko primaraka.
VW GOLF GT S16
Collapse
X
-
Na autu ne pise koliko ja vidim S16 nego 16S, to je oznaka za francusko trziste za modele sa motorom 1.8 16v KR 102kw... Verovatno je ta oznaka zato sto su stavili opremu od GTI-a. Ne znam kako se na francuskom kaze ventil, al pretpostavljam da je na slovo SAko imas originalnu servisnu knjigu ili nalepnicu u gepeku mozemo razresiti za koje trziste je radjen auto...
Comment
-
-
S16 (ventili su soupapes na francuskom) je uobicajen naziv za 16v verzije francuskih automobila za francusko i jos poneko trziste. Verovatno da se radi o najobicnijem natpisu jer taj motor nije ispod haube doticnog auta ili je jednostavno menjan motor. To se moze videti po skali obrtomera jer ako je menjan motor sigurno nije menjan obrtomer (99%). U svakom slucaju ako je auto "francuz" onda taj auto nije mogao biti kupljen u Frankfurtu. Uostalom to se vidi iz knjizice i podataka o kolima koje sigurno imas s obzirom da si prvi vlasnik.
ETC je uobicajen naziv traction control i on se nije stavljao na Golf II, koliko mi je poznato, vec tek od Golf III. Traction control nije podizanje i spustanje automobila. Nije mi poznato da se stavljao sistem za podizanje Golfa II, cak ni na onom izdignutom Golfu 4x4. I to se moze lako videti. Ako imas potenciometar u kabini onda imas neki sistem za dizanje i spustanje, ako imas dugmence on-off onda imas traction control koji je besmisleno stavljati na tako slab motor sto govori da je motor menjan, ali to znas najbolje jer si prvi vlasnik. Ak nemas nista od tih prekidaca u kabini onda...nemas nista od toga, posto to samo ne moze da radi, tj. u tim godinama nije moglo.
Comment
-
-
Originally posted by QuoterDacu vam odgovore koje znam: auto je kupljen 1992 ali je proizveden nepunu godinu pre toga. Na njemu od 1. dana stoji pozadi S16 za sta ni ja nisam siguran da znaci. To sam video na mom autu i ni na jednom vise. Motor je 1.6 sa direktnim ubrizgavanjem, 8V i 75 kW (naveo sam 105 konja ali je to u stvari 101 ks (losa racunica), rekao sam da isti motori idu i na 3-ku).ETC sistem je sistem regulacije podizanja i spustanja klirensa vozila (kao kod Citroena) zavisno koliko brzo idete. Od jednog prijatenja koji radi u VW u Nemackoj sam saznao da su ovi sistemi ugradjivani i na CORRADA ali u samo nekoliko primaraka.
Elem, sve ove nedoumice se resavaju sa 2 fotografije - jedna od tog famoznog ETC-a, sta god da mislis da on radi, a druga od samog motora...
Do tada meni je prica savrseno jasna, jos jedan G2 koji ne navodno poseban po necemu...ni prvi ni poslednji. Sorry.
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadinETC je uobicajen naziv traction control i on se nije stavljao na Golf II, koliko mi je poznato, vec tek od Golf III.
Inače je taj primerak definitivno najbolji G2 koji sam ikada video kod nas (ne skačite odmah, moje subjektivno mišljenje - nisam uopšte vw zaluđenik i pritom mislim na to kako je auto _fabrički_ dobro izgledao, bez ikakvih dodataka. Ako uspem da pronađem neku sliku, skeniraću da vidite, pošto je to bilo pre više od 10 godina), uz 'malu' manu da je po serijskom broju trebao da bude 2000-to godište ili tako nešto. A druga mana je bila da se stalno nešto kvarilo oko njega iako je kupljen sa stvarnih 40ak k km, majstori su ga redovno lešili za servis.
Comment
-
-
toliko vremena provesti u zabludi i onda...dodjes ovde...i sve bude reseno za 5min...Eto sta ti je Cannonball...
Elem,golf je extra!!Jako mi se svidja.... menjao bi ga za moju 33...
p.s-cena je slaba!!Trebao si 7 soma da trazis!!Limited edition!Znaci limitirano! i zbog toga bi trebalo makar 2 puta da bude skuplji od standardnog mk2 1,6d...Originally posted by Sheta_Junior...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Comment
-
Comment