VW GOLF GT S16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Quoter
    CBC Početnik
    • 16.04.2008
    • 9
    • Priboj

Dacu vam odgovore koje znam: auto je kupljen 1992 ali je proizveden nepunu godinu pre toga. Na njemu od 1. dana stoji pozadi S16 za sta ni ja nisam siguran da znaci. To sam video na mom autu i ni na jednom vise. Motor je 1.6 sa direktnim ubrizgavanjem, 8V i 75 kW (naveo sam 105 konja ali je to u stvari 101 ks (losa racunica), rekao sam da isti motori idu i na 3-ku).ETC sistem je sistem regulacije podizanja i spustanja klirensa vozila (kao kod Citroena) zavisno koliko brzo idete. Od jednog prijatenja koji radi u VW u Nemackoj sam saznao da su ovi sistemi ugradjivani i na CORRADA ali u samo nekoliko primaraka.

Comment

• P.S.Steva
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2007
      • 955
      • Beograd

Super autic.Jer ga stvarno prodajes za 5000e ili si oglas stavio iz sprdnje???
      Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• bojan
        CBC Senator
        • 29.08.2005
        • 232
        • novi beograd

Jesi li tacno iz priboja ili negde pored posto sam cesto tamo jer imam dosta rodbine i za ove godine ga nisam video ni jedanput a zapazio bih nesto takvo sigurno...

Comment

• gti16v
          CBC Senator XXL
          • 05.08.2007
          • 343
          • BGD
          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Na autu ne pise koliko ja vidim S16 nego 16S, to je oznaka za francusko trziste za modele sa motorom 1.8 16v KR 102kw... Verovatno je ta oznaka zato sto su stavili opremu od GTI-a. Ne znam kako se na francuskom kaze ventil, al pretpostavljam da je na slovo S Ako imas originalnu servisnu knjigu ili nalepnicu u gepeku mozemo razresiti za koje trziste je radjen auto...

Comment

• gti16v
            CBC Senator XXL
            • 05.08.2007
            • 343
            • BGD
            • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

1.8 16v za franc trziste

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

S16 (ventili su soupapes na francuskom) je uobicajen naziv za 16v verzije francuskih automobila za francusko i jos poneko trziste. Verovatno da se radi o najobicnijem natpisu jer taj motor nije ispod haube doticnog auta ili je jednostavno menjan motor. To se moze videti po skali obrtomera jer ako je menjan motor sigurno nije menjan obrtomer (99%). U svakom slucaju ako je auto "francuz" onda taj auto nije mogao biti kupljen u Frankfurtu. Uostalom to se vidi iz knjizice i podataka o kolima koje sigurno imas s obzirom da si prvi vlasnik.

ETC je uobicajen naziv traction control i on se nije stavljao na Golf II, koliko mi je poznato, vec tek od Golf III. Traction control nije podizanje i spustanje automobila. Nije mi poznato da se stavljao sistem za podizanje Golfa II, cak ni na onom izdignutom Golfu 4x4. I to se moze lako videti. Ako imas potenciometar u kabini onda imas neki sistem za dizanje i spustanje, ako imas dugmence on-off onda imas traction control koji je besmisleno stavljati na tako slab motor sto govori da je motor menjan, ali to znas najbolje jer si prvi vlasnik. Ak nemas nista od tih prekidaca u kabini onda...nemas nista od toga, posto to samo ne moze da radi, tj. u tim godinama nije moglo.

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Originally posted by Quoter
                Dacu vam odgovore koje znam: auto je kupljen 1992 ali je proizveden nepunu godinu pre toga. Na njemu od 1. dana stoji pozadi S16 za sta ni ja nisam siguran da znaci. To sam video na mom autu i ni na jednom vise. Motor je 1.6 sa direktnim ubrizgavanjem, 8V i 75 kW (naveo sam 105 konja ali je to u stvari 101 ks (losa racunica), rekao sam da isti motori idu i na 3-ku).ETC sistem je sistem regulacije podizanja i spustanja klirensa vozila (kao kod Citroena) zavisno koliko brzo idete. Od jednog prijatenja koji radi u VW u Nemackoj sam saznao da su ovi sistemi ugradjivani i na CORRADA ali u samo nekoliko primaraka.
                Ne stoji S16 nego 16S, odnosno oznaka za 16-ventilske motore francuskih proizvodjaca, konkretnije Renoa. Kako god, oznaka za 16v i tvoj motor od 8v ne idu zajedno kako god okrenes.

Elem, sve ove nedoumice se resavaju sa 2 fotografije - jedna od tog famoznog ETC-a, sta god da mislis da on radi, a druga od samog motora...

Do tada meni je prica savrseno jasna, jos jedan G2 koji ne navodno poseban po necemu...ni prvi ni poslednji. Sorry.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Bolje svaba nego francuz u svakom slucaju

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Vidi ga ovaj...

Ajd' neku pametnu, za promenu, ili makar relevantnu za temu?
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• jevtic
                      CBC Senator XXL
                      • 26.11.2006
                      • 729
                      • beograd

Takođe bi mogla i jedna slika saobraćajne da vidimo šta piše u saobraćajnoj što se snage i motora tiče.
                      ex - fabia 1.9 tdi
                      golf 2.0 tfsi

Comment

• Snejk
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2008
                        • 704
                        • BG

Originally posted by starac vujadin
                        ETC je uobicajen naziv traction control i on se nije stavljao na Golf II, koliko mi je poznato, vec tek od Golf III.
                        Drugar je imao na Golfu II G60 sa 'najfuljom' opremom i trekšn kontrol. Kako se taj sistem zvao nemam pojma, ali smo XYZ puta probali da ga potpišemo i nije išlo. Samo krene cak-cak-cak da prekida, mnogo sirovije nego današnji automobili, ali se definitivno nije 'potpisivao', ni po kiši.

Inače je taj primerak definitivno najbolji G2 koji sam ikada video kod nas (ne skačite odmah, moje subjektivno mišljenje - nisam uopšte vw zaluđenik i pritom mislim na to kako je auto _fabrički_ dobro izgledao, bez ikakvih dodataka. Ako uspem da pronađem neku sliku, skeniraću da vidite, pošto je to bilo pre više od 10 godina), uz 'malu' manu da je po serijskom broju trebao da bude 2000-to godište ili tako nešto . A druga mana je bila da se stalno nešto kvarilo oko njega iako je kupljen sa stvarnih 40ak k km, majstori su ga redovno lešili za servis.

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Dobro, saznali smo da nije S16, nego 16S (na 8v ) i još samo da saznamo da li je ETC zaista nešto značajno ili podizanje i spuštanje farova

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Jao pa to je onaj shto se hvali na oglasu??
                            5000 za golfa optimistichki nema shta

I love my

Comment

• QV lale
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2005
                              • 734
                              • Zrenjanin (klek)

toliko vremena provesti u zabludi i onda...dodjes ovde...i sve bude reseno za 5min...Eto sta ti je Cannonball...
                              Elem,golf je extra!!Jako mi se svidja.... menjao bi ga za moju 33...
                              p.s-cena je slaba!!Trebao si 7 soma da trazis!!Limited edition!Znaci limitirano! i zbog toga bi trebalo makar 2 puta da bude skuplji od standardnog mk2 1,6d...
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• dali
                                CBC Član
                                • 29.03.2008
                                • 35
                                • Nish

koliko se ja secam samo je ovaj 1,8l, 16V G60, 154 kW / 209 PS, Einspritzer (MKB 3G) LE i pravljen je u 50 komada i podeljen svim tadashnjim direktorima VW-a a od toga su samo bila tri modela izashla sa po troja vrata

Comment

Working...
                                X