sivi biser

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cameleon
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2008
    • 315
    • Obrenovac

@V-Tec

To bi bila najbolja varijanta... samo da pribavim panjice

@ TRIO_driver

Razmotricu sve opcije, ciljao sam bas na upgrade standarda, ali sto da ne i stock nekog ozbiljnijeg proizvodjaca, jer auto nije mnogo odmakao od standarda.Mozda i Brembo ima neku bolju varijantu od stock-a.

p.s.bio ubedjen da Brembo nema nista za s13

Comment

• cameleon
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2008
      • 315
      • Obrenovac

Originally posted by skyline
      mada, i kad sam probao S13, kocnice su mi delovale ok
      Pokrivili su se zadnji proslo leto, pa sam nesto u rezervi nabacio samo da odvozam do zime, prednji ne verujem da su menjani. Sada bih sva cetiri da pretresem, pa kad vec radim da nadjem najbolje resenje...

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

Originally posted by cameleon
        @V-Tec

To bi bila najbolja varijanta... samo da pribavim panjice
        u stvari, slazem se
        dicicu ja auto na panjice, ti dodji i skini, a te Brembo sto kupis, slobodno ostavi u ulazu zgrade iza vrata, nece to niko od mojih komsija dirati
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• cameleon
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2008
          • 315
          • Obrenovac

Dogovoreno!..., a za celjusti se snadji

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

ne,ne,ne kljesta se podrazumevaju
            ne bi valjda kupovao nekompletan sistem
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• cameleon
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2008
              • 315
              • Obrenovac

Originally posted by skyline
              ne,ne,ne kljesta se podrazumevaju
              ne bi valjda kupovao nekompletan sistem
              Pa "misim" ova za S14 mi bas bodu oci

Comment

• cameleon
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2008
                • 315
                • Obrenovac

Originally posted by TRIO_driver
                Originally posted by cameleon
                E sad posle mozganja, moram i vas da pitam kako bih najbolje mogao da upgrade-ujem kocnice, tj. nabacio bih set nekih ozbiljnijih diskova i plocica. Mozda imate neki predlog. Ponesto sam i nasao, ali vani preko neta, pa me zanima kako bih dosao do toga, mozda je neko po nesto i narucivao, s obzirom da mi je u Srbiji suzen izbor.
                da li ciljas na aftermarket ozbiljne proizvodjace, ali stock za tvoj auto, AP, Brembo, itd, ili hoces zamene kao Black Diamond, itd...

Prvi nisu skupi jako, ispod 10k dinara okvirno za dobru stock marku, dok ti je recimo Black Diamond za Subaru Impreza Turbo 440 evra prednji set..

Plocice slicno, svasta moze da se nadje, pitanje je koliko para ti hoces(mozes), da potrosis na svoje kocnice..

Po meni, ako nisi povecavao snagu do 60 ks, radi posao i novi stock diskovi i plocice, govorim o kvalitetu..Ukoliko je cackan motor, onda on iziskuje i istu takvu podrsku kod oslanjanja i kocnica..
                Al je mocan Black Diamond, bio sam na sajtu, mislim da vredi svaku paru, snimio sam i EBC, ne deluju lose..., "cu da nadjem nesto"

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

u sto mi nesto poznati ovi

Comment

Dao sam Black Diamond kao primer, ne radim ih vise, ali moze da se nadje nesto, sve zavisi koliko i sta kosta..

I ja bi sebi raketlu, ali nemam novaca...

Comment

• cameleon
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2008
                      • 315
                      • Obrenovac

Re: sivi biser

Dooogo se nista nije pisalo..., malo se vozilo, malo cuvalo, malo radilo...

Bilo je dosta sitnijih osvezenja, od diskova preko vitalnijih strujnih elemenata do najsitnijih sijalica enterijera i presvlacenja volana menjaca, rucice rucne u kozu...

U medjuvremenu je najvise struja zadavala probleme, prvo bobine, pa onda dizne, centralni kabal motora...,deo oko kojeg se predhodno nista nije radilo...Sve je zamenjeno...,ne bih li ostavio bilo kakve repove za sobom u nekoj blizoj buducnosti...Ocekuju se samo jos ozbiljnije iridium svecice, pa da se stavi tacka na i.........

Danas je dosta sitnica naruceno...gumica raznih, diht, ovih, onih...zabica koje su popustile, cep ulja, cep boce kocionog, mazetne amorta(prasinari) i dosta toga sto je u vezi sa gumom i plastikom...dosta elemenata za reparaciju sibera...dosta elemenata za reparaciju svih vrata (bolcnovi, biksne sarki, elemenata za utezanje mehanizma podizaca prozora)...stvari koje samo malo smanjuju nervozu u voznji, a mnogo kostaju, jer su OEM...Jednom mora i to da se prebrine...,a mozda sam i nabio strast za kupovinu i zamenu delova

Lepo sam se danas izjurcao,dzepovi su prazniji...ali je bar srce punije

Comment

• cameleon
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2008
                        • 315
                        • Obrenovac

Malo novosti...Stiglo malo delica sa americkog kontinenta...Obradovao sam se spoljnoj diht gumi sibera koji je zvizdao preko 120 km/h, a koje nije bilo u Nissan EU, pa sam je ulovio u Texasu u Nissan OEM, zatim tu su i mazetne amorta kao i svasta po nesto...

Malo sam se naljutio u vezi Denso svecica, jer je bilo price da je ne moguce kupiti original na ovim prostorima, pa sam iste pazario u predstavnistvu Denso u Californiji...Nose poreklo direktno iz Japana! U Iridium Power su izvedbi i jako popularne na SXOC-u (engleskom 200sx club-u), momci tvrde da bolje odradjuju posao na ovim masinama od NGK Iridium..., uostalom provericemo posle velikog servisa za neki dan...Hm, sa druge strane u standard verziji svecice je bolji NGK za ove masine...

Masina je na 1. specijali (odradjena bez rezerve sa OEM delovima), K&N panel, naravno bez cat-a je, a ugradjen je i manual boost controler, ali se nisam nikada igrao sa povecanjem pritiska...U planu je samo chip "Stage1" (koji ce se lepo uklopiti sa postojecim uslovima) i Nismo -short shifter ...Sa ovim diskretnijim setup-om ocekujem 220-230hp...Naravno, bice i rezultata sa DinoJet-a, pre i posle Stage-a...

I malo svezijih slicica....:

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

ohoho, lep paketic stigao
                          nisam stigao prosli put da prokomentarisem sredjivanje auta, tako da sad ispravljam gresku

bravo za ceo projekat vracanja auta u fabricko stanje i blago tuniranje

gde si uzeo chip i koliko je kostao?

i molim te islikaj mi kako si povezao boost gauge, posto i ja imam jedan u fioci i nikako da se iscimam da ga povezem

Comment

• V-Tec
                            CBC Senator XXL
                            • 30.06.2006
                            • 1615
                            • Beograd
                            • '89 Civic d16a6

@cameleon: Kad si vec kupovao u SAD, mogao si i ovako nesto da nabavis

shuto-expressway.com

Comment

• cameleon
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2008
                              • 315
                              • Obrenovac

@skyline

Nisam jos uvek dosao do chip-a, imam blaze glavobolje, jer bih ga najradije iz engleske od Horsham-a :

http://www.h-dev.co.uk/product_info.php ... 2d064a564f

dok je sa druge strane najjednostavnija solucija preko ebay-a (nemacka), ali ne znam koliko su pouzdani ovi chip-ovi:

http://cgi.ebay.de/NISSAN-180SX-200SX-S ... 1|294%3A50

Boost guage....? To mu je jos iz davnih dana kad je vozen vani...,postavicu slike instalacije...

@V-Tec

da,da...interesantna "zvizdaljka"

Ovo je bila neka brza isporuka, malo brze sam morao da reagujem..., steta sto nisam ja isao vani u nabavku...
                              Kad odputujem krajem god. ili sledece..., bice malo krupniji plen..., do tada ce stizati po nesto...

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

meni ce auto uskoro biti na prodaju, kad ko naleti, a do tada cu ga naravno voziti, pa ako ostane kod mene, razmisljam o manjem dizanju snage, tako da bi mi taj chip dobrodosao, ali otom potom

a za boost gauge, najvise me zanima gde si i kako pricvrstio crevce na usisnom sistemu, ovo ostalo nema sta da zbunjuje, mada svakako sve islikaj

Comment

Working...
                                X