My first MAZDA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DUqEY
    CBC Član
    • 17.04.2008
    • 20
    • Aleksinac

My first MAZDA

Ajde i ja da predstavim svoj auto. Mazda 323 1.3 BF 1988 god. Kupljen pre mesec dana(1.250 evra) sa 217.000 predjenih km. Slike su slikane neposredno posle kupovine, sada su sredeni rubovi i pragovi ...(290ervra) odradjen servis (130 evra) i vec je kod mene preshla +1.200 km Nemam mnogo toga da kazem, sem da sam prezadovoljan sa ovim automobilom

• Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Dobro jutro

Drago mi je da vidim da si se odmah po kupovini auta resio njegovih boljki (rubovi) i da si odmah uradio servis. To je zaista pravi tj pravilan nacin kupovanja polovnog vozila, jer onda ni u jednom trenutku ne moras da razmisljas o tome da li ces imati problema, vec mozes da sednes i bezbrizno da se vozis.

Za jednu 20o godisnjakinju i ne izgleda lose. Nas kolega Gatti ima jednu istu, ali hecbek, pa verujem da ti on moze pomoci ako budes imao kakvih pitanja o autu.

Comment

• DUqEY
      CBC Član
      • 17.04.2008
      • 20
      • Aleksinac

Hvala.
      Gattija cu sigurno konsultovati, jer nemam bash nikakvog iskustva sa mazdama. Do sad sam vozio samo francuze Citroen GS Citroen CX Peugeot 306 dodushe to su bili caletovi automobili. Ovo je moj prvi automobil. Svi su me odvracali od kupovine, jer je auto bio u ochajnom stanju. Prethodni vlasnik mu nije menjao ulje min 2 godine. Zato sada kad se auto pregreje malo mu se chuju hidro podizachi (ventili) ne znam ni ja shta, tu bi Gatti mogao da pomogne

Comment

Nisi pogresio sa izborom marke, samo nek je japanac, a iako mu taj biser od prethodnog vlasnika nije podario pravu paznju, ti to uradi, i Mazda ce te sluziti dugo i verno..

Comment

• Gatti.Gatozza
          CBC Senator XXL
          • 26.09.2006
          • 411
          • Zemun
          • Lybra 1.9 / XJ600S

He he, dobrodošao, generacijo Uradio si posao sa limarijom koji meni predstoji sad posle praznika.
          Nego,
          Zato sada kad se auto pregreje malo mu se chuju hidro podizachi (ventili) ne znam ni ja shta,...
          šta smatraš pod "kad se pregreje"?

Kakva joj je kompresija kad dve godine nije menjano ulje? Koliko je prešla za to vreme?
          MAZDA

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

dobrodosao na cannon i na mazda forum....nadam se da ces se dugo nauzivati sa Mazdom...e sad ako se jos i predstavis u ovoj temi jer su neka pravila takva-odlichno
            pravila:

i
            http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 395#483395
            i uzivaj
            pozzzzz
            miki
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• DUqEY
              CBC Član
              • 17.04.2008
              • 20
              • Aleksinac

Zdravo Gatti, bash fino shto si naisho.
              Ajde malo bolje da objasnim svoj problem. Naime kada motor dostige temperaturu (iznad radne temp) npr. kad radi u mestu, onda mu se chuju ventili, tj hidro podizachi. E sad to se deshavalo mnogo cheshce pre servisa (zamena ulja, filter ulja, vazduha, shpaner, zupchasti..) Enigma je ta shto motor radi chas fenomenalno chas se chuju ventili (kad se to desi imam osecaj kao da vozim frezu)

Shto se tiche kompresije, nisam merio tako da ne znam. Zanima me samo da li je neko imao slichan problem i da li postoji neko ulje ili aditiv koji moze otkloniti problem. Jedan mi kaze treba gusto ulje da se sipa zbog starosti mashine, drugi idu u drugu krajnost pa kazu shto redje to bolje za hidro podizache.

Comment

• Gatti.Gatozza
                CBC Senator XXL
                • 26.09.2006
                • 411
                • Zemun
                • Lybra 1.9 / XJ600S

On uopšte ne bi trebao da diže temperaturu iznad sredine. A šta se čuje, nemam pojma. Možda zna neko ko je malo bolje tehnički potkovan.
                MAZDA

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Koje ti je ulje sad unutra ?
                  Za starije masine i one koje su presle dosta kilometara se preporucuje mineralno ulje.

Ima aditiva koji ciste talog iz unutrasnjosti masine, ali su oko njih oprecna misljenja. Jedni ih preporucuju pri promeni ulja (prelazak sa sintetike na polusintetiku, mineralno ili obrnuto), dok drugi kazu da mnogo isusuju kanale, te da mogu napraviti problem...

Ja sam to sipao jednom pri promeni ulja i nisam primetio nikakve probleme kasnije, mozda ti to resi problem tj ocisti natalozeno ulje.

Comment

• DUqEY
                    CBC Član
                    • 17.04.2008
                    • 20
                    • Aleksinac

Gatti ne dize temp iznad sredine, meni je radna temp neshto malo vishe od chetvrtine. Kad kazaljka predje tu chetvrtinu onda se chuju hidropodizachi
                    (ali ne uvek-nema pravila).

Eto ne znam ni koje ulje je sipano. Imam ovde vrlo dobrog auto-mehanichara koji radi samo japance, nije jeftin, ali kvalitetno radi.
                    Odmah sam po odradjenom servisu seo u mazdicu i spichio do Budve i nazad (u jednom komadu) 1.020 km. Bash sam ponosan na svoj auto,
                    jer je bez ikakvih problema preshao toliki put. Inache na putu do C G i nazad motor je odlichno radio. Tek se sutradan, po povratku kuci manifestovao isti problem.

Kada sam kupovao auto razmishljao sam, malo cu da se provozam, a za 5-6 meseci ide na dobosh, pa i nek izgubim 100-150 evra. Prodam ga, dodam josh neki dinar i kupim neki maladji,bolji... Sad sam stvarno prezadovoljan i sa potroshnjom (6l/100) i sa performansama mazdice, bash mi je prirasla za srce, tako da ne znam shta mi je sledeci potez.

Mogu samo da pretpostavim da mu je motor zaprljan i da ce se mozda po sledecoj zameni ulja (koju cu odraditi na 5-6.000 km) otkloniti problem. Probacu i da sipam aditiv za chiscenje taloga.

U svakom sluchaju ima josh vremena, mozda se neko javi ko je imao slichan problem pa to zajedno reshimo.

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

a da ti nije vodena pumpa skiknula?

meni je isto tako poceo posle dugog puta da se cuje cudan zvuk u motoru i ispade pupica.Nije neka kinta 2800 dingera mislim.
                      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Gatti.Gatozza
                        CBC Senator XXL
                        • 26.09.2006
                        • 411
                        • Zemun
                        • Lybra 1.9 / XJ600S

Ja sam pre par nedelja menjao vodenu pumpu, dijagnostiku sam uradio ušima. Ali i rukom se na njoj mogla osetiti neka čudna vibracija.
                        MAZDA

Comment

• DUqEY
                          CBC Član
                          • 17.04.2008
                          • 20
                          • Aleksinac

Kad odradim dijagnostiku ushima, kao shto reche kolega, reko bi da nije pumpa. Cuje se u motoru kako lupka (leva strana).

Nego kako se drzi ogledalo na spoljashnjem retrovizoru naprslo je pa trebam da ga promenim. Mislim da se lepi, al ne smem jache da povuchem mozda polomim neshto.

I josh jedno pitanje. Imam felne za Nissan-a 15ice sa gumama 195/65. E sad da li je moguce iste namontirati na moj auto (videti sliku gore ) Sigurno bi povecao potroshnju???

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Ne bi trebale nesto preterano da ti povecaju potrosnju za 0.x, ne preko toga.

Po slici bih rekao da je zalepljeno, a i za taj deo kaze
                            DR MIRROR MANUAL TYPE

Toliko mogu da ti pomognem odavde, preko kompa.

Comment

• RedboX
                              CBC Senator XXL
                              • 28.11.2006
                              • 1537
                              • Novi Beograd

pumpa je kod mene sa leve strane proveri gde je tvoja
                              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

Working...
                              X