Pa nije bash da benzinaca, i to "shestaka" ima u izobilju, narochito ne u dobrom tehnichkom stanju i ochuvanih kao shto je ovaj, tako da nisam bash mogao da biram Kad sam vec "preskochio" taj hebani prag (preko 2000 ccm) shto se osiguranja (tj. poreza) tiche, uzeo bih ja i 325i (tj. 323i) bez problema. Ali jbg. kao shto rekoh, izbor benzinaca tih zapremina je jako oskudan, tako da...
Mada, i ovaj ide poprilichno doobro, i kad smo vec kod toga - vec imam par "anegdota" sa putovanja za ovih skoro 2 meseca od kako sam uzeo auto, ali da ne pravim od ove teme za predstavljanje auta neshta sasvim drugo...
BTW. Juche sam putovao do Bg i nazad. Deonica izmedju Rashke i Ushca je, najblazhe recheno, razhebana Od Rashke juzhnije je situacija recimo malo bolja u odnosu na to, ali je u svakom sluchaju katastrofalna. A imash i moju temu o mom nedavnom putu za CG i onome shto sam video i iskusio usput.
Tako da, daleko smo mi josh uvek za normalnu vozhnju i na 16"-icama, a chak i 17" je za ovu klasu vozila izbor samo ozbiljnih entuzijasta O 18"-icama necu ni da troshim rechi... Jedino shto bi time dobio na autu je chek iz servisa za zamenu prednjih aluminijumskih viljushki i ramena.
Samo je problem shto mi se cena uopshte ne bi svidela...
Malo vadim temu iz naftalina, posle 2.5god. Nije se nista novo pisalo. Jel i dalje vozis ovaj auto? Kakva su dosadasnja iskustva? Koju si km presao? Ugradio plin? Bilo nekih problema? Jel i dalje umeren potrosac kao sto si pominjao? Da li bi ponovo uzeo taj motor ili neki mozda drugi? Tipa 318i 143ks 200Nm? Ili mozda 2.5?
Kad pricamo o osetljivom prednjem trapu. Koliko je to osetljivo? Na kojoj kilometrazi se mogu ocekivati problemi? Mislim kada se koriste normalne dimenzije guma (15-16)? Koliko kostaju uopste delovi oko trapa? Vidim na vise mesta se pominje njihov remont? Koliko je to love i koliko km moze da izdrzi? Dalje, cesto si pominjao probleme sa rashladnim sistemom. Konkretno sta je tu problem? Los kvalitet creva, ekspanzione posude, pa pucaju, cure? Koliko realno kosta odrzavanje ovakvog auta? Mislim i na potrosni materijal i na eventualne probleme koje mogu sacekati kupca? Koliko su filteri, koje su cene za elemente trapa? Koliko kosta kvacilo, amortizeri? Mislim na sve strane se moze cuti da je skupo, ali me generalno interesuje koje su to cifre u pitanju. Mislim mogu eM-a da cimam oko toga kad nije u guzvi, ali pretpostavljam da si nesto i menjao na autu. Pitanje se odnosi i na Zverka, iako on vozi e36, da li je e36 nesto bitno jeftiniji za odrzavanje?
Comment