Trackmania

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madic
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 844
    • Beograd

Re: Trackmania

Za brzo skupljanje poena preporučujem mini mape.
    Kratke su i uglavnom nisu frustrirajuće.
    I obavezno gledajte da su igrači koji su trenutno na serveru približni vama po ranku,
    inače ćete dobijati smešan broj bodova. Najbolje je ići na suggested servers.

I obavezno svi online da skupljamo bodove...

Comment

• loodilo
      CBC Senator
      • 04.08.2008
      • 236
      • Beograd, Mirijevo

Ova igra postoji vec 5 godina. U prvoj verziji je bila Trackmania Nations (koji je i dan danas aktuelan), zatim su se pojavili njeni izrodi koji su bili poprilicno skupi (s obzirom da je ova igra uvek bila freeware) i danas kao poslednja verzija a ujedno i ova koju mi igramo je Trackmanianations Forever. Igram je od kad se pojavila i do pre godinu dana sam bio 1. u Srbiji i najbolji plasman u svetu mi je bilo dobro 80-to mesto. Na takmicenju koje je odrzano kod nas ESWC (Electronic Sports World Championship) koji je ujedno i sponzor igre, vazio sam za jednog od favorita za osvajanje prvog mesta koje je vodilo na put u Pariz na Grand Finale. Pored mene bilo tu dosta ljudi koje sam i licno znao i druzio se sa njima a sve nas je spojila ova veoma zanimljiva igra. Medju njima je i Milan Petrovic koji je na tom turniru osvojio prvo mesto i otisao u Pariz gde je napravio veliki uspeh zauzevsi mesto od 10-14 u svetu! Na zalost ja nisam ni igrao te kvalifikacije jer sam bio sprecen i veoma mi je zao zbog toga i dan danas. Kao sto ste i sami primetili jako su zanimljive staze, trke i sama igra. Ima vise stilova: full speed (ili ti pun gas od starta do cilja), tech (tehnicke staze gde je bitan tzv "drift"), fun staze (pune skokova, loopova, wall-ova i raznih forica) a ima i onih lucky (srecnih staza koje u su uglavnom kratke i ima neka fora da se dodje do cilja). U svojoj "karijeri" sam ovdvozao nebrojeno trka od kojih dosta zanimljivih u team modu gde se igra 5vs5 i tu ume da bude razlika izmedju prvog i petog vremena i po jedna desetinka! (to su tzv infarkt trke) Pauzirao sam dugo, i par dana pred novu godinu sam skinuo TMNF i poceo da ga igram... Moram i da pohvalim nas chuveni klan G koji broji dosta chlanova i mushkih i zenskih i jedan je od boljih na nasim prostorima chiji sam chlan i jedan od osnivacha... posetite nas sajt www.g.mcmweb.de i pitajte sve sto vas interesuje u vezi trackmanie a imamo i svoje servere u Srbiji: FinalStage i G-Fast server. Dodjite da se trkamo i druzimo!

Comment

• madic
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 844
        • Beograd

Aj pojasni malo sistem bodovanja.
        Ja koliko sam skapirao broj osvojenih bodova zavisi od ranka, ranka protivnika, ukupnog broja igrača na serveru i plasmana na kraju trke.
        Jel ima još nešto? Jel se gleda i vreme ili samo plasman u odnosu na druge?

Comment

• loodilo
          CBC Senator
          • 04.08.2008
          • 236
          • Beograd, Mirijevo

Ako je u pitanju TimeAttack trka gleda se plasman u odnosu na igrace koji imaju bolji rank od tebe (vreme ti je bitno samo za plasman jelte)... I naravno gleda se na kom mestu si zavrsio trku... Sto znaci da neces dobiti isti broj bodova ako zavrsis kao 1st ili ako zavrsis kao 2nd a ovaj ispred tebe koji je 1st ima gori plasman od tebe! U principu uzimas tako sto pobedjujes likove koji imaju bolji rank od tebe sto je i logicno... jer ako si ti recimo 2500 na svetu a ja 100.000 i ti si mene dobio... glupo bi bilo da dobijes poene od mene ali da sam ja tebe dobio, dobio bi mnogo vise poena nego da sam recimo dobio nekog ko je 50.000 na svetu... Ima neki sistem po kom oni dodeljuju tebi bodove u odnosu na ostale,pa u zavisnosti koliko je njih na serveru sve se to na kraju trke sabere i to je to.... Ako si npr dobio 4 lika koji imaju bolji rank od tebe, napravi se odnos izmedju tvog ranka i izmedju ranka svakog od njih, sabere se i to je na kraju vrednost koju ti pokaze u tabeli kad se zavrsi trka. Videcete da plasman i nije toliko bitan kad udjete u stos... bitniji su rekordi... e tu nastaje prava zabava kad vozis neku recimo najpoznatiju stazu na svetu i trudis se da tvoje ime tj nickname stoji u TOP3 rekorda na svetu pa kad neko udje na server i vidi Madic baja napravio TOP1 bole ga uvce za to koji si rank kad sabijash igricu! Ja sam toliko sabijao da su mi govorili da sam preshao igricu sa jednim zetonom imao sam podosta svetskih rekorda na veoma interesantnim stazama a pored toga sam imao i recimo dobar rank... zato sto sam vozio dan noc...

Comment

• Tihomirce
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2008
            • 443
            • Arandjelovac

Jel te , šta je ovde šta , i šta dalje da radim i kako da vas nađem ,
            slabo ja ovo kapiram

Comment

• loodilo
              CBC Senator
              • 04.08.2008
              • 236
              • Beograd, Mirijevo

E pazi ovako: Ono gore što piše LP 2431 to su ti Ladder Points ili ti tvoji ukupni poeni na svetskom ladderu, zatim pored piše da u Srbiji ima 5834 igrača i ti si 1707 (u Srbiji). Ono dole levo pored nicka (zelena slova) 704252 znači da si na toj poziciji na svetskoj rang listi. A ono desno od nicka 1044 to znači da si toliko ladder poena od ukupnih (2431) osvojio igrajuci na našim serverima tj u zemlji u kojoj si registrovan a to je u ovom slučaju Srbija. To je ukratko o slikici koju si postavio. Isto tako možeš da vidiš i koliko poena imaju recimo top10 u svetu a to je cifra oko 98.000 a i na levoj strani imaš opciju RANKINGS i klikom na to imaš tablerani pregled po nacijama a i po individuama (world ladder). Ja za sada imam recimo 47.000poena i ko zna koji sam.... zatim imaš i ranking na serveru na kom igraš, npr server G-SpeedPoint u Srbiji (Beograd) tu sam recimo 30 i neki... ali je u ovom slučaju sistem računanja rankinga drugačiji i nisam baš siguran kakav je... uglavnom što bolji plasman na što manje odigranih trka ti je bolji rank... tu je neka fora sa efikasnošću koja se računa u procentima a dobija se verovatno kao odnos odigranih partija i pozicija na kojima si završio, što znači: što više rekorda, to bolji plasman na serveru.

E a sad da bi našao nekoga sa Cannona ko igra TMN. Na tom ekranu (što si postavio sliku) klikneš na back, i kad se vratiš na prethodnu stranu, u gornjem desnom uglu ćeš videti opciju Add Friend. E sad tu ti je potrebno da znaš username onoga koga hoćeš da Add-uješ npr recimo "skijash" i kad ga adduješ on se pojavi na listi friendova i uvek ti piše da li je online ili offline i na kom je serveru ako je online, klikom na njegov nick možeš da uđeš na server gde se igra i slično.... prosto i jednostavno!

Comment

• Tihomirce
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2008
                • 443
                • Arandjelovac

Malo sam se popravio a i neko mi se ubacio na spisak

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Ja stagniram oko 100000-og mesta, sad se malo sporije napreduje...

Comment

• Semi
                    CBC Veteran
                    • 04.03.2008
                    • 192
                    • Smederevo

Dobra vma je ovo igrica Juce skinuo i instalirao i malo vozio, al nise bas lako
                    Jel moze da se vozi nesto drugo osim formulica? Pozdrav Tihomirce

Comment

• Tihomirce
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2008
                      • 443
                      • Arandjelovac

I ja bi zamenio ovu formulicu nekim autom i normalnom stazom ,
                      al ne kapiram kako .
                      Pozdrav Semi , jesi li ti ovo

Comment

• Semi
                        CBC Veteran
                        • 04.03.2008
                        • 192
                        • Smederevo

Pa, ja

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Koliko sam ja shvatio kad kupiš igru onu united, onda igraš ovo kao i do sada besplatno (nations), ali možeš nalog da povežeš i sa plaćenom (preneseš status, koliko sam shvatio) i onda imaš te aute i ostale mogućnosti.

U lokalu mi ide dobro, a one online staze su ludilo, jedva da uspem da ih pređem, a ne još i neki rank da zaradim... da li tu ima nekog pravila, ili je to tipa ja napravio nebulozu od staze i sad se vi igrajte
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• madic
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 844
                            • Beograd

Kao što sam rekao preporučujem ti da tražiš servere sa mini mapama...
                            Njih ćeš u većini slučajeva uspeti da završiš.
                            A ima i mapa koje su dosta atraktivne a nisu teške.

Comment

• Semi
                              CBC Veteran
                              • 04.03.2008
                              • 192
                              • Smederevo

Imam jedno pitanje - danas sam igrao i odjednom vise nisam video ostale takmicare(formulice)?! E sad da li sam nesto kliknuo, sta sam uradio - nemam pojma,ali mi je trulo ovako sam. Jel moze neko da mi pomogne da vratim to u normalu?!

Comment

• kilson
                                Moderator
                                • 09.10.2004
                                • 3216
                                • NoviBGD
                                • AR 75 GT

Moja prva pobeda

Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...