Misljenje o saobracajnoj policiji, (pr)ocena...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Ovo za trotoar je interesantno, cini mi se da ne treba da stoji znak jer je u nekom drugom clanu zakona navedeno da je vozac duzan da ostavi najmanje 3 ili 5 m slobodne povrsine za pesake.
    Gleda se valjda od zgrade, zive ograde ili cega vec, pa shodno tome ja nemam pojma koji bi trotoar u BGD zadovoljio to da se parkiras, a da si pesacima ostavio dovoljno mesta.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

znas kako, zavisi gdje...u RS (i cijeloj BiH) je uzas! kazne ne postoje - postoji samo 10 ili 20KM (konvertibilnih maraka). sto je s jedne strane i dobro...mene su recimo prosle godine klepili 3 puta kad sam isao kuci za vaskrs - i "malko" zurio. 79 na 50, oko 140 na 60 i ulaz u jednosmjernu sa zabranjene strane (ovo zadnje - nisam znao da mi je ulica postala jednosmjerna a znak nisam skontao, inace ne bih to radio). cijelo to zadovoljstvo me kostalo nekih 30-ak eura. u PL bih za isto to ostao bez vozacke mozda je to svijest da mogu da me opale po dzepu ali u PL su me zaustavili 2 puta za 3 godine (a stvarno mnogo vozim). mada nije ni ovdje idealno, ali ljudi postuju propise (donekle) znajuci da je tesko proci nekaznjen...
      za gore navedeneprekrsaj bih dobio nekih 15-ak kaznenih bodova (max 21) i
      200-300? kazne - pa ti vozi brzo ako si faca...

P.S. a i tako su ova 2 zaustavljanja bila za brzu voznju - kad je ne znam polako...
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• karazoki
        CBC Veteran
        • 25.08.2005
        • 157
        • Krusevac

Beograd + parkiranje = Beograd sam po sebi ima haotican saobracaj a zandari koi pokusavaju da na raskrsnici nesto regulisu samo naprave jos vecu guzvu.Sretao sam se sa svakakvim i onim zadrtim koi kad te zaustave bas traze bilo sta da napisu kaznu do onih koi za 500 din. kazu aj sad pa nemoj drugi put.U sustini kakva je drzava takva je policija je...ga.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Originally posted by mirdza
          U RS (i cijeloj BiH) je uzas! kazne ne postoje - postoji samo 10 ili 20KM (konvertibilnih maraka).
          Mi zbog toga novcanice od 10 i 20 KM u lokalu zovemo DOZVOLE ZA BRZU I JOS BRZU VOZNJU
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Ko je cesto na putu, ne moze covek da ih se otarasi, ne moze na miru da vozi, stalno se strecam da nisi iz nekog zbunja sa radarom. Sto nas lepo ne puste da vozimo ko ljudi. A znakovi ogranicenja brzine su postavljeni samo za uzimanje para, nemaju blage veze sa realnoscu! Nisam za divljanje, pogotovo u gradu, ali ne moze covek normalno da vozi. Bio sam skoro u RS i BIH, i milana za voznju, panduri su sam na ulasku u grad, gde je ogranicenje npr. 40 km/h a izmedju dva grada nema ih nigde i mozes da vozis a da ne razmisljas samo o radarima... Kako je u beogradu ne znam, ali dobro znam kako je na regionalnim putevima i autoputevima... Uzas...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Hm...pa nije bas tako,posto cesto idem u Bosnu kolima znam otprilike gde stoje,ali uvek se mogu pronaci i na nekom drugom mestu.Zadnji put su me uhvatili na koridoru kako sam preticao na pesackom i prekoracenje brzine od 39 km/h...Proshao sam sa dozvolom od 20 KM...

U pitanju je bilo selo koje kao ima centar i jedan jedini pesacki prelaz,tabla za oznaku brzine je zarasla u siblje...ali nisam hteo da se cimam...nego sam dao(sto 206 kaze) dozvolu za brzu voznju.

A jedanput su me uhvatili kod BN na 133,ogranicenje 60,proshao sam sa 10 KM...mislim da je u BIH jos gore stanje nego kod nas.
              Power of dreams !!!

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Originally posted by Srdjan
                Ko je cesto na putu, ne moze covek da ih se otarasi, ne moze na miru da vozi, stalno se strecam da nisi iz nekog zbunja sa radarom. Sto nas lepo ne puste da vozimo ko ljudi..
                "ko ljudi"...... mislis ko LUDI
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

U BiH, apsolutno NIKAD ne stoje van zone gde je ogranicenje brzine 60 km/h ili manje, i apsolutno UVEK su obelezeni cunjevima.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Evo ja od kad ih castih 600din ne zaustavise me jos od marta,a i kad me zaustave,zavrsim za 3sec sa njima

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Meni nikako ne smeta kad "deru" ljude(vozače) koji zaista učine prekršaj(pogotovo ljude pod dejstvom alkohola ili droge), takodje mi ne smeta kad profesionalno obave kontrolu vozača, saputnika i vozila ali sam užasnut neprofesionalnošću nekih saobraćajaca koji misle da mogu da se ponašaju kako hoće prema vozačima a oni sami izgledaju neuredno, nepropisno se ophode prema strankama i što je najgore od svega primaju i čak traže mito.Ovi koji to rade kako sam opisao pljuju po svima onima koji pošteno rade ovaj jako težak i nimalo zahvalan posao!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• karazoki
                        CBC Veteran
                        • 25.08.2005
                        • 157
                        • Krusevac

U Crnoj Gori ta dozvola kosta 9.90 e .Prosle godine nisam mogao da prodjem a da im ne dam i u dolasku i u odlasku.Ove godine oladili malo kaze mi jedan prijatelj koi radi u Budvanskom supu zalio se narod narocito iz Srbije da se mnoooogo navadili tako da vec par meseci sam u ustedi samo neznam dokle.

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • AGP / W126

jedna zanimljiva situacija iz 2000-te:
                          vracam se sa nekim drustvom sa vrbanje (popularno kupaliste nedaleko BL).
                          izlazim sa makadama koji vodi do rijeke (moze da se nazove makadamom, a u stvari put preko livade) na asfalt i vidim da 20m dalje stoji policija. tek sto sam dao zmigavac vec lik podigao lizalo i pokazuje da stanem...nista, dodjem do njih i parkiram na prosirenju. BTW bili smo sa 3 auta i njih su takodje zaustavili (3 crvena MB ).lik prvo njih provjerio po 5s
                          i "dovidjenja" a meni: saobracajna, vozacka, prva pomoc, rezervne sijalice, komplet alata, provjera ispravnosti...ma sve cega je mogao da se sjeti...i kad nista nije upalilo (sve ispravno, a u gepeku sam imao cak i vise opreme nego sto je potrebno) pita me: a zasto suvozac nije imao pojas dok ste bili na poljskom putu? na svu srecu proslo bez placanja, ali da se natakeo, vala bas...

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Originally posted by 206
                            U BiH, apsolutno NIKAD ne stoje van zone gde je ogranicenje brzine 60 km/h ili manje, i apsolutno UVEK su obelezeni cunjevima.
                            To je od pre mozda godinu tako,sto set ice cunjeva,to sam i ja primetio...inache mislio sam da radar stoji na raznim mestima...a mozda oni zaustavljaju u zoni gde je ogranicenje 60 km/h.

Mene je radar skucao iz nekog prastarog volvo-a.
                            Power of dreams !!!

Comment

• mirdza
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2005
                              • 2437
                              • AGP / W126

tebe iz volvoa, a mene supci u ceskoj iz "pokvarenog" auta...
                              zavrsava se auto put (isao sam oko 200) i ogranicenje odmah na 80. skontam da stoji neko auto kraj puta i po kocnici. a onda skontam da ima izbacen trougao iza sebe i produzim dalje. put je na tom dijelu ravan nekoliko kilometara i skontam policiju neki kilometar dalje. naravno zaustave me...ispostavilo se da je taj "pokvareni" njihov i unutra sjedi lik sa radarom i motorolom i klepa svako auto koje naidje
                              a, budimo realni, niko na izlazu sa auto puta ne koci odmah na brzinu koja je dozvoljena (stajali su 100m iza znaka 80). dobro da sam usporio do 102km/h
                              i platio "samo" 1000korona (32?) mamu im vaclavsku...

Comment

• kilson
                                Moderator
                                • 09.10.2004
                                • 3216
                                • NoviBGD
                                • AR 75 GT

Momci... Malo ste kanda zastranili sa prichom, c-c-c i josh vam policija ne valja?
                                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
                                X