Ubija me uTorrent!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vucko_Alfista
    CBC Senator
    • 04.04.2008
    • 219
    • Niš
    • Alfa 166

Ubija me uTorrent!

Dakle ovako cele noci pretrisem net u nadi da cu naci resenje ali nista od toga koliko vidim!! A problem se sastoji iz toga sto mi je trenutno download na utorrentu od 1 do 6kb/s!?! Pa jel to normalno uz ADSL 1204/128! A upload skoro i da ne postoji krece se od 0,1 do 3...itd Nasao sam ne nekom forumu uputstvo za "hakovanje" (podesavanje) ADSL modema i sve sam to uradio ali sve je ostalo isto sto se tice brzine! Znam da je potrebno da ima seedera a ima ih mnogo i previse!! A najvise mi treba upload posto stalno seedujem nesto na privatni torrent (onaj sa pozivnicom) a bas to pravi najveci problem! A najveci problem se sastoji iz ovoga:

Znaci znam da su ljudi upalili sve i da pokusavaju da skinu od mene ali ovde pise da nema ni seedera tj.mene ni leechera (a znam da ih ima) !?!
    Ako neko ima bilo kakvu ideju u vezi ovoga bio bih zahvalan da napise...
    Jel stvarno ili ce da pocne da pusta pravi protok ili cu da zapalim modem!
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Jesi li na telekomovom ADSL-u? Ako jesi koji modem imash, daju Sagem, Huawei i josh jedan chijeg imena ne mogu da se setim Ako je Huawe koji je tip u pitanju, jer ih ima nekoliko (razlikuju se i po boji)

I samo jedno pitanje: jesi li probao sa nekim drugim klijentom? Ja sam isprobao nekoliko, na kraju odluchio da koristim Azureus jer sam najbolje mogao da ga "ushtimujem" da radi kod mene. Dodushe, malo se i hakovalo po settings-u routera ali sad shljaka kako treba... Mogao bi da probash sa njim, ima bolju mogucnost podeshavanja od uTorrenta.
    http://www.bmw.tv

Comment

• Vucko_Alfista
      CBC Senator
      • 04.04.2008
      • 219
      • Niš
      • Alfa 166

Preko telekoma sam a modem je onaj roze Huawei.
      Pa probao sam Bittorrent i jos neki ali ne secam se tacno i bilo je za nijansu bolje ali nije bilo neko znacajno poboljsanje... A azureus nisam probao i probacu cim se zavrsi ova tura uploada znaci sada ide kao malo nesto do 2 pa padne na 0,1...

Comment

• GoranBG
        CBC Senator
        • 29.04.2007
        • 282
        • Beograd
        • TU5J4

Pa jel ti otvoren port koji treba da je za utorrent,jel ti svetli ovo zeleno kao na slici?

Klikni tu na to zeleno i biraj ono Test if port is forwarded properly da proveris

Comment

• Vucko_Alfista
          CBC Senator
          • 04.04.2008
          • 219
          • Niš
          • Alfa 166

Auu sad si mi malo otvorio oci nije zeleno vec je zuti trouglasti znak sa znakom uzvika ! A kada probam ovo sto si napisao otvori drugu stranicu i izbaci jos nesto a i ovo
          Error! Port 57103 does not appear to be open.
          !?! Sta trebam da radim po pitanju tog porta?

Comment

• GoranBG
            CBC Senator
            • 29.04.2007
            • 282
            • Beograd
            • TU5J4

Ako imas onaj ruter na koji ja mislim da je pogledaj ovu stranicu

imas tu objasnjenje,inace za ono polje gde ti kaze Please enter the static ip you want to forward to: onaj zadnji broj ces najlakse saznati,ako ides na START,RUN,kucas cmd,kad ti se otvori prozor kucaj ipconfig,i procitaj ga pod poljem IP address.
            Samo nemoj da koristis onaj port kao sto je na ovoj strani sto sam ti dao,stavi mu neki veci,recimo meni je 34100
            Evo kako to kod mene izgleda

Comment

• Kabi
              CBC Veteran
              • 22.08.2006
              • 113
              • Novi Sad

http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=138714

procitaj malo ovu temu i videces kako se lako namesti

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

port ti nije otvoren a i kad budes otvorio moras da vodis racuna za upload, generalno na 6kbs upload, tada nije limitiran download, ali najbolje je da svaki pojedinacni torrent direkt samo njega blokiras na 1kbs i tad nece da smanjuje generalno download, ja imam isti paket download mi bude 105 upload 1

Comment

• GoranBG
                  CBC Senator
                  • 29.04.2007
                  • 282
                  • Beograd
                  • TU5J4

Originally posted by mishio
                  ja imam isti paket download mi bude 105 upload 1
                  Tako i ja radim osim kad ne uploadujem na neki privatni tracker

Comment

• Vucko_Alfista
                    CBC Senator
                    • 04.04.2008
                    • 219
                    • Niš
                    • Alfa 166

Znaci oko porta sam zavrsio!
                    E sad jos samo da podesim odnos download/upload i mislim da ce to biti to!!

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Ako ti je bitan download ogranichi maksimalan upload na 12 kB/s, a za download ostavi default (0). Brzhe cesh skidati file-ove ako radish jedan po jedan, kad delish protok na dva i vishe downloada ide sporije i treba vishe vremena da poskidash sve, proverio sam lichno

Shto se tiche uploada obrnuto, nemoj da ogranichavash protok i ostavi na dafault vrednosti (0), odnosno neogranichenu/maksimalnu brzinu.
                      http://www.bmw.tv

Comment

• Vucko_Alfista
                        CBC Senator
                        • 04.04.2008
                        • 219
                        • Niš
                        • Alfa 166

Poprilicno sam zadovoljan rezultatom svega sto ste mi rekli da uradim!
                        Sada download ide i do neverovatnih 100kB/s sto pre nije imalo teoretske sanse! A upload je isto povecan i iso je do 15kB/s!!
                        U svakom slucaju hvala svima na pomoci!!!

pozzz

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

ma nemoj 12kbs to je sa tom konekcijom i max protok i nikad neces moci da ostvaris dobar dl, sbb daje vec pravu sliku tog uploada npr od 128, adsl dal izbaci 90..

upload generalni stavi na 6kbs, tako ti nece limitirati dl, a pojedinacni torrent ogranici na 1kbs

Comment

• Vucko_Alfista
                            CBC Senator
                            • 04.04.2008
                            • 219
                            • Niš
                            • Alfa 166

Stvarno je bilo i do 15kB/s! E da ovo za pojedinacne torrente uradim tako i stvarno deluje!
                            A tenutno posto sam skinuo sta mije trebalo pomocu 100kB/s sada uploadujem na jedan privatni torrent pa sam stavio upload na neograniceno...pa tako je doslo do 15kB/s....
                            edit: Evo malo prilozenog materijala...

Comment

• madic
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 844
                              • Beograd

Re: Ubija me uTorrent!

Meni download ide max brzinom i kad mi je neograničen upload.
                              Mada mislim da sam na adslu isto morao da smanjujem up.

Comment

Working...
                              X