Pomoć dobri ljudi ! Imam problema sa monitorom, ugasi se posle nekih sat ipo zavisno od temperature u sobi. Primjetio sam da pod oderdjenim uglom vidim da je slika i dalje tu, mada nema ni malo one bijele svjetlosti pomoću koje se vidi slika. Zelena lampica gori,ne treperi, sto znači da ima signal sa graficke koliko sam shvatio. U podeshavanjima na monitoru nema nikakva opcija vezana za to. Garanciju sam izgubio, monitor je star oko 14 mjeseci, a garancija mu je zavisno od distributera 2-3 godine. Ne znam šta da radim, jer znam da u mom mjestu ako odnesem nekom od servisera da monitor vise nikad neće radit... Na zalost je takva situacija u Bijeljini. Ako neko ima neki savjet... bio bih zahvalan...
syncMaster 920n
Collapse
X
-
E da ne bih otvarao slicnu temu, ja imam jedan drugi problem..
U pitanju je Samsung 940nw
A problem je sledeci... Nesto se poremetilo sa crnom bojom... mnogi delovi vise nisu crni nego su tamno plavi, teget... Kontrast je malo pobrljavio pa sad kad gledam npr film gde igraju crnci i sl., slabo se razaznaje ono sto je na ekranu... Nije bitno samo film, vec svaka slika gde dominira crna boja... Ako je u nekoj igrici mracno mesto ( tuneli u cs-u ), kod mene je totalni mrak i nista se ne vidi
Kad upalim PS cs3, izbaci sledecu poruku... "The monitor profile Samsung - Natural Color Pro 1.0 ICM appears to be defective. Please rerun your monitor calibration software"
Trazio ja po netu i sve sto sam mogao da nadjem je vezano za vistu, slabije se pisalo o xp-u... Da li je problem do monitora ili do graficke karte? Imam garanciju jos 2 godine tako da mi nije problem da im odnesem, al ako je nesto sto mogu i ja da sredim, bolje mi je tako...
p.s. Povezao sam monitor na lap top i uporedjujem sliku na lapu i na mom monitoru... Na lapu je slika kakva treba da bude, a na monitoru kao kad je povezan za PC, znaci mracna...
Comment
-
-
Uhh, tek sad videh temu... Boki, taj 920N se bas neprakticno i nepouzdano pokazao... Nazalost, to je bila i prekretnica u cinjenici da je Samsung sve manje popularan. Nego vidi, ta Bijeljniska firma sigurno nije licno dobavljala delove sa zapada, vec garant sluzi kao preduzetnik. To sa garancijom od godinu dana ne pase bas, jer vecina daju garanciju od 2-3 godine, kao sto si i rekao. Treba da vidis preko kog distributera posluje ta firma odakle si nabavio monitor i onda da se njima obratis bas u vezi garancije. Uz malo srece, sve bi trebalo da bude kako treba.Ako nista ne uspes, nemoj nikako servisirati monitor u BN, u tom slucaju ne gine ti Beograd...
Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
-
Taj 755DFX je usao u lepe godine. Mislim da je krajnje vreme da se prebacis na neki TFT.Imas zaista ogroman izbor, a i cene su krajnje pristupacne. A sto se tice 755-ice, vidi kako ce se ponasati, ali ako se mucenje slike nastavi, promeni ga, jer ti, navodno "blagi" kvarovi na matorim CRT-ovima, obicno mogu da budu ubice za oci. Pogledaj da li neko i dalje radi sa CRT-ovima, ali moja preporuka ti je da skupis pare za nov TFT.
Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
-
Originally posted by MarcusE da ne bih otvarao slicnu temu, ja imam jedan drugi problem..
U pitanju je Samsung 940nw
A problem je sledeci... Nesto se poremetilo sa crnom bojom... mnogi delovi vise nisu crni nego su tamno plavi, teget... Kontrast je malo pobrljavio pa sad kad gledam npr film gde igraju crnci i sl., slabo se razaznaje ono sto je na ekranu... Nije bitno samo film, vec svaka slika gde dominira crna boja... Ako je u nekoj igrici mracno mesto ( tuneli u cs-u ), kod mene je totalni mrak i nista se ne vidi
Kad upalim PS cs3, izbaci sledecu poruku... "The monitor profile Samsung - Natural Color Pro 1.0 ICM appears to be defective. Please rerun your monitor calibration software"
Trazio ja po netu i sve sto sam mogao da nadjem je vezano za vistu, slabije se pisalo o xp-u... Da li je problem do monitora ili do graficke karte? Imam garanciju jos 2 godine tako da mi nije problem da im odnesem, al ako je nesto sto mogu i ja da sredim, bolje mi je tako...
p.s. Povezao sam monitor na lap top i uporedjujem sliku na lapu i na mom monitoru... Na lapu je slika kakva treba da bude, a na monitoru kao kad je povezan za PC, znaci mracna...Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
Comment