Google browser

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Google browser

Code:
    Google Chrome (BETA) за Windows
    Google Chrome је прегледач направљен да учини коришћење Интернета бржим, лакшим и сигурнијим, са минималистичким дизајном који вам неће одвлачити пажњу.
    Chrome is the official web browser from Google, built to be fast, secure, and customizable. Download now and make it yours.

Za sad radi dosta brze od lisice, dacu mu sansu iako je jos uvek beta..
    while(!asleep()) {sheep++;}
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Videćemo do kraja ali standardni problemi kao i sa svima što se tiče e-banka, plus ovo odvratno crveno podvlačenje teksta (ne može da se isključi???), loše odrađuje codove u phpbb-u, ima još dosta da rade na njemu, ali obećava, ima neke stvari koje mi se sviđaju...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

..ok, ja nisam neki ekspert za komp...ali mi je neverovatno da za 3-4 minuta koliko sam tražio po njemu, nisam uspeo da namestim kako da vidim ''favorites'' koji su preuzeti od Firefoxa...
      Kad kliknem na onu zvezdicu, ne otvara...
      Uvek se ponaša kao da hoću da stranicu na kojoj se nalazim ubacim u favorite, a ja ustvari hoću samo da vidim listu stranica koje se tamo već nalaze...

edit: evo, pronađoh nešto...ali neee...Nikako mi se ne sviđa...
      I mnooogo je spor...
      Npr. nakon što sam otkucao ovaj edit, čekao sam bar 10 sekundi da mi se pojavi dugme submit...

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

nako, nije lose... poigracu se malo sa njim mada mi je maxthon i dalje No.1
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Obratiti paznju na licencu...

Code:
          11. Лиценца за ваш садржај

11.1 Задржавате ауторска и друга права која већ имате за садржај који шаљете, постављате или приказујете у оквиру услуга или преко њих. Слањем, постављањем и приказивањем садржаја ви дајете компанији Google лиценцу која је трајна, неопозива, доступна свуда, бесплатна и неексклузивна. На основу ове лиценце компанија Google може да умножава, прилагођава, мења, преводи, објављује, јавно користи и приказује и дистрибуира било који садржај који ви пошаљете, поставите или прикажете у оквиру услуга или преко њих. Једина сврха ове лиценце је да омогући компанији Google да приказује, дистрибуира и промовише услуге и она може бити поништена за одређене услуге, као што је дефинисано у додатним условима тих услуга.

11.2 Прихватате да ова лиценца укључује право компаније Google да омогући да такав садржај буде доступан другим компанијама, организацијама или појединцима којима Google пружа услуге уступања садржаја и да може да користи такав садржај у вези са пружањем тих услуга.

11.3 Сагласни сте да компанија Google, у току предузимања техничких мера неопходних за обезбеђивање услуга својим корисницима може да (а) преноси или дистрибуира ваш садржај на разне јавне мреже и путем различитих медија и (б) врши промене вашег садржаја које су неопходне да би се тај садржај прилагодио и био у складу са техничким захтевима мрежа за повезивање, уређаја, услуга или медија. Прихватате да ће ова лиценца дозволити компанији Google да обави ове радње.

11.4 Потврђујете и гарантујете компанији Google да имате сва права, пуномоћја и овлашћења која су неопходна да бисте доделили горенаведену лиценцу.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Sta mu dodje "nas sadrzaj"? Nesto sto dodajes kodu Chrome-a, nesto sto saljes ili postavljas preko njega...?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

ovo drugo

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Cekaj bre, posaljem nesto preko Chrome-a (sta god i kako god da se to radi) i to fakticki postaje vlasnistvo Google-a???

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

Tako deluje, nista to i nije cudno s obzirom o kome se radi ali me cudi da su to stavili u EULA za opensource program.

Treba nam neki pravnik, Nesho javi se
                  btw: Sun je svojim radnicima poslao mail da se Chrome ne sme koristiti na poslu sto dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ovo mu dodje kao komercijalni Big Brother i licencirani spyware by Google

Comment

• vujke
                      Admin
                      • 29.09.2004
                      • 1673
                      • Mladenovac
                      • Daewoo Lanos 1.5SX

Pitanje je samo trenutka kada ce dogoditi da pristup sadrzajima pocnemo da placamo kao npr totaltv, slobodan surf vise nece biti slobodan...
                      Najociglednije je da se to desi sa Youtube sadrzajima, plati pa gledaj..

Mimo pravne price, vidim da Chrome dosta brlja sa javascriptom barem na sajtovima koje ja posecujem, za sad leti s racunara.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Meni je odleteo 5 minuta po instaliranju

Comment

• Viper
                          CBC Senator XXL
                          • 25.11.2004
                          • 700
                          • Kać

Ja to necu ni da probam za mene je Firefox broj 1
                          I DONT NEED SEX
                          goverment fucks me every day!

Comment

• Al79
                            CBC Član
                            • 21.02.2007
                            • 33
                            • Beograd

Neznam za vas, ali meni ne može da otvori gmail?!?
                            Nisu kompatibilni sami sa sobom...
                            Someday we'll be dead and none of this will matter...

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

Originally posted by google
                              Задржавате ауторска и друга права која већ имате за садржај који шаљете, постављате или приказујете у оквиру услуга или преко њих.
                              Ovo je najbitnija stvar.
                              Nisi se odrekao autorskih prava ( ne bi valjalo kad bi to pisalo ), niti si preneo nekome drugom pravo korišćenja tvog autorskog prava.
                              U okviru toga postoji i imovinska komponenta iskorišćavanja tvog autorskog prava, i kao što vidimo nigde ne piše da Google može bez naknade koristiti u komercijalne svrhe tvoje delo, itd...itd...

...дајете компанији Google лиценцу која је трајна, неопозива...
                              I, putem te licence Google

...може да умножава, прилагођава, мења, преводи, објављује, јавно користи и приказује и дистрибуира било који садржај који ви пошаљете, поставите или прикажете у оквиру услуга или преко њих.
                              Ustvari, može da tehnički optimizuje taj sadržaj, kako bi ga Google browser bez problema otvarao.

Sada po prvi put imamo situaciju da ista firma ima vodeći svetski pretraživač, i browser. Zato se u licenci nalazi i ova klauzula koja se inače ne nalazi u licenci za Firefox i sl...jer oni ni nemaju svoj pretraživač, kao što to ima kompanija Google.

U licenci za Firefox i ne može da piše ova stavka, jer oni nemaju način preko kog objavljuju, ili prikazuju, ili prevode...ili bilo šta rade sa našim sadržajem, jer je to običan browser.

Videli smo nebrojeno puta, kad otvorimo neku stranicu na npr. španskom, opciju ''translate''...
                              Ovim delom iz licence, mi npr. dajemo kompaniji Google pravo da mogu prevesti taj naš sadržaj ( koji je npr. na srpskom ), tako da onda i pored našeg sadržaja stoji opcija ''translate''...

Bitna je stvar da ta licenca ipak može biti poništena, ali ne u celosti, već u onim delovima za koje smatramo da nam ipak treba veća tajnost...

...и она може бити поништена за одређене услуге, као што је дефинисано у додатним условима тих услуга.

Прихватате да ова лиценца укључује право компаније Google да омогући да такав садржај буде доступан другим компанијама, организацијама или појединцима којима Google пружа услуге уступања садржаја и да може да користи такав садржај у вези са пружањем тих услуга.
                              Npr. ja sam taj kome Google pruža uslugu.
                              Pretražujem Internet koristeći Google pretraživač.
                              Ovom licencom, u toj mojoj pretrazi biće izbačen i tvoj sadržaj koji je Google optimizovao...ili preveo, upravo koristeći ovu odredbu iz licence.
                              Ali, pojedini delovi tog sadržaja mogu ostati nevidljivi, jer ta
                              licenca '' може бити поништена за одређене услуге, као што је дефинисано у додатним условима тих услуга. ''

Ovde je u pitanju njihov browser, i ne mogu praviti ugovor sami sa sobom ( Google pretraživač sa Google browser-om, a bez saglasnosti korisnika ), već prave sa korisnicima Google browsera, i zato postoji ta stavka u licenci.

A, kakve su mogućnosti zloupotrebe, to je već druga stvar.
                              U te tehničke stvari se ne razumem.

Pa, čak i kad bi Google komercijalno koristio tvoj sadržaj, svi bi mogli da tuže Google, jer nigde nismo prihvatili prenos naših autorskih prava na Google, jer...

Задржавате ауторска и друга права која већ имате за садржај који шаљете, постављате или приказујете у оквиру услуга или преко њих.

Comment

Working...
                              X