izbor laptopa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Pa rekoh ja da cu ukratko...

Ne znam kakva je ta "povetarac" serija, ali ovaj Megabook radi xtra... Za ulozheno je dobijeno djuture, a recimo isto ovo bi me koshtalo kod Toshibe duplo vishe, kod Sony-ja josh vishe... Obzirom na to da shta god kupish za 6 meseci je to vec druga kategorija, a za godinu dana zastarela konfiguracija, pitanje je koliko onda ima smisla placati za ime dva ili tri puta vishe, ako MSI to sve isto mozhe da radi za polovinu ili trecinu cene?

Najbolji notebook koji sam imao bio je definitivno Sony VAIO. Od izgleda, preko ergonomije, kvaliteta obrade, trajanja baterije, propratne opreme i softvera, ma svega... Medjutim, kad je doshlo vreme za zamenu dzaba je bilo to shto je Sony i shto je pre dve godine bio vrh ponude, i shto je imao sve gedzete pa i kozhnu torbu. Jednostavno, kompjuterska tehnika napreduje tim ritmom da "ubije" sve novo i "high-end" za bukvalno par meseci. Nepune dve godine taj notetbook je od bukvalno vrha ponude pao ispod proseka i to koliko sam ga platio kao novog nikoga nije interesovalo A platio sam ga mnogo Elem, za nepune dve godine sam na tom notebooku izgubio "debelo" preko soma evra

Ej bre, pa toliko ne devalvira ni Alfa Romeo

Samo hocu to da kazhem, IT je danas "teritorija" gde se definitivno ne isplati kupovati brandname po svaku cenu. Ne kazhem da sad to znachi da se ide u totalnu suprotnost u kupuje whatever, vec samo da je ovde vishe nego bilo gde drugo najveci gubitak kesha kupovina nekog "imena". Tim pre shto "no name" konkurencija isto nudi za mnogo manje, a ponekad i bolje. I to kazhem iz lichnog iskustva, a mozhda mi se samo posrecilo

PS. Nadam se da kolege Lafisti nece da zemere za onu "doskochicu", tim pre shto je ono chinjenica koja nije napisana zbog Alfe, nego zbog Sony-ja
    http://www.bmw.tv

Comment

• reaper_HGT
      CBC Senator XXL
      • 05.09.2007
      • 888
      • Beograd

a ovako nesto?
      http://www.marketonline.ro/notebook-lap ... 0gb-3072mb

ne znam kako ide sirenje memorije

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

Memorija ne treba da te brine, specijalno neki modeli imaju problem, u prethodnoj generaciji čipseta, i to ne zbog ograničenja čipseta, nego što su sami proizvođači radili vanserijske gluposti. Npr. Acer u nekoliko modela sa DDR memorijom jedan modul bukvalno zalemi za ploču, dok je drugi samo raspoloživ za upgrade.

Gotovo svi aktuelni lapovi imaju sigurno 2 slobodna slota, neki i više. Aktuelni čipsetovi nemaju problem da gutaju SO-DIMM DDR2 module kapaciteta 2Gb.

Ovaj MSI izgleda fenomenalno. Ako sledi izradu ostalih modela u generaciji, mogu samo da ti ga toplo preporučim. Plus na celu priču je da imaju verovatno najozbiljniju garanciju u odnosu na sve ostale brendove kod nas - tj. za kvar garantuju da će biti rešen u roku od 72h od prijema.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• reaper_HGT
          CBC Senator XXL
          • 05.09.2007
          • 888
          • Beograd

mislim da cu njega da uzmem, izgleda mi jako kul

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

I da, naravno, moraš da instaliraš Vistu x64 (ili neki drugi 64bitni OS) jer XP x86 vidi od 2.85 do 3.5Gb RAM (ovo poslednje samo ako imaš mnogo sreće, u praksi je obično do 3.25).

U svakom slučaju, Vista x64 se odlično pokazala na računarima sa dovoljno RAM-a, a ti sa tim nećeš imati nikakav problem, plus baterija na Visti traje duže nego na XP-u, jer mnogo bolje štedi resurse - zvuči paradoksalno, ali živa istina.

Comment

• reaper_HGT
              CBC Senator XXL
              • 05.09.2007
              • 888
              • Beograd

axa, posto dolazi bez osa stavicu vistu naravno

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Koliko vidim ovaj poslednji laptop ima dosta stariju model procesora, ne znam koliko to moze da znaci? Jbg, u mom HP-u, kupljenom pre 3 meseca, je isto Intel ali T8100 na 2,1 ghz.

Da unesem mozda jos malo zabune, do sada sam koristio samo HP I FSC, ovaj drugi keva vec 3 ipo godine koristi bukvalno non-stop, cesto ga i preko noci ne gasi, svakodnevno se nosi, itd... i nikada nikakvih problema nije bilo sa njim niti se na njemu vide ikakvi tragovi koriscenja. Sa HP sam takodje jako zadovoljan iako sam imao jedan peh a to je da mi je crkla maticna ploca, ali verujem da je normalno da se to desi, sve je zamenjeno u garantnom roku. Posle godinu dana celodnevnih koriscenja na njemu nema nikavih tragova zamora materijala ili sl, tastatura i dalje kao nova. Tako da sam letos kupio istu seriju,naravno sa poboljsanim performansama i BlueRay citacem (koji ne znam koji ce mi). Nisam jako zahtevan korisnik ali cesto putujem i potrebno mi je ovako nesto. Najvise mi se svidja to sto ima integrisane sve moguce dodatke i jaaaaaaaaako dobar Altec Lansing zvucnik koji se prostire celom sirinom kompa iznad tastature i pored kojeg ne trebaju dodatni zvucnici. Tu je i 5-in-1 card reader, daljinski upravljac, kamerta, dva mikrofona, BT, svi moguci ulazi i izlazi... Baterija izdrzi i do 2,5 sata na internetu. Mnogo je "fansy" izgled, spolja crn sa nekim diskretnim dezenima, iznutra crna tastatura, srebrna okolina, senzorski tasteri svetle plavom bojom... Jedino se Pavilion serija malo teze nalazi kod nas, barem novije serije. Uz sve ovo ima mnogo bolji i noviji hardware od Sony Vaio, ima mnogo vise dodataka,mnogo je i jeftiniji,sigurno i lepsi...

Kad procitam sve ovo skapiram da ti i nisam bas pomogao u vezi tvog pitanja...
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

po opisu bih rekao da je u pitanju hp dv6xxx ili dv 9xxx serija, inace najgore smece koje je napravljeno otkad je laptop izmisljen. ako ti je ploca sastavila godinu dana, onda spadas u red onih par procenata srecnika koji nisu doziveli crkavanje van garancije. otkad se bavim servisom nisam video kvarljiviju i nekvalitetniju napravu.
                  ZAOBICI U SIROKOM LUKU!
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• reaper_HGT
                    CBC Senator XXL
                    • 05.09.2007
                    • 888
                    • Beograd

posle gomile razmishanja i raspitivanja zakljuchio sam da za ono shto meni treba lap sa iole razumnom cenom ne dolazi u obzir pa sam izabrao ovu desktop varijantu

MB ASUS - SOCKET 775 - P5QL Pro
                    PALIT VGA - nVidia 9800GT 512MB
                    INTEL Q6600 QUAD CORE 2.4GHZ
                    MEM DDRII 4 GB PC800
                    Hard Disk WD 640GB Sata II
                    DVD-RW PIONEER 20X SATA DL 216D
                    MODEM Ambient/Agere 56K PCI
                    KUCISTE ASUS 550W BLACK
                    MONITOR LG TFT - 22'' - W2234S-BN
                    5.1 Ch. Sound Blaster OnBoar

jedino me brine monitor, jel ima mozda neko iskustva?

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

doplati za monitor sa dvi ulazom.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• nidza
                        CBC Senator XXL
                        • 16.04.2008
                        • 496
                        • nbgd

Apsolutno. I to 24".

Samsung 2493HM ako se ne varam, a obratio bih pažnju i na Viewsonic, zakačilo mi je oko par stvarno sjajnih modela za pristojne parice.

Comment

• reaper_HGT
                          CBC Senator XXL
                          • 05.09.2007
                          • 888
                          • Beograd

ok, tako nesto su mi i rekli da uzmem, graficka palit je koliko sam skapirao shit, recimo da uzmem gigibyte NVIDIA 9800GTX?

Comment

• skijash
                            CBC Senator XXL
                            • 07.09.2007
                            • 1354
                            • Beograd
                            • wrx

Pa da, ako ti nije neophodan laptop bolje uzmi desktop zver za te pare. Mada odvlačiće te od učenja jer ćeš igrati igrice
                            Monitor od 24" (mislim na jeftinije, naravno) treba probati, ne znam koliko im je dobra slika. 22" sa dvi ulazom možeš da nađeš već za oko 200e, i to je siguran izbor. Ako želiš 24", probaj obavezno pre kupovine da ne bude posle kuku majko...

Comment

• StudentBGD
                              CBC Senator XXL
                              • 18.12.2007
                              • 1027
                              • Beograd

Originally posted by RANK
                              po opisu bih rekao da je u pitanju hp dv6xxx ili dv 9xxx serija, inace najgore smece koje je napravljeno otkad je laptop izmisljen. ako ti je ploca sastavila godinu dana, onda spadas u red onih par procenata srecnika koji nisu doziveli crkavanje van garancije. otkad se bavim servisom nisam video kvarljiviju i nekvalitetniju napravu.
                              ZAOBICI U SIROKOM LUKU!
                              Mali off, ali zanima me koliko si to ovih laptopova popravljao, narocito ako se uzme u obzir da se dv6xxx ne prodaje van EU (pa samim tim ni kod nas)?
                              Ovo je po recima ovlascenog HP dilera i servisera za Srbiju, a ni ja nigde nisam naisao na ove komjutere. Cak se ni ne servisiraju kod nas nego se salju u Budimpestu ili Atinu...
                              P.S. Imam 2 god garancije...
                              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Ja sam do sada imao 2 kom. na servisu... svima je navodno poklonila tetka.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X