USB virtual printer port - problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

USB virtual printer port - problem

Ovako stoje stvari : masina je nova, i normalno nema LPT port. U stvari slican je onima iz METRO-a : ima taman kol'ko da radi ! E posto je musterija knjigovodja (a 99% njih ima osobinu da nijedan printer osim EPSON LX300 ne smatra printerom) , hoce da po svaku cenu zadrzi stari printer.
    Ubacio sam u USB nastavak na LPT, povezao, definisao virtual prn port, stavio drajvere, test stranica - OK. U stvari bilo sta da stampa je OK. Problem nastaje kad treba da odstampa 2 ili vise stranica. Prva prodje, a posred druge odstampa neke kuke i motike iz ASCII tabele i stane. Isto je i kad posaljem 2 ili 20 stranica - uvek posred 2. stranice.

Ne javlja nikakvu gresku, drajveri su iz XP-a bas za njega.

Ovo je vazno : pre ove masine isti EPSON je je bio na racunaru koji je imao na ploci LPT, takodje XP win i radio je skoro 10 god. Pretpostavljam da je sa printerom sve OK. Pored njega ima neki HP laser koji radi bez greske, sve stampe sam usmerio na njega dok ne resim problem.
    U stvari knjigovodja koji vodi 100 STR-a dnevno stampa 300 listova A4, pa im bilo sta osim matricnog povecava troskove.

Licno mislim da su svi odreda stipse i cicije kakvih nigde nema.

Posto sam mu ja prodao program, neprijatno mi je da kazem "ne znam, nadji nekog da resi" i sl. , jer ne znam koga da mu preporucim. Servisere koje znam sam pitao - nemaju pojma. Po njima to je sve ispravno.

Znam da ima strucnijih foruma po ovom pitanju, al' nekako sam se vezao za CBC...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Nije pravilno uradio (primio) nku od esc sekvenci, proveri da li je taj port definisan kao ecp ili standard, vidi kako je podešeno u drajveru spool settings igraj se sa opcijama print processor, raw, win-nešto, negde ti pojede neki karakter ili ti doda iz nepoznatoh razloga, ... milion mogućnosti, probaj neki drugi uređaj tog tipa...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

esc sekvence sam sve izbacio i poslao najobicniji .txt i opet isto. Zanimljivo je da sve esc sekvence za epson matrix koje sam probao, na 1. listu rade bez greske, a posred 2. se desi opisano.

Ono sa print procesorom sam probao ,obe ponudjene opcije, spooler sam iskljucio i stavio na direkt print, cak sam probao i stampu otpozadi. Odstampa zadnji list i na predzadnjem se zaglavi ! One opcije sa "raw" i tako to - nisam probao, a za drugi uredjaj - nije mi palo na pamet

Svejedno, ovih dana idem sa jos jednim uredjajem, pa ispocetka.

Hvala ti na ideji !! Ako uspe, uvek cu da nosim sve duplo.

Ne puca MOSAD uvek 2x u glavu bez razloga, ima tu nesto...
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
      X