Cold War Crisis!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Cold War Crisis!

Kako mi je prva masina bila AMD Thunderbird na 900 mhz, tako sam ostao dosledan AMD-u dugo, sve do ove godine kad sam poresao na Intel Core2Duo, realno cinilo se, a i svi su pricali da je AMD radio bolje bar sto se tice ovoga cime se ja bavim! Sve do pojave Core2Duo...
    Sustina je dakle u tome da je svaka AMD masina kod mene radila stabilno, uvek sam uspevao da je optimizujem kako valja, sve sto je pravilo problem je vreme, usled koga dolaze jaci softveri i aplikacije pa mi je trebao upgrade, sto se takodje lako resavalo kupovinom drugog procesora, MB i memorije.

Predjoh na Core2Duo i sve odjednom poleti, overclock radi bajno, procesorske snage na izvoz, problem pravi nedostatak memorije kod 32 bitnog sistema, ali to je neka sasvim druga prica. Sustina ostaje da sa Intelom nista ne radi kako valja. IDE drajvovi ne funkcionisu, pa onda odjednom prorade, nesto je sa necim kompatibilno, sa necim opet nije, Linux nema sanse da instaliram, ni da pokrenem, gomila glooposti se javlja, a zasto-niko ziv ne zna, googlanje ne pomaze mnogo, drndannje sa vise razlicitih MB isto nije donelo rezultate, sve u svemu cela prica sa Intelom je svakako vise stresna nego toliko pljuvani, ali opet bolji AMD. Konfiguraciju nisam slozio kod Mike i Zike, vec je u pitanju proverena varijanta za ovo cime se bavim, dakle to je iskljuceno...

Dakle imam jedno prosto pitanje, kako sada stoje stvari sa AMD i Intel, ko vodi, je li AMD izbacio procesor koji moze da se meri sa Core2Duo, Core2Quad i slicno, ili je u zaostatku, kako je stanje na frontu?!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

AMD je jos uvek u zaostatku...amd je uvek bio nekako stabilniji,ali i nekako sporiji.bilo je dosta primeraka koji su se dali dobro overclokovati,i pritom radili na tim brzinama godinama pouzdano.na zalost amd-a C2D je napravio malu revoluciju po pitanju performansi i para.i tu je AMD zaostao dugo.inache sama tehnologija izrade i razmisljanje i Intela i Amd-a su razlichite(isto kao kod Nvidia i Ati)...ternutno imas par AMD procesora koji su itekako dobri za taj novac,vec sam dve godine izá svega,ja sam sebi ugrabio zadnju 939 platformu sa svim sto je bilo tada najbolje od Amd-a i Ati-a...procesor odvrnuo sa 2x2,6 na nekih 2x3,0,graficku isto tako i to eto tako radi sve vec nekih dve godine otprilike bez ijednog pada sistema.nemam nameru da menjam dok ne izadje novi windows,jer sve moje poslove i igranje zavrsava sadasnja konfiguracija.sve sto je izaslo od igrica skorije sve sam odigrao na maximumu(ono sto dx9 dozvoljava)....moje misljenje treba sacekati jos malo,evo amd-ati vec hvata zalet sa grafikom,e da li ce tako biti i sa procesorima videcemo.ako nije frka sacekaj 2009 trebalo bi se nesto pametno pojaviti sa sve cetiri strane
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Superbird
      CBC Senator XXL
      • 06.02.2006
      • 384
      • Sabac ---> Novi Sad
      • Audi 100 Typ 43

Suma sumarum informacija koje ja imam (citam SK redovno ) - za low-end konfiguracije uzeti AMD, a za sve ostalo Intel, Intel i samo Intel.

Comment

• skijash
        CBC Senator XXL
        • 07.09.2007
        • 1354
        • Beograd
        • wrx

Nije ti baš pouzdan izvor informacija...

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

pogotovo sto Vocko radi za njih

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Re: Cold War Crisis!

Originally posted by bojanTI
            kako sada stoje stvari sa AMD i Intel, ko vodi, je li AMD izbacio procesor koji moze da se meri sa Core2Duo, Core2Quad i slicno, ili je u zaostatku, kako je stanje na frontu?!
            Kao i inache, Intel je uvek u nekoj blagoj prednosti generalno gledano, ali nikad toliko da opravda i primetno vecu cenu. Intel je uvek bio prvi kao "business solution" ali bash zbog toga mi nikad nije bilo jasno zashto imaju toliko problema da kompatibilnoshcu sa svim i svachim shto ne pravi - Intel AMD je uvek pravio "best buy" reshenja, a ponekad i sveukupno bolje proizvode jer su neretko nadmashivali u performansama i sam Intel.

Trenutno imam notebook sa AMD procesorom iz Turion 64 serije i ATI grafichkom kartom i chipsetom, i sve funkcionishe savrsheno na XP Pro. Pravo osvezhenje nakon brojnih Intelovih reshenja iz ranijeg perioda, koja su me chesto dovodila do loodila. Kompatibilnost je bila i ostala "rak rana" Intela i ne znam zashto vishe ne reshe taj problem... To im je najveci minus kod krajnjih korisnika, i stvarno je frustrirajuca "osobina" tih procesora. Narochito u notebook/laptop segmentu...

Elem, AMD itekako ima "odgovor" Intelovim "multicore" procesorima, i te odgovore uglavnom nudi po nizhim cenama

Za neku home varijantu imash Athlon X2 Dual Core i Athlon 64 X2 Dual Core, nishta specijalno ali za pravi "home PC" bolje i ne treba. Za ozbiljnije multimedia i multitasking makine, poslovnu upotrebu u sl. onda su tu Phenom X3 odnosno Phenom X4 tripple-core i quad-core procesori koji su itekako konkurentni Intelovim reshenjima. Chak je trenutno Phenom X4 9850 iz "Black Series" po IT forumima ispred Core2Quad konkurencije iz Intela za mnoge primenjene aplikacije i multimediju. Propusni opseg memorije od oko 17 GB/s odnosno ukupni opseg cpu-sistem od 33,1 Gb/s kao i radna frekvencija "north bridge-a" od 2 Ghz u "real life" prave chuda, sudeci po brojnim testovima IT magazina na koje sam nailazio... Tu je i Opteron Quad Core serija procesora koja je trenutno aktuelna u drugoj generaciji, a predstavljanje trece se ochekuje negde oko Nove godine...

Tako da, ima AMD itekako odgovora na reshenja Intela, iako nema reputaciju i marketing Intela. Svako od njih ima svojih dobrih i loshih strana, pa svako individualno ima svoje mishljenje o oba. Na osnovu potreba i obzirom na dosadashnja iskustva meni je AMD sad uvek prvi izbor, narochito u kombinaciji sa ATI-jevim magistralama i grafikom.
            http://www.bmw.tv

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

ako vec uzimas nesto od AMD -Opteron je prava stvar

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

ja uvek biram cocacolu(intel)

ranije sam imao problema sa amd zbog grejanja dok je intel radio besprekorno, tada sam odlucio da zaboravim lepo amd i kupim ono sto valja za svoje pare... pa sta ako je skuplji par desetina eura, bar taj procesor kupim jednom u dve godine a koristim ga svaki dan bez gasenja

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

amd i problem sa grejanjem?pa to je bilo u vreme Isusa ..sada bas naprotiv Intel ima slicnih problema ili ih je imao sa zadnjim generacijama

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

nije tacno, evo imam jedan komp u radnji koji je na intelu i bas moram da mu smanjim performanse leti jer dolazi do gasenja ako se preoptereti a cesto se preoptereti, zimi nije problem... kuciste je odlicno thermaltake i ima dva ventilatora dodatna, ma sta mu sve nisam radio, samo sto mu nisam stavio vodeno hladjenje ali ne vredi... stvarno, ja pricam iz licnog iskustva sa dva amd procesora i bezbroj intelovih, intel nikada proble, amd uvek.. a sretao sam i kod drugara koji bas nisu vicni kompjuterima probleme ali samo sa celeronom koji mene nikada nije zanimao..

evo moj trenutni procesor

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

pazi moze biti ako je hladjenje neadekvatno..inache stari amd porcesori su znali i da se upale,ali posle k8 modela nisu mislim imali takvih problema ,bar koliko sam ja tada pratio te forume,dok je sa intelom bila obrnuta situacija...ma svi su oni vruchi kada se opterete,zato postoji zalman,scythe,thermaltake,titan noctua ...i problem resen

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Imao sam nekoliko AMD konfiguracija, odrzavao mnogima iste i niko, ali niko nije imao tih problema, osim naravno ako kuciste nije krsh. No, nije ni bitno...

Over, do sada mi je AMD uvek radio bolje kad je audio produkcija u pitanju, naravno do pojave Core2Duo, tada sam i resio me ne interesuju klanovi, nego da nesmetano radim, sto se naravno pogorsalo.

Kopnkretno, sta bi sada mogao da napravim sto bi bilo pandan Quadcore Intelu, dakle nije bitno ako je po benchmarku slkabiji koji procenat, bitno je da to radi lepo i da ne drnda nista oko kompatibilnosti?!
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

bas cu sutra da vidim koje je tacno jezgro tog amd-a... stvarno, problemi su neverovatni a napomenuo sam da imam thermaltake... ko zna, mozda se nikada nije lepo uklopio sa plocom... stvar je u tome sto su kod mene ekstremni uslovi, komp je pod stolom i luftiranje je minimalno, radna temperatura intela je oko 40-50 dok amd skace preko 80 posle cega i ode u sigurnosno gasenje... istina, nikada nisam imao problema sa njim sto se tice brzine ili funkionalnosti a i cena mu je bila lepa... samo, za mene je inte i dalje intel dok mi neko ne pokloni amd zver pa da onda eksperimentisem, ovako, moje pare idu na dobru stvar

Comment

• bojanTI
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2006
                            • 870
                            • Pancevo

Pomalo zvucis kao vlasnik G2 i neces da verujes ni u sta drugo...

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

ako te jednom zezne ubio ga bog

ako te dva puta zezne ubio bog i tebe i njega

e ako te treci put zezne, glup si i ubio bog samo tebe

to je moja parola!!!

a g2 necu ni da probam, znam da je njesra

Comment

Working...
                              X