nero vison express 2SE ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

nero vison express 2SE ?

U pitanju je kamera sa tejpom od oko 70-80 min. Cilj je da se nekako zapis prebaci na DVD. Kopiranje na HD radi (takodje i reprodukcija ), al' kad se pokusa da se odatle prebaci na DVD , javlja da nema prostora !

Jel ima neki bolji softver ili neka bolja verzija istog ?

edit:
    Nije bitan format zapisa, nego da vise kaseta stane na 1 DVD
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Jel ima neki bolji softver ili neka bolja verzija istog ?
    Bolji od chega?

Chime si pokushavao da rezhesh taj dvd, kojim programom? U koji format si ripovao sadrzhaj kamere (trake) na hd? U dvd formatu treba da ima oko 120 minuta raspolozhivog "prostora" na disku, tako da necesh moci chak ni dve trake od po (pomenutih) 70-80 minuta da "ugurash" na jedan disk (dvd). Ako ripujesh sadrzhaj u slabiji kvalitet (npr. sasvim solidan avi sa visokim frame-ratom i rezolucijom) onda bi mogao da nagurash na 1 dvd nekoliko (sadrzhaja) kaseta, ali bi u tom sluchaju morao da rezhesh dvd kao "data disc" a ne klasichan (bootable) dvd zapis. Ako ti je bitno da nagurash shto vishe sadrzhaja po disku ovo mozhesh da odradish, naushtrb kvaliteta, i tako bi dobio dvd sa nekoliko avi zapisa rasporedjenih u razlichite foldere. U suprotnom, u punom dvd video formatu po jednom (dvd) disku mozhesh da smestish samo 120 minuta video materijala.

Alternativa ti je "dual layer", "blue ray" i sl. dvd-disk koji ima zapis na dva nivoa, tj. dupliran je kapacitet sa 4,7 na 8,5 Gb tj. sa 120 na 240 minuta. Problem je shto stariji dvd-playeri ne mogu da chitaju ove diskove, a za njihovo rezanje morash da posedujesh i namenski dvd-rw "dual layer" drive. Sem toga, trebace ti i neki "burning softvare" za dual layer diskove, mada oni uglavnom "dolaze" u paketu sa dvd pisachem koji podrzhava tu tehnologiju. Shto se softvera tiche, ima ih jako puno, od mnogih proizvodjacha i razlichitih po kompleksnosti i funkcijama, zavisno vec shta kome treba. Ovi prostiji nisu skupi, "bogatije" verzije sa naprednim funkcijama koshtaju po par stotina jura... A tu su ti i torenti i krekovane verzije istih, tako da ima za svakog po volji i lichnom izboru Ja recimo koristim CyberLink software koji je "doshao" kad sam kupio laptop, ima podrshku za "dual layer" i sasvim lepo radi i zaista rezhe po 8,5 Gb po jednom dvd-ju. Sa "blue ray" standardom nisam imao lichnih iskustava, mada su razlike medju njima verujem kozmetichke.

Nego, pre svega ostaloga, jesi li uopshte siguran da dvd u "fioci" u kompu nije full i da stvarno nema dovoljno mesta?
    http://www.bmw.tv

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Evo ja ću ti overe kažem koji je problem.

Zato što 1 sat sa mini DV kamere zauzima 12 GB i zato ne može ni na DL da stane.

Askona treba da rekompresuješ to što si skinuo sa kamere. Na tebi je da biraš, oćeš divx ili DVD (mpeg 2) format.

Ako ćeš divx, onda skini program Dr Divx i kompresuj, samo neće svi DVD plejeri to da puštaju (mada većina današnjih hoće).

Ako ćeš DVD (mpeg 2) onda uzmi, recimo, Auto Gordian Knot program. Nisam ga skoro koristio, ali ranije mi je bio extra za pripremanje za rezanje u mpeg 2.

Što se tiče Dual Layer DVD diskova. Ne brini ništa, ima svuda se kupe, svaki ih rezač reže i svaki softver sa njima radi. (ili u prevodu davno su prevaziđeni tu neki sitni problemi, da bi o tome razmišljao).

A što se tiče Blu ray formata (aka BD diskova), vidi... naćićeš ko će da ti reže, ali teško da ćeš da nađeš gde da ih reprodukuješ, jer za sada BD diskove (od onoga što se prodaje kod nas) pušta samo Playstation 3 i vidim skoro da su neke Pioneere tek počeli da uvoze...

Dakle, odgovor na tvoje pitanje jeste kompresija, pa rezanje ...

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Auto Gordian Knot sluzi da DVD (mpeg2) kompresuje u avi (divx, xvid) ili ja nesto pogresno radim
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Ja sam tek sad shvatio da nije u pitanju HD kamera nego obična, znači ako ti je kamera vezana na firewire uzmeš nero vision (ja koristim neki iz neke verzije 7), i ideš na opciju capture video, klikneš na crveni kružić i sačekaš sat vremena. (ako je kaseta nova i snimana redom, nije puno motana nazad da se sa kamere pregleda šta je snimano pa vraćana pa dosnimavano... onda si uveliko rešio i problem chaptera. (DV uređaji nemaju glavu za brisanje i važno je koristiti novu kasetu svaki put i ako radi do dva snimanja, ali se programi zbunjuju zbog preklopljenih vremena koje kamera upisuje))

Kada si to odradio opet pokreneš nero ideš na dvd projekt, manje više je sve podešeno kako treba, tu sad možeš da edituješ film, odnosno da iz krajnjeg projekta (koji će se rezati) izbaciš određene delove. Sledeći korak je izbor chaptera i sličica koje će ih predstavljati, pozadine glavnog menija, animacija i kerefeka. Poslednji korak je rekompresija i rezanje (ili snimanje na disk pa naknadno rezanje).

Čak i ako smanjiš bitrate ili pola pal-a da ti stane više, radiće u svim DVD čitačima (kućnim) koje smo probali.

Nemoj da te razočara ako slika izgleda očajno na monitoru (posebno većem tft), na televizoru će izgledati "savršeno".

Moraš da izgubiš jedno 30-50 sati igranja (većinom u čekanju na rekompresiju) dok ne ukapiraš kako to radi i kakve rezultate da očekuješ u zavisnosti od podešavanja.
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Prvo, hvala vam na strpljenju.

Uopste ne poznajem DVD, DIVX, MPEG i sl. materiju, ali ljudi u mojoj carsiji misle da ako koristis racunar za posao onda verovatno znas SVE sto se na racunaru moze raditi !! A ako kazem "ne znam" onda misle da hocu da ih otkacim (to bih najradije uradio), pa mi je lakse da probam. Uvredio bih nekog da uradim drugacije.

U koji format si ripovao sadrzhaj kamere (trake) na hd?
            Posto su pacijenti verovatno koristili softver koji je dosao uz kameru, moracu prvo to da proverim, verovatno da u startu moze da se bira format zapisa na HDD.

Dakle, odgovor na tvoje pitanje jeste kompresija, pa rezanje
            Poskidacu te "kompresore" a ovu temu cu celu da odstampam i da im dam na citanje, pa dok ja pijuckam pelinkovac neka sami odaberu : kapacitet ili kvalitet? butabilan ili data DVD? Neka sami donesu odluku gde ce to da reprodukuju i u kom formatu.
            Na kraju krajeva, po meni i jedan potrosen DVD po kaseti nije smak sveta ako to zavrsava posao.

klikneš na crveni kružić i sačekaš sat vremena.
            Moracu da narucim i meze uz pelinkovac Oni su sami to vec radili, samo moram da proverim u kom softveru i formatu su sacuvali taj snimak.

Probacu sa tom ver. 7, verovatno je 5x bolji nego 2SE , koji je inace bar 5 god. star.

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

PS. Mislim da Nero Express-om necesh moci da rezhesh avi direktno na dvdr, nego samo mpeg2. Nisam 100% siguran za ovo, ipak proveri na matichnom site-u.

PS2. Opet cu ti skrenuti pazhnju na chinjenicu da dual-layer diskove mozhesh rezati u tom standardu (kao dual layer, 8,5 gb) SAMO na dual layer dvd-rw pisachima, u suprotnom cesh sa standardnim rezachima na njih "smestiti" "samo" strandardnih 4,7gb.
              http://www.bmw.tv

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Tome i služi Nero Vision da sve pripremiš, a posle nije bitno čime ćeš rezati, možeš i iz Visiona, a i kasnije iz Expressa...
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Dakle bolje je ne koristiti original softver koji ide uz kameru, odmah nero i to je to.

Comment

Working...
                  X