Internet kroz BlueTooth

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Internet kroz BlueTooth

Kratko i jasno...
    Da li iko zna kako bih mogao da proguram Internet kroz BlueTooth...

Na Desktop racunaru imam bezicni internet preko AP WLan, pa na mreznu karticu i to sve radi super na Visti SP1...

Kupio sam Laptop HP Qompaq 6820s, koji ima integrisa bluetooth i WLan, sa instaliranim Windows XP SP3.

Probao sam sve i svasta, uspem da ih povezem u NAP i da na Desktop masini dozvolim shering interneta, ali jednostavno nece da radi internet na Laptopu. Na Visti mi pise stalno: Lokal onli, ili Limited connection...

Ima li neko resenje. Bilo kakvo, moze i na Wlan, posto imam dodatni USB Wlan koji mogu da nakacim na desktop, a na Laptopu ima integrisano....

Ako neko zna kako ovo da radi bez zica tj. kablova, bio bih mu veoma zahvalan...
    Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Zakaci wlan usb i namesti ga u AP mod ako to software dozvoljava, podesi za wlan adresu 192.168.0.1 a na laptopu 192.168.0.x (2-254). Na laptopu gateway i dns namestis na adresu kompa (192.168.0.1). Share-uj Lan konekciju na kompu i trebalo bi da radi.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Ako ideš preko dodatnog WiFi (wlan) adaptera onda moraš da bridge-uješ adaptere wlan i lan, pošto su to dve različite mreže. Time govoriš windowsu da ih spoji u jednu.

internet <-preko antene-> AP <-preko lan-a-> PC <-preko wifi adaptera-> notebook

Ako AP sam odrađuje logovanje na internet (ujedno je i ruter), onda ti je ključna tačka PC odnosno u njemu treba uraditi brdge između lan-a i wifi-ja. (nemora biti taj mali wifi u AP modu (infrastukrute) ako ne podržava može i kao ad-hoc).

Ako preko PC-ja radiš logovanje (dial-up) onda tu još treba share-ovati vezu, ali se isto radi bridge.

Da bi bolje radilo, nemoj koristi (na PC-ju) software od wifi adaptera nego windowsovu podršku za wifi.

Samo polako nije uvek lako namestiti, ali kad jednom namestiš radi.

Pitanja?
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• etibor
        CBC Senator
        • 12.05.2008
        • 293
        • Pancevo

Hvala na pomoci.
        Trenutno sam na poslu, kada stignem kuci probacu... Pa javljam sta sam uradio...

P.S. znaci li to da je ipak lakse preko WLan-a nego preko BlueTooth-a?
        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Daleko lakše, da bi radilo preko BT-a moraš imati u samim drajverima podršku za to, odnosno za pravljenje lokalne mreže, ali i to je samo da spojiš dva uređaja i da između njih razmenjuješ dokumente, ja sam probao jednom da spojim neki compaq ipaq koji nema wirales, čak sam i nabavio novi BT koji ima podršku za to, ali sam na kraju odustao, mali domet, sporo...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• etibor
            CBC Senator
            • 12.05.2008
            • 293
            • Pancevo

Uspeo sam da povezem preko BT-a. Kao sto ste i rekli. Jedino sto nema sanse da se propusti internet u kombinaciji Vista i XP. Kada su oba racunara sa XP-om onda radi... A onaj WLan na USB, mi ne vidi Laptop, a ni Laptop ne vidi njega. Verovatno zato sto je star jedno 5-6 godina, drajveri za Vistu ni ne postoje...

Hvala na pomoci...
            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

Working...
            X