Proveri i podesi po potrebi IP adrese kao na slici pa probaj internet na drugom racunaru.
Problem sa umrezavanjem...
Collapse
X
-
podesio sam glavni ubacio sam ip,subnet mask,ostalo sam ostavio prazno i serovana mi je konekcija preko koje idem na net...
na drugom racunaru sam podesio ip,mask,gateway i primary DNS kao sa slike i nece...
da li je potrebno i da konekcija na drugom(sporednom) racunaru sherujem?a sto se tice konekcije na drugom racunaru ona mi je pppeo konekcija ne znam da li to ima veze,jer ako zelim da napravim obicnu konekciju prijavljuje mi da nemam modem...
Comment
-
-
Ne share-ujes nista na drugom racunaru, parametre podesavas na njegovoj LAN konekciji, dakle od mrezne karte. Ne treba da kreiras dodatnu konekciju. Da bi net radio moras i na glavnom racunaru da pokrenes konekciju za ADSLwhile(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
pa i ne treba ti dialup nego broadband konekcija na tom kompu gde je zakacen modem... mozes da fixiras lan parametre i dns-ove na oba kompa samo stavi da budu u ospegu modema i za prvi komp stavi zadnji broj 5, za drugi 6, sve ostalo isto (subnet, gateway,dns-ovi), share-ujes i to tako mora da radi osim ako nemas neki firewall ili slicno od tih security programa sto bi moglo da blokira... i jel taj adsl mora da bude u bridge-u tj. da radi kao modem? kod telekoma recimo svi uredjaji mogu da rade i u routed i u bridge mode-u...The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
Comment
-
-
Nije napisao da li mu modem ima samo usb prikljucak ili i lan, da ima lan mogao bi jednostavno da ga zabode u switch i dhcp bi odradio svoj posao. Ovako racunar-1 preko USB dobije na interfejsu ppoe konekcije(jeste ppoe ta koju startujes za net samo ne pise tako) verovatno ip 192.168.1.2 i gw i dns 192.168.1.1.
Da bi share-ovanje radilo barem ovo automatsko sa dva klika, ip mrezne karte racunara-1 mora biti 192.168.0.1. Dakle ne moze na drugom kompu da ima adresu iz opsega modema kao sto je napisano. To bi moglo ukoliko bi modem bio zaboden u switch.
edit: otvori Command Prompt na drugom racunaru (Start/Run/cmd -stisni enter) pa otkucaj ipconfig /all -enter i iskopiraj nam sve sto ti izlista. Isto to i na prvom racunaru kad ti je aktivna konekcija na net.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
OVO JE ZA PRVI RACUNAR NA KOJI JE ZAKACEN MODEM...
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\Jovana>ipconfig/all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : computer
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit E
thernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-17-31-8E-5A-E2
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
PPP adapter Internet ADSL:
Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.16.10.133
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.16.10.133
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.106.162.10
194.106.162.2
---------------------------------------------------------------------------------
OVO JE ZA DRUGI RACUNAR(SPOREDNI)...
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\Cerovic>ipconfig/all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : bojan
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
rnet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-C0-CA-11-3C-13
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.5
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
C:\Documents and Settings\Cerovic>
Comment
-
-
OVO JE ZA DRUGI RACUNAR(SPOREDNI)...
C:\Documents and Settings\Cerovic>ping 192.168.0.1
Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
----------------------------------------------------------------------
C:\Documents and Settings\Cerovic>ping 10.16.10.133
Pinging 10.16.10.133 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 10.16.10.133:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
ps. nije losa veza =]
Comment
-
-
Ne radi ti share adsl konekcije.
Idi u control panel, network connections pa desni klik na adsl konekciju. zatim Advance i cekiras Allow network users to connect through this....
Ispod imas padajuci meni gde treba da bude odabrana Local area connection. Probaj sad sa drugog ping 194.106.162.2 ukoliko ne radi problem je u nekom dodatno instaliranom firewall-u ili antivirusu.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Ok, ja imam 2 mrezne karte pa imam tu opciju. Da li je nesto od servisa gaseno? Potrebno je da su startovani:
Application Layer Gateway Service
Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS)
start/run/services.msc pa vidi da li su startovani.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
sad sam konektovan preko konekcije koja na glavnom racunaru postoji od kada sam uveo adsl i radi.medjutim kada zelim da se konektujem preko pppoe konekcije koju sam naknadno kreirao nece kaze da remote computer did not respond
lici da postoji problem terminologije.
pobrisi sve sto imas, i napravi 1 jedinu PPoE konekciju preko ADSL USB modema (dial up je uvek kod nas ADSL) i napravi da to radi.
zatim, na tom racunaru gde podignes ADSL, i koji radi, napravis serovanje konekcije preko TCP/IP protokola.
taj racunar na kome je ADSL ti je gateway.
na njega gadja onaj drugi racunar.
znaci za taj drugi racunar zaboravi na postojanje ADSL, na postojanje USB modema i na bilo kakvo pravljenje konekcije ka spoljnom svetu.
pri tome, MORA da ti bude ukljucen glavni, prvi racunar da bi mogao da radi i drugi racunar sto se tice konekcije ka spoljnom svetu sa njega.
ja bih ti preporucio da zaboravis na USB modem, da to skines/bacis u magacin i da kupis ruter za ADSL tvog tipa (Anex A ili B).
onda da ruter odrzava ADSL konekciju, a da sa oba racunara koristis ruter kao gateway za spoljni svet.
sve iskljucivo preko UTP kat 5 minimum, i to ce da radi savrseno.
kada se jednom postavi zaboravices da postoji uredjaj/ konekcija.
takav najobicniji ruter kosta reda 30tak evra, mozda i manje i mislim da upotreba USB pa serovanje konekcije kroz Win ne vredi trosenja zivaca dok se namesti da radi kako treba a povrh svega uvek moras da imas upaljena oba racunara.
vrlo brzo ce ti se ruter isplatiti i kroz ustedu elektricne energije jer je oko 5-8 puta manja potrosnja neko racunar koji glumi gateway.
pri tome uz ruter dobijas daleko vise mogucnosti podesavanja i zastite nego sto ti ikada USB modem moze ponuditi.
ako se ipak odlucis za Windows gateway upotrebi carobanjaka Internet Connection Wizard koji ce te voditi korak po korak.
ne mozes da promasis, samo odgovaraj na pitanja koja se postave...
uostalom, pozovi tehnicku podrsku provajdera koji ce te provesti kroz setup konekcije interaktivno...obicno je besplatan poziv na neki 0800xxx broj.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment