Daklem ovako,imam fajl od 6,30GB kako da ga podelim na dva dela tako da moze da stane na dva DVD diska? Igrica je u pitanju,probao sam sa Winrar-om da ga malo kompresujem ali nikakva znacajna promena u velicini...
Kako podeliti veliki fajl?
Collapse
X
-
Zavrsio sam posao sa ovim hjsplit programom,zavrsi posao i vrlo je lak za koriscenje!Originally posted by Vucko_Alfista
@JAPANX : Probao sam sa total comander-om, i sve lepo odredim velicinu tacno za 2 DVD diska ali mi izbaci fajl na nekom NRI formatu,kao to je za nero ali nece ni on da ga otvori...
Comment
-
-
Za normalno splitovanje ima gomila programa, ja imam specifičan problem sa delenjem tekstualnih fajlova, problem je u tome što se kod svih programa zadaje veličina i oni se drže toga i onda mi red preseku na pola i razdvoje ga u dva fajla, jedini program koji mi do pola odrađuje posao je gspliter koji ima opciju da mu kažem da deli fajl na n pojavljivanja nekog karaktera, u mom slučaju to je LF (ili CR/LF), tako da dobijem lepe fajlove od kojih svaki sadrži n linija (celih
) u sebi, ali mi se i tu javlja problem sa veličinom jedan ima npr 80000 linija i velik je 100MB, a onda ide 5 komada sa po 80000 linija koju su veliki po 3MB...
Kad bi našao neki koji zna da pravi fajlove zadatee veličine, a da ne seče linije, to bi bio pun pogodak.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Re: Kako podeliti veliki fajl?
Valja pomenuti da za spajanje delova fajla u celinu pod Windowsom nije potreban poseban program, može se koristiti komanda poput
Za tekstualne fajlove, isto to samo bez ovog switcha "/b".Code:copy /b deo1 + deo2 + deo3 ceo_fajl
Deljenje se, koliko znam, ne može odraditi sa default Windows instalacijom, već je potreban poseban program (hjsplit, jsplit, total cmdr).
Na Linuxu, Mac OS X-u i drugim unixoidima je to sve dosta lakše, postoji standardizovana komanda split, koja deli kako binarne tako i tekstualne fajlove, može da seče posle zadatog broja bajtova, ali i zadatog broja linija i sl., a sastavljanje se radi prostom konkatenacijom (cat deo1 deo2 deo3 > celina).
Kompletna kolekcija Unix alata se može koristiti i na Windowsu, instalacijom paketa kao što je Cygwin ili Microsoft Windows Services for Unix. To je ujedno i odgovor za nekog ko je pitao za alat koji splituje fajl posle određenog broja linija, plus se dobije još sijaset korisnih alata koji na Windowsu manjkaju.
Comment
-
-
Re: Kako podeliti veliki fajl?
Imam ja alate i za win i za linux, ali je problem u tome što ja hoću da mu zadam veličinu od 100MB+-koji bajt ali da i poslednja linija bude cela linija.
Znači ako kažem 100MB on mi preseče u sred linije, ako kažem 80.000 linija, onda mi je jedan fajl 3MB, a drugi 80MB, i umesto da imam 3 po 100MB, ja imam 15 komada od 3 do 80MB.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-

Comment