Kako podeliti veliki fajl?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Re: Kako podeliti veliki fajl?

Total commander mi je uvek savrseno zavrsavao posao, ali neki put je jednostavnije kupiti jedan prazan Dual Layer DVD!
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• vrza
      CBC Član
      • 16.04.2008
      • 17
      • Stari Cerak

Originally posted by uglavnom_bezopasni
      Imam ja alate i za win i za linux, ali je problem u tome što ja hoću da mu zadam veličinu od 100MB+-koji bajt ali da i poslednja linija bude cela linija.
      Znači ako kažem 100MB on mi preseče u sred linije, ako kažem 80.000 linija, onda mi je jedan fajl 3MB, a drugi 80MB, i umesto da imam 3 po 100MB, ja imam 15 komada od 3 do 80MB.
      Kaže lepo man split:

Code:
        -C, --line-bytes=SIZE
                    put at most SIZE bytes of lines per output file
      To je to, problem ne postoji. Samo treba malo RTFM

P.S. Da kojim slučajem split(1) nema tu opciju, mogao bi da iteriraš kroz fajl liniju po liniju sa read(1), i da ih upisuješ u output fajl. Ako je output fajl veći od zadate veličine, inkrementiraš mu ekstenziju i nastavljaš. Shell skripta od tri reda.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Problem je malo dublje prirode, kad tako nešto pokušaš na udaljenom serveru na kom nemaš konzolni pristup, a maksimalna veličina php fajla je 32KB, fajla koji može da se otvori iz php-a 128MB, a ukupna maksimalna veličina po fajlu 500KB (provajder sa puno sitnih slova u TOS-u), a baza je velika 1GB.

Trebalo mi je tri meseca da nađem provajdera shared ili VPS kome su sitna slova dovoljno krupna, i da to što piše stvarno tako radi.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
        X