Za savjet o kupovini racunara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Za savjet o kupovini racunara

Namjerio sam se na ovaj laptop.
    Kupili bi ga rodjaci iz Svice koji blage veze nemaju o kompovima i trzistu istih.
    Pitanje za pomenute vracare glasi: Ima li iko ideju moze li ova cijena uopste ici dole (sada je 450 evra) ? Da li i kod njih vladaju velika snizenja u periodu pred Bozic i Novu godinu i kada? Na linku je dat grafikon najnizih cijena u zadnja tri mjeseca.

Znam da su pitanja vise nego pretenciozna , ali ako neko ima iskustva sa zapadnoevropskim trzistem neka se slobodno izrazi. Ja ne poznam nikoga pametnijeg od Cannona
    Difference between man and boys is the price of their toys
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Ja mislim da je cena odlicna i da za te pare neces naci bolji laptop. Ja sam mnogo veliki fan Thinkpad-a i moja iskustva sa dosta modela (trenutno imam T43 i X60, pre toga R61, T41,T40,T30) su jako pozitivna, i sto se tice tehnickih karakteristika a pogotovo robustnosti. Ako nisi previse pazljiv s laptopom, Thinkpad je za tebe, meni su recimo ispadali na pod par puta i nista

Neznam za sta koristis kompjuter primarno, ali ako je poslovno-privatna upotreba (excel, ppt, internet), go for it....ne mogu da ti kazem mnogo o tome kako se ponasa grafika u igrama, posto ih ne igram, ali moj brat se ne zali a pici Counter po ceo dan (da se ogradim, neznam koliko je zahtevna igra ). Jedina stvar koja meni licno smeta kod R61 je njegova masivnost (ima oko 3 kila i prilicno je glomazan), zato sam se vratio na T43.

Najbolja cena koju mozes u Engleskoj da nadjes za taj laptop je malo iznad ove tvoje gore, tako da mislim da je cena sasvim na mestu.

BTW. ovde Thinkpad jako dobro drzi cenu (T40-T43, 3 godine stari se jos uvek prodaju za 200-250 funti)

Comment

• gille
      CBC Senator XXL
      • 24.09.2006
      • 593
      • Belgrado

Extra comp, koristim ga 24/7, extremno izdržljiv. Ima Nvidia grafičku koja doduše nema svoju memoriju, ali je prilično brza i lepo radi. Mala je muka naterati ga da radi pod XP, ali može i to. Sve preporuke.

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Sto se tice karakteristika, time sam sasvim zadovoljan. Znam da je malo tezak, ali za toliko para nema smisla da se zalim

Jedino pitanje je da li ce cijene jos padati zbog predstojecih praznika?

Vracajte slobodno

Comment

• SittingCrow
          CBC Član
          • 04.09.2006
          • 55
          • Zrenjanin

Uzimaj i ne razmisljaj.

Comment

• nijebitno
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2006
            • 629
            • Modrica

Re: Za savjet o kupovini racunara

Cijena nije pala, ostala je 450 evrica, zahvaljujem vracarama

Da napisem i koju rijec za i protiv, cisto da se nadje:

Centrino, tastatura, robusnost, battery management...

Bucan je tj. ventilator mu radi na mahove, rekao bih punim brojem obrtaja. Inace 'ladan k'o spricer Nisam nasao nacin da ovo promijenim, ako neko zna
            Nema mikrofon, to me bas nervira. Ponekad se zaglavi kada ode u stand by, fabricka Vista i drajveri, nisam jos prokljuvio zasto

Ovo necu navoditi kao mane, jer mi je bilo poznato prije kupovine: nema kameru, nema touchpad (track point radi jako dobro), nema citac kartica, jako slabi zvucnici.

Za pomenutu lovu potpuno sam zadovoljan

PS: Dobio sam pride T5750 (2 GHz), umjesto T5550 (1,83 GHz) kako je bilo navedeno. Izgleda da im je zafalilo slabijih procesora posto prema oznaci koja je na njemu sleduje T5550

Comment

Working...
            X