Instalacija TV kartice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Instalacija TV kartice

Imam Tv karticu STUDIO TV TERMINATOR / Quick TV.
    http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/O ... ra=9006272
    Problem je kada je instaliram na komp, instalacija prodje najnormalnije, ali na kraju nemam zvuk. Već sam takvu montirao i instalirao na drugom računaru, i odlično radi, ali na ovom računaru neće. Probao sam instalaciju da izvršim drugim identičnim diskom , rezultat isti.
    Mislio sam da je hardverski problem, pa sam odneo komp u servis, gde su rekli da je sve u redu i da su nanovo instalirali tv karticu, i od tada ona radi lepo,sa zvukom naravno.
    Sada sam reinstalirao Windows, i opet kad instaliram sve,nema zvuka.

Šta oni u servisu rade što ja ne znam, kad znam da je instaliram i povežem i sve ostalo, ali nećeeeeeeeee...
    https://t.me/pump_upp
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Re: Instalacija TV kartice

Jel si siguran da ti nije ukljucen "mute" na audio ulazu koji koristi TV kartica, tj. na koji je povezana na zvucnoj kartici?
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• BGILLEGAL
      CBC Senator XXL
      • 22.05.2006
      • 653
      • Beograd

Druze prostudiraj lepo manual.

Obicno se dobije SPDIF kablic preko kog spojis plocu i tv karticu.

Moze da se dobije i CD ili AUX kablic i isti princip, ili se kratko spoje izlaz iz tv kartice i ulaz na ploci za mikrofon.

Ako si siguran da si sve to lepo instalirao onda samo precesljaj u Audio Properties na Windowsu da nije sve na mute i da je lepo podesena jacina zvuka. Najbolje da ti to odradi neko ko je vec imao slicnih problema.

Comment

• Delija
        CBC Senator XXL
        • 29.08.2005
        • 310
        • NS
        • plavi auto

Ako je sve radilo, a ne radi, tj. ne cuje se posle reinstalacije windows-a, ondaK otpadaju kablovi...
        Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• jombaue
          CBC Član
          • 27.11.2008
          • 55
          • Novi Sad/Uzice

Nema sta drugo da bude sem da nesto nije lepo podeseno u Audio podesavanjima windowsa.

Znaci TV kartica salje audio signal i taj izlazni audio signal se mora povezati na neki od ulaza muzicke kartice. Neke TV kartice koriste interni audio konektor koji se nalazi na maticnoj ploci dok druge koriste audio konektore na zadnjo strani kucist (line in ili microphone) Proveri koji je slucaj kod tebe, utvrdi na koji ulazni kanal je povezana TV karta i onda proveri da li je u audio propertisu taj kanal mutiran ili ne.

Comment

• dandzaman
            CBC Senator
            • 12.09.2007
            • 229
            • RockNrolla bg

jel imas zvucnu kartu na kompu da nije integrisana na plocu?
            ako imas ,moguce je da kartica pri instalaciju ne vidi tu kartu sto ce znaciti da je ne vidi...
            iako nemas,odi u properties od same tv kartice i pogledaj da li je podeseno da zvuk cita sa prave lokacije...

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Neke kartice koriste PCI magistralu za prenos bez dodatnih kablova. Ne znam u konkretnom slucaju da li je to u pitanju ali u svakom slucaju podesavanja samog software-a za karticu pod uslovom da je drajver korektno instaliran. Mozda bi bilo pametno potraziti na sajtu proizvodjaca noviji drajver/software.
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Originally posted by BGILLEGAL
                Druze prostudiraj lepo manual.

Obicno se dobije SPDIF kablic preko kog spojis plocu i tv karticu.
                Ovo još nisam video na TV kartama...

Moze da se dobije i CD ili AUX kablic i isti princip, ili se kratko spoje izlaz iz tv kartice i ulaz na ploci za mikrofon.
                Ako je interno onda ide sa TV na CD ili na AUX sve bolje ploče ga imaju, a ako je spolja onda ide iz zelenog na tv karti u PLAVI na muzičkoj (line-in, nikako mikrofon (opet kod novijih kartica nije bitno pregonfiguriše se softverski, ali da ne bi bilo zbunjivanja))
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• bullet
                  CBC Veteran
                  • 26.05.2008
                  • 115
                  • Beograd

Pre svega proveri audio podešavanja u samom softveru za gledanje TV-a. Nasjvežiji drajveri i za audio i za TV karticu se podrazumevaju.

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Ako je sve radilo kako treba i ako je rađena samo reinstalacija Windowsa onda problem ne treba tražiti u hardwvare-u već u softveru... ja tipujem da drajveri nisu pravilno instalirani sa CDa već da je pušteno Windowsu da automatski instalira drajvere koje ima...

Takođe, problem se može javiti ako je drajver za zvuk nekorektno instaliran tj. ako je zvučna integrisana treba instalirati drajvere sa CDa za ploču, a ne neke koje Windowvs izvuče iz svoje baze.
                    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Williams
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 556
                      • Beograd- Cerak

Da li je u pitanju windows vista?
                      Pokusaj da ides na onaj mali zvucnik sto se nalazi u tray-ju, pa desni klik na sounds>speakers>levels> i pogledaj tu, verovatno pod cd audio ili line in. Skini mute i pojacaj bar na 50%. Uradi to pre nego sto upalis program.

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

Nije vista, a pritom je u pitanju integrisana muzicka kartica.
                        Problem je sofverski, jer je sve radilo, a sad ne radi.

Ima ovde par interesantnih predloga, pa cu ponesto da probam i javljam rezultate kasnije, s obzirom da mi taj komp trenutno nije pri ruci.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                        X