Windows XP ili da prelazim na Vistu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Windows XP ili da prelazim na Vistu

Znači ne verujem koliko jednostavno pitanje, a koliko komplikovani odgovori Dakle, kada čovek pita ovako nešto, prvo ga pitaš koji komp ima (da vidiš da li uopšte može da ga tera), a onda šta inače on radi za kompom (da vidiš hoće li mu Vista pojesti memoriju ili prostor na HDD-u i sl). Nakon toga sledi odgovor - moje iskustvo (ako ga uopšte ima) je takvo-i-takvo, a ti instaliraj pa probaj i odluči se.

Mislim da je na ovu temu dovoljno reći da Vista jede više memorije od XP-a, ali da nudi izvesna poboljšanja mahom u vizuelnom smislu, ali i velike pomake u administratorskom pogledu koje 99% običnih korisnika uopšte i ne koristi. Na računaru koji postavljač teme ima, ne bi trebalo da bude nikakavih problema ni sa radom operativnog sistema, kao ni sa kasnijim aktivnostima (instaliranje drajvera, pokretanje igrica i programa itd). Takođe, verujem da postoji i više particija na HDD-u pa se Vista može instalirati kao drugi OS radi probe...

Inače, Wista 7 je već izašla u beta verziji, a konačna verzija bi trebalo prema najavama da izađe do kraja godine, mada sam mišljenja da će se to desiti relativno brzo

@deki ascona

Moguće je povezati win98 i Vistu
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

jos nesto, kad bih instalirao vistu x64 posle toga mi trebaju programi i igrice samo za x64 ili je nesto i kompatibilno?

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Trebaće ti samo drajveri za x64, a inače svi x32 programi će raditi potpuno normalno Mada, preporučio bih ti ipak x32 Vistu jer se sa x64 dobija neprimetan boljitak, a može se desiti da se zapatiš sa drajverima
        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• bullet
          CBC Veteran
          • 26.05.2008
          • 115
          • Beograd

Stavi x32 ne x64 jer je velika većina programa još uvek 32-bitna. Pozeljno je da je verzija sa integrisanim SP1. Inače, na 2gb rama, e8400 i ATI 3650 Vista mi već godinu dana radi perfektno uključujući i igrice.

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Originally posted by stefanves
            Vistu ne koristit jer gomila softwarea nije "prevedena" za nju.
            Najgore od svega što sam ovakvu glupost čuo i od ljudi koji se bave računarima profesionalno.

Za godinu dana jedina stvar koja nije htela da radi odmah je jedan cheat za CS, ali i to je rešeno desni-taster/properties/compatibility/run this program in compatibility mode for: pa biraš sve unazad do samog dos-a (i to postoji odavno nije samo u visti).
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Da zaključamo temu jer počinju da se pišu gluposti...
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
              X