Sony Vaio Desktop i instalacija win-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Sony Vaio Desktop i instalacija win-a

Pozdrav drustvo......

Stigao danas na moj sto pacijent zvani Sony Vaio Desktop....Treba da se instalira novi win.Do sada sam podigao jedno 500 puta win i nikad nisam imao problema ali ovo je specifican model jel je tastatura i mis bezicni.To je onaj model kompijutera kojem je sav hardver spakovan u pozadini monitora(kuciste klasicno ne postoji)E sad ja sam trazio i nasao drajvere za njega ali nigde nisam mogao naci nista o reistalaciji win-a na ovom specificnom modelu.Brine me kad formatiram disckove i krenem da dizem win tastatura je bezicna kao i mis.....dali ce to raditi ili nece?Gledao sam ne postoji klasican ulaz za tastaturu sa kablom......Pa posto do sad sa ovim nisam imao iskustva ako neko zna nesto kako to funkcionise i dali da se upustam u to ili ne?

Ta sprava izgleda ovako od prilike......

• dacha
    CBC Senator XXL
    • 23.06.2007
    • 356
    • Beograd, NBG
    • Xsara II 2.0i

Re: Sony Vaio Desktop i instalacija win-a

nemam iskustva sa tim sony-em ali citajuci post palo mi je na pamet da ako vec nemas ps2 keyboard ulaz moras imati neki usb na tom kompu tako da ti usb tastatura moze resiti problem, mada sigurno su i ovi u sony-ju razmisljali o tome tako da pretpostavljam da moze...
    The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Takodje nemam iskustva sa takvim uredjajima ali bi takvo hardversko resenje MORALO imati odgovarajuce stavke u svom BIOS-u pa ti savetujem da tamo vidis ima li sta pametno.

Ako BIOS "vidi" tastaturu i misa... "videce" ga i windows.... U stvari, najlakse ti je da poteras bilo koji noviji LIVE Linux... cisto kao test.... ako radi... gotovo da mogu da ti garantujem da ce raditi i win.... uostalom OS se nekako MORA instalirati... zar ne

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Kakave veze ima drajver za tastaturu i mis ako su oni bezicni? Rade naravno nema nikavih tu specijalnih stvari, osim sto nema kabla Bezicna tastatura i mis imaju svoj prijemnijk i za to ne treba drajver (za komunikaju prijemnik-tastatura/mis). Jedini POTENCIJALNI problem moze da bude kako je prijemnik vezan za racunar, da li preko PS/2 kontrolera ili na USB, ali to ne treba da te brine jer sve modernije ploce bez problema prepoznaju mis i tas na USB i rade sa njima. U principu ja bih tu ubacio CD i poceo instalaciju, drajvere imas i tu nema nikakvih problema. Samo teraj.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Ja sam poodavno imao u rukama Sony Vaio, klasican desktop, kupljen je bio u Nemackoj, i uz njega je islo 6 CD-a, sa WIn98, i svim drajverima, i nesto nalik osakacenom ofisu. 1.CD je bootabilan , pa se posle samo izredjaju ostali i to je bilo to. Ovo pisem zato sto je verovatno moguce da se skine takva stvar bas za konkretan racunar, npr. po modelu ili ser.broju.

pozdrav
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Evo ga Sony se podigao i radi.....Nije bilo nikakvih problema prilikom instalacije.Hvala svima na ekspeditivnim savetima!

Comment

Working...
            X